BUDAPEST - Láthatják, hogyan tízszerezték meg az egyik igazgató fizetését szó szerint egyetlen tollvonással. Megszereztük Futó Sándor ügyvezető igazgató szerződését, amelyben golyóstollal egy nullát toldottak a fizetéséhez, így lett 30 ezer forintból 300 ezer forint. Még csak aláírással sem igazolták a javítást.

Futó Sándor másfél évvel később koordinációs főtanácsosként folytatta pályafutását az Akácfa utcában, immár 890 ezer forintért, 150 százalékos garantált prémiummal, ebbe a szerződésébe már nem irkált bele senki golyóstollal. Többek között ezt a két szerződést is vizsgálja a rendőrség a BKV új vezérigazgatójának feljelentése nyomán.


Megtízszerezve Golyóstollal egy nullát írtak Futó Sándor szerződésébe,
így lett 300 000-es bére


- További 40 igazgató pénzét polgári peres úton követeljük vissza, köztük Szalainé Szilágyi Eleonóra volt személyzeti igazgató 100 millió forintos végkielégítését is - jelentette be Sziebert György, a BKV jogi igazgatója. - Ezek a szerződések eleve botrányosan magas összegek felvételét tették lehetővé, de több mint negyvenen még ennél is nagyobb végkielégítéssel és prémiummal távoztak - számolt be Vitézy Dávid, a felügyelőbizottsági testület ellenzéki tagja a belső vizsgálat eredményeiről.

A testület a következő hónapokban 600 gyanús tanácsadói szerződést vizsgál át, amelyeket még Regőczi Miklós volt kommunikációs igazgatósága alatt kötöttek. - Volt, aki évekig havi 250 ezret kapott azért, hogy vizsgálja a BKV megítélését a diákok körében, de semmiféle teljesítményigazolás nem készült. Az is gyanús, hogy tízmillió forintokat fizettek ki külsős cégeknek például nyílt napok szervezéséért. Pedig egy ilyen nyílt nap csak abból áll, hogy megnyitják a garázsokat az utasok előtt - sorolta az

(Blikk - V. J. Z.)