Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem jár az egyes villamos a fővárosban

Nem közlekedik szombaton és vasárnap Budapesten a Bécsi út és a Thököly út között az 1-es villamos, mert a Hungária körút és az Ajtósi Dűrer sor kereszteződésben vágányokat cserélnek. A munka nem csak a villamosközlekedést érinti, az autósoknak is terelésre kell számítani.

A Bécsi út és a Thököly út között villamospótló autóbuszok közlekednek. A pótlóbuszkra a legtöbb helyen a villamosmegállók közelében, a 901-es éjszakai járat megállóiban lehet felszállni. Ezen a hétvégén nem jár a 17-es villamos sem, a pótlóbuszok a vágányokon járnak és a villamosmegállókban lehet rájuk felszállni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az 1-es villamos vonalának felújítási munkái miatt hétfőn hajnali öt óráig két ütemben lesznek forgalomkorlátozások. A vágánycsere első részében a Hungária körút városközpont felé vezető balra kanyarodó sávja, valamint az Ajtósi Dürer sor belső önálló balra kanyarodó sávja lesz lezárva. A második ütemben a Hungária körút Francia út felé vezető balra kanyarodó sávját zárják le.

Elmarad a korábban október 15. és november 15. közötti időszakra tervezett felújítás az 56-os villamos vonalán. A BKV tájékoztatása szerint az egy hónapos vágányzár technikai okok miatt egy későbbi időpontra csúszik. Azt egyelőre nem tudni, mikor lesz pontosan az 56-os, 59-es és 18-as villamosok vonalát érintő felújítás.

Forrás: index, Független Hírügynökség

35 Tovább

Móricz Zsigmond körtér


Sziasztok

Gondolom azok,akiknek útjuk a Móricz Zs. körtéren át vezet néhanapján,tapasztalták,hogy néhány hónapja átadták a villamossín korábban lezárt részét, és igy a 18,41,41A,56,61-es villamos (ha jól tudom) már a Bocsaki út, stb.fele is tud menni ismét.

Egyik nap az utam épp e járatok egyikével ért véget a Móriczon, és leszállva egy új,ismeretlen kép fogadott. Eddig fel sem tűnt,hogy a szemben levő fal,melynek panorámája a villamos ajtónyitását követően mindenki szeme elé tárul, igy néz ki. A Móricz nem a város legszebb tere,de azért ez már durva...Ocsmánynál ocsmányabb feliratok,graffitik fogadják az oda érkezőket.Majd ahogy nézegettem,észrevettem a galambürülékekkel keretezett táblát...hát muszáj volt megörökítenem. A tábla tanulsága szerint Európa itt épül!Környezetvédelmi és Ifrastruktúra Operatív program eredménye ként létrejövő villamosvonal felújításának ,korszerűsítésének nyomait lelhetjük fel(különösen a csupasz téglafal előtt fityegő 1000éves 3-as vezetéket értik ez azatt gondolom). A burkolat több helyen hiányos, undorító graffitik és madárürülék övezi a táblát,szétszedték a fél falat, és a karbantartás teljes hiánya látszik. Ez a szellem folytatódik a kinai árusokon át a jegypénztárakig. Kéremszépen ,itt épül Európa! Inkább átkéne javítani,hogy itt épül LE Európa... Remélem,mire a 4-es metró megépül,kipofozzák kicsit a megállót,és környékét,mert ez eléggé illuzióromboló...

üdv: Kiskicsicsiga

26 Tovább

Hülyegyerek

Üdv!

Ezt a Videót találtam a Youtube-n :O hát mostmár tudom mért húzta el a nénit a villamos :S:S
24 Tovább

Telefon

Hello,
remélem, a képeken látszik a lényeg: headset nélkül nem forgalmi ügyben mobilozott a högy (még szombaton). A villamos száma: 1520. Dátum: 2007-09-29, a villamos 7:51-kor volt a Jeszenák János utcánál a Mexikói út irányában. (amúgy a Terebess u.-n meg túlszaladt egy jópár métert, de arról nincs képem, mert annyira meglepődtem)

-nix

133 Tovább

Felfelé haladva...

Egy kedved olvasónk hívta fel a figyelmünket egy BKV közleményre, melyben az olvasható, hogy az utasbarát intézkedés jegyében, két mozgólépcső viszi a felszín felé az utasokat a Ferenc körúti metróállomásról reggel.

Felfelé haladva...

Újabb utasbarát intézkedést vezet be a BKV Zrt. a 3-as metró Ferenc körúti állomásán

A reggeli csúcsidőben minden perc számít. Tudja ezt Társaságunk is, ezért lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minél több időt megspórolni utasaink számára.

A reggeli torlódások kiküszöbölésére október 1-jétől, hétfőtől az utasok kényelmének érdekében a Ferenc körúti metróállomáson hétköznapokon reggel 8.00 és 9.00 óra között egy helyett kettő mozgólépcső szállítja az utasokat a felszín felé.

Ezen túlmenően más állomásokon található mozgólépcsők menetrendjét is megvizsgáljuk, mely vizsgálat eredményeképpen további hasonló módosításokra is sor kerülhet.

Budapest, 2007. szeptember 28.

Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Mi egy kicsit tovább mentünk, belegondoltunk, milyen közlemények jöhetnek még:


- A Tátra villamosok belsejébe légkondicionáló, illetve új, kárpitozott ülések kartonpapírból készült ÉLETHŰ másait helyeztük el az Önök komfort érzetének növelése céljából!

- Csuklós buszaink hátuljában ún. Adventure parkot rendezünk be, ahol életveszélyesnek tűnő helyzetekben próbálhatja ki magát a vállalkozó szellemű utas.

24 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek