Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Életveszélyes utazás a metrón

S. Péter (14) alias SPI az internet új sztárja. Egy olvasónk küldte el YouTubeos videóit, amin a fiatalember látható a 2-es metró vonalán, ahogy két kocsi között utazik néhány állomáson keresztül. A fiatalembert a videó megosztó weblapján többen sztárnak nevezik, ezzel buzdítják őt az újabb hülyeségekre. SPI nem csak a videós oldalon ismert. Egy közösségi oldalnak is tagja.

Nem szeretnék az útjába állni, ezért a BKV-figyelő olvasóinak is bemutatom SPI-t, az internet sztárját. SPI állítása szerint Mendén lakik, sokat szokott piálni, képei alapján szereti öngyújtó gázt szívni, és egy bizonyos „vicces füsttől” bevörösödik a szeme. Ezt a vicces füstöt a köznyelv hívja még „zöldnek” is, legismertebb nevén „fű”. Szereti az extrém sportokat is:

 

Ha nem indul el a videó, kattints ide!

 

Ha nem indul el a videó, kattints ide!



Ő tehát SPI, aki saját életét, mások munkáját, és Budapest közlekedését veszélyezteti. Hol van ilyenkor a rendőrség? Hol vannak a BKV biztonsági emberei? A képekkel, és az adatokkal együtt (remélhetőleg a BKV-n keresztül) a rendőrségen feljelentést teszek.

285 Tovább

Nem sokat ér a BKV ellenőrzési rendszere

A BKV-figyelő cikke után az Index riportere letesztelte a BKV új ellenőrzési rendszerét. Felszálláskor ellenőrizték, hogy van-e jegye, de arra senki nem figyelt, hogy lyukaszt-e, így akár ingyen is utazhatott volna. Több alkalommal letesztelte a rendszert, és egyszer sem találkozott ellenőrrel. Videó:  

29 Tovább

Lakott területen száguldozik

Felelősségteljes buszvezetőnk lakott területen belül 100 Km/h sebességgel száguldozik az öreg Ikarussal, amit videóra is vett. A lakott területen való száguldozás még nem elég, egyik kezében még a telefonját is fogta, hogy tudjon videózni:


Kedves BKV-figyelő!


Tegnap bóklásztam a YouTube-on és véletlenül ráakadtam egy videóra, amit egy buszvezető töltött fel. Egy öreg Ikarus buszt vezet, időnként 100 Km/h sebességgel többnyire lakott területen belül, úgy, hogy vélhetően az egyik kezében a kormány, másikban a kamera van! (A kamera állását nézve, csak ő foghatta a kamerát, amit néha az arca fele fordít.) A videón egyébként többször fékez hirtelen, mert az autósok megállnak előtte. Gondolom utasok nem voltak a buszon (hacsak nem gyors járat) mert több megálló mellett elhúz, de lakott területen belül így akkor sem száguldozhatna…

100 Tovább

Náci köszöntéssel búcsúzott a villamosvezető

Nem csak a BKV-nál, a bécsi testvérénél is történnek érdekességek. Nálunk a sofőrök viccet mesélnek, és szórakoztatnak minket utazás közben, ami becsülendő, hisz ennyi munka mellett, még erre is figyelnek, bécsi barátunk egy kicsit messzire ment.

A bécsi közlekedési vállalat szóvivője közölte, hogy a 35 éves alkalmazott, aki ellen korábban semmiféle panasz nem merült fel, nem is próbálta szépíteni a dolgokat. Bevallotta, hogy csak utólag döbbent rá: átlépett egy bizonyos határt.

Az utasok elmondása szerint először viccnek fogták fel az egészet, videóztak, hangot rögzítettek, közben nevettek, de utólag ők is rádöbbentek, hogy ez egy kicsit erős volt. A villamosvezetőt az eset után többen megkeresték, még a villamoson és jelezték neki, hogy panaszt fognak tenni ellene.

 

Videó:


29 Tovább

BKV plusz

A BKV sajnálja, hogy nem lehet minden villamosában légkondi, ezért a nyitható ablakok mellett menet közben az ajtót is nyitva hagyják, hogy nagyobb felületen jusson hűs levegő az utastérbe.

 

Ha nem indul el a videó, kattints ide!

 

Egy olvasónk linkelte be a fentii videót a nyitott ajtós posztba még kedd délután. A YouTubeon nem csak a videót néztem meg, hanem a kommenteket is elolvastam, ahol a szerzőt piszkálják azért, amiért nem jelezte a hibát a villamosvezetőnek. Szerintem jól tette, hogy nem szólt. Kedden többen leugattak minket a nyitott ajtós és füstölő buszos postban, hogy ha nem tetszik valami, le lehet szállni. Ez a XXI. századi pesti felfogás…

78 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek