Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mégsem takarították ki a 3-as metró alagútját?

A BKV-figyelő tavaly kiemelt figyelemmel foglalkozott a 3-as metró tűz- és balesetveszélyes alagútjaival. Akkor végül azzal a hírrel zártuk a témát, hogy a BKV 2010. december 31-ig teljes egészében kitakarítja a 3-as metró alagútjait megközelítőleg 22 millió forintért. Az összeget nem sokalltuk, hiszen a metróközlekedés biztonsága függött ettől a takarítástól, a dolgozók és az utasok élete pedig jóval többet ér, mint pár 10 millió forint.

Az utóbbi időkben több BKV-dolgozó is levelet írt a BKV-figyelőnek. Ők arról számoltak be, hogy tapasztalataik szerint a takarítás igencsak hagy kívánnivalót maga után, ugyanis az alagút, a programszőnyeg és a síneket rögzítő csavarok ugyan olyan olajsárosak, mint azelőtt, tehát semmivel sem biztonságosabb most a közlekedés, mint azelőtt. Ezt támasztják alá olvasónk, Takygyerek fényképi is, aki a Pöttyös utcai állomáson találkozott kosszal, porral és olajsárral. Ha vannak hasonló képeitek, küldjétek el bátran a bkvfigyelo@gmail.com címre!

35 Tovább

Re: Kiesett a 120-as busz kereke

Keddi „Kiesett a 120-as busz kereke” című bejegyzésünkben arról írtunk, hogy az érintett busz vezetőjét a BKV felelősségre akarta vonni. Ezt a buszvezető egy ismerősének mesélte, ő írta meg blogunknak. A BKV szerint erről szó sincs, írásos dicséretben részesítették a buszost, mert időben észlelte a problémát és példásan cselekedett. Emellett fokozottabb műszaki ellenőrzést is elrendeltek:

Kedves Gál Mihály!

A február 2-ai, Kiesett a 120-as busz kereke c. bejegyzésével kapcsolatban meg kívánjuk jegyezni, hogy a leírtakkal ellentében a BKV Zrt. nem kívánta felelősségre vonni a járművezetőt, sőt, éppen ellenkezőleg: felettese írásos dicséretben részesítette, amelyben megköszönte figyelmességét, amiért időben észlelte a problémát és példásan cselekedett.

A bejegyzésben leírt, és az ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében az eddigieknél fokozottabb műszaki ellenőrzést rendeltünk el, nagyobb figyelmet fordítva a kerékanyák meglétére, esetleges kilazulására.

Kérjük, reagálásunkat jelenítse meg a BKV figyelőn.
 
Üdvözlettel: BKV Zrt.

20 Tovább

Kilépett a BKV-tól a káromkodó buszsofőr

Pénteken délelőtt kilépett a BKV-tól az az utasokat szidó buszsofőr, aki rögzítette is saját kifakadását, tájékoztatott a közlekedési társaság. A cég belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent videofelvétel miatt. Közleményükben azt írják: a BKV nem engedi meg alkalmazottai számára a szolgáltatói szemlélet ilyen szintű semmibevételét.

0 Tovább

Bérletérvényesség-hosszabbítás a Volán és MÁV járatokon is

Reggeli bérletkompenzációról szóló bejegyzésükre a BKV az alább olvasható közleményt adta ki. Ha a kompenzációval vagy a közleménnyel kapcsolatban észrevételed van kattints ide!

Mint ismeretes, a BKV Zrt. menedzsmentje a tulajdonossal egyeztetve úgy döntött, hogy a sztrájk okozta kényelmetlenségek ellensúlyozása érdekében kompenzálja utasait a megnehezült közlekedési lehetőségek miatt.

Ezért a BKV Zrt-nél használható kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség 3 nappal automatikusan meghosszabbodott.

0 Tovább

Re: Odacsuktunk egy gyereket! -„És? Fogja be a száját!” – Kirúgta a BKV a buszvezetőt

A lenti levelet kommentár nélkül küldeném mindazoknak, akik az Odacsuktunk egy gyereket! -„És? Üljön vissza, és fogja be a száját!” című bejegyzés íróját azzal vádolták, hogy hazudik, nem ír igazat, felfújta az egész történetet:

Tisztelt Gál Mihály!

A BKV figyelőn megjelent, Odacsuktunk egy gyereket! -„És? Üljön vissza, és fogja be a száját!” című bejegyzésre korábban azt a tájékoztatást adtuk, hogy szabadságát követően a járművezető december 14-i munkába állása után tudunk részletes vizsgálatot indítani a történtekkel kapcsolatban.

A vizsgálat lezárult, a Társaság rendkívüli felmondás útján elbocsátotta az érintett járművezetőt.

Üdvözlettel: BKV Zrt.

84 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek