Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vidéki Budapesten

10 napot voltam Pesten kisbabaval, feleseggel es leirnam tapasztalataimat, amik nem felhotlenek, de nem hittem el, hogy ennyire rossz a helyzet.

Elso nap kimentunk a BNV-re mint vallati program, oda metro Ors vezer ter buszra fel, es a busz mar negyedora mulva indult is. Hazafele, mikor zart a BNV gondoltam a BKV vasarjaratai is kicsit surubben jonnek, hogy az ekkor tavozo, fizeto utasok el tudjanak menni a rendezvenyrol. Nem mertem, de talan 15-20 percenkent jottek a tomott buszok, amire babakocsival eselytelen volt feljutni.
Vegul a harmadikra felturakodtunk, mivel a lanyom mar elegge nyugos lett.
Gondoltam ez valamilyen fajta figyelmetlensegbol adodott, a forgalomszervezot nem ertesitettek, hogy BNV van eppen a teruleten.

Masnap Bartok Bela utrol mentem a Batthanyi terre 41 vagy 19 villamos felugrunk babakocsival konnyeden a par lepcsofokot majd le. Nezem az okos kijelzot 5 perc mulva jon a 86-os busz, gondoltam ennyi ido alatt elerek a Margit hidhoz, ha kilepek. Elindulok, megtettem 100-150 metert, mikor a 86-os busz szepen beallt a megalloba, majd nemsokara elhuzott mellettunk. Gondoltam okos ez a kijelzo, biztos "okosban" megcsinalta valaki a BKV reszere. (A Margit -hidnall visszafele is erdekes volt kiiras megint 5 perc a busz erkezeseeig, mondom ekkora dugoban erdekes lesz de hat az ember bizik a 17 perc mulva mar-mar megtortem a kiirt ot perc lattan, de ekkor beert a busz, felszallas utan lattam, mar csak harom perc mulva fog megerkezni az eppen indulo busz, legkozelebb mar nem doltem be a 3 percnek megvartam apillanatokon belul megerkezo buszt, de ezutan nagy banatomra kikapcsolt(ak) ezt a nagyon elmes jelzorendszert, igy tovvabbiakban nem tamaszkodhattam hasznos informacioira. Vajon ezert penzt fizetett a BKV valakinek?) Konnyeden felkaptattam a lepcsokon a Margit hid budai hidfojenel levo villamosmegalloba, miutan megallapitottam, hogy babakocsival lehetetlen mashogy odajutni, ott viszont kedvesen fel van festve, hogy hova alljon a babakocsis ha mar egyszer sikerult eljutnia oda. :)

Aztan a nyugatinal az aluljaroban lattam, hogy ket helyen is fel lehet jutni a felszinre babakocsival. Itt mar tenyleg en voltam a hulye, hogy nem arra akartam menni.

131 Tovább

Villamossal a korlátnak

Csütörtökön kaptuk ezt a képet, egy kis szöveg kíséretében. Olvassátok el, hogy kell kisiklatni egy villamost.
Kedves BKV figyelő!

Ma tanítás után elindultam az 59-essel haza a hátsó kocsiban a Szent János kórháztól, mint mindig. Ment szépen a villamos míg a Moszkva térhez nem ért. Itt megállt a megállónak kijelölt rész előtt, gondoltam azért, mert egy másik villamos állt előtte. Itt állt egy darabig, vártam, hogy beálljon, de kinyíltak az ajtók. Felszállt a villamos vezető (a hátsó kocsiba) és bement a vezető fülkébe. Nem tudom miért, egyszercsak elindította a másik irányba. Ő nem vette észre, hogy közben az első kocsi eleje elindult a váltón!!! Addig ment előre míg az első kocsi neki nem ment a sínt és a járdát elválasztó korlátnak.
12 Tovább

Halálosztó a 41-esen

T. BKV Figyelő!
 
Csak fel szeretném hívni embertársaim figyelmét hogy a mai naptól egy elmebeteg is vezet villamost a 41-es vonalán. Ma 9.40-kor történt a XI.ker Fehérvári út elején,  az orvosi szakrendelő elötti zebrán történt a következő eset:
Napsütéses idő, jó látasi viszonyok. Kb. egy komplett iskolai osztály több nevelővel, gyerekek kézenfogva haladnak át a zebrán. A nevelők a mindkét irányból érkező forgalmat saját testükkel is biztosítják, segítik az átkelést. Szerencsétlenenségükre azzal nem számoltak, hogy egy 41-es GANZ villamos ( száma 1401 ) a Körtér felöl érkezve Halálosztó-t játszik és fékezés nélkül (kb 40km/h) belehajt a gyerekseregbe. Nyilván jó poén volt a kopasz kb. harmincas villamosvezető bunkónak, de én részemről szeretném ha ez soha többé nem fordulhatna elő.

Üdv.
Attila
83 Tovább

Élővilág a BKV-n

Kedves Figyelő!
 
Ma este a kék metró Árpád híd megállójánál szokatlan természetközeli élményben volt részem: egy denevér röpködött a fejünk fölött egy darabig, majd berepült az alagútba. Nem sűrűn járok arra, így nem tudom, hogy ez mennyire gyakori eset...
Múlt héten a 79-es trolin egy csótány masírozott velem szemben az ablak peremén.
 
Kíváncsi lennék, hogy másnak milyen találkozásai voltak különböző élőlényekkel a BKV-n... :)))
 
Üdvözlettel,
Orsi
34 Tovább

Tájékoztató

A BKV eddig még nem sok tájékoztatást adott arról, hogy miként változnak meg a főbb budai villamos vonalak augusztus 21-től. Az időpont közeleg, azonban még sokat nem tudnak az utasok arról, hogy miként is változik majd meg a 18-as 56-os 59-es és a 61-es villamos útvonala. A bal oldalon található egy kis térkép, ha erre rákattintotok, akkor megnézhető nagyobb méretben egy térkép a villamosok új vonalairól az új végállomásokról illetve az új megállókról. A villamos vonalak átalakításával kapcsolatban természetesen mindenki elmondhatja véleményét.

A térképért külön köszönet Someboy-nak!

52 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek