Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Szállító

A testtartásából csak tippelni merek arra, hogy mennyire kényelmesen utazott szegény kisgyerek, akit az anyja a hátára kötözött.


A képet Tschöppy töltötte fel az Indafotóra. Köszönjük!
46 Tovább

Családias közlekedés

 
Szerda este utaztam az 18-as villamoson egy kicsit túlszolizott családdal, akik egy kicsit furcsán értelmezték közösségi közlekedés fogalmát, mely már-már családias hangulatú lett.

Jómagam a Bocskai úton szálltam fel a villamosra, és már ekkor megfigyeltem, hogy apuka a kisfia fejét lógatja ki az ablakon, és azt kiabálja neki: „Kell neked szabadság!”. Kicsit sem balesetveszélyes, gondoltam magamba. Sajnos a telefon hiába volt készenlétbe, nem akarta kilógatni a gyereket ismét, de amit ez után láttam, jobban kicsapta a biztosítékot.


Anyukánál volt még egy poronty, aki sírni kezdett, mert éhes volt. A kedves anyuka, előkapta a bal mellét az utasok között, és szoptatni kezdte a gyereket, az utasok között, a villamoson. Bár a videón ez sem teljesen látszik mégis kivehető. Ezt követően kiabálás, veszekedés, le sem szarják, nem is érdekli őket, hogy rajtuk kívül még néhányan utazni szeretnénk.

Az ilyen embereket sajnos sosem vonják felelősségre, potenciális bűnözőket nevelnek sajnos. A „jó” példa minden esetre előttük van. A buszon ülő két –látszólag német- turistának jó kis országimázs volt az utazás.

A családdal a leszállást követően beszélgetni kezdtem, majd megkérdeztem, hogy beszámolhatok-e a kis utazásomról és az élményeimről, ha lennének videóim feltehetném-e az internetre. Nem egyértelmű, de igenlő választ kaptam (bár szerintem az internet szónál elakadtak:))
 
169 Tovább

Vedd le a táskád

Lehet szidni az időseket a banyatankjuk miatt. Meg lehet őket vetni azért, mert a reggeli csúcsban velünk együtt utaznak, és „elveszik tőlünk” a helyet. Úgy gondolom ezt már eleget tárgyaltuk, hisz a két téma eddig 600-nál több hozzászólást kapott. Egy kicsit most mindenki nézzen magába.

Az utasok nagyobb része (főleg reggel) iskolatáskával utazik. Felszállnak vele a buszra, úgy hogy a hátukon hagyják. Lökdösnek vele, útban vannak és nem törőknek azzal, ha levennék több ember férne a buszra/villamosra akárhova. Miért nincs az emberekben ennyi figyelmesség?

Én magam is táskával járok, egész nap, úgy érzem, figyelmes vagyok. Már a busz érkezése előtt előre veszem a táskámat, hogy fent a nagy tömegbe, ne kelljen ezzel szenvednem, mert régebben volt már, hogy a kapálózás miatt egy tömött buszon fejbe vertem valakit. Felszállást követően a táskát a lábam közé teszem, de nem teszem le a földre, a lábaimra támasztom, így az esély hogy megsérül szinte nulla.

A BKV külföldi példára bevezethetné, hogy minden második megállóból való kiindulás után bemondja, hogy vegyék le a táskát. Ennek bevezetéseképp tarthatnának egy „Figyelmesség napját”. Talán ha többen írtok az ügyfélszolgálatnak ezzel kapcsolatban, elgondolkodnak rajta. Hajrá:)

Jöhetnek a hozzászólások, pro és kontra:)
115 Tovább

Banyatank

Ma egy olyan témát feszegetünk, mely talán már mindenkinek okozott bosszúságot, ez a guruló bevásárlótáska. (Más néven: banyatank)

A budapesti tömegközlekedők már kezdik megszokni, hogy az idősek a reggeli csúcsban intézik dolgaikat. Akkor, mikor mi iskolába vagy épp munkába sietünk, vagy épp jövünk haza onnan, déután. De a helyzet ennél már súlyosabb. Nem elég, hogy az öregek a reggeli/délutáni csúcsban több ember helyét foglalják el, ezt az új találmányt és magukkal cipelik a piacra/boltba mellyel még több helyet vesznek el tőlünk.

Beteszik maguk mellé (-1 ülőhely); rendszeresen húzzák át a lábamon és arra már ki sem térek, hogy több percet vesz igénybe, míg felszállnak vele, vagy felsegíti őket valaki. Teljes mértékben megértem, hogy az időseknek nem könnyű cipekedni. Megértem, hogy ezzel sokkal egyszerűbb a vásárlás, de ezt miért a délelőtti/délutáni csúcsban kell intézni? Miért nem ér rá nekik akkor, amikor mi dolgozunk?

Úgy vélem megoldást jelenthetne, ha a BKV járataira csúcsidőben csak jeggyel, vagy egyáltalán nem lehetne felszállni ezekkel a táskákkal.

Várom az ezzel kapcsolatos észrevételeket.
346 Tovább

Ki utazik ingyen?


Kétszer olvastam el, mire rájöttem mire gondolnak. Ez nem kötekedés, csak kíváncsi lennék, miért ennyire félreérthető a szöveg?
33 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek