Pár napja arra kértelek titeket, hogy töltsetek ki egy rövid kérdőívet, hogy többet megtudhassak az olvasói összetételről. Igazából 100 teljesen kitöltött űrlapra lett volna szükségem, hogy pontos képet kaphassak, ehelyett érkezett majdnem 1000 (összesen 989-en töltöttétek ki az űrlapot), nagyon szépen köszönöm! Pontonként elemezzük akkor az eredményeket:

1,) Nemed

Szerencsére csak egy panasz érkezett amiatt, hogy csak két lehetséges választ adtunk meg, a férfit és a nőt, a „nem tudom” kimaradt. Viccet félretéve: olvasóink 76 százaléka férfi, 24 százaléka nő, ezt azt jelenti, hogy itt a blogon is férfi uralom van jelenleg. Íme a kördiagram:


2,) Életkorod


Először is üdvözlöm azt az egy olvasót, aki a 60 fölötti csoportba tette magát. A blogot legtöbben a 25-29 közöttiek olvassák (23%), utánuk jön a 22-24 (17%) és a 30-34 (szintén 17%) majd a 20-21 évesek (14%) és a 18 alattiak (10%). A többit az oszlopdiagramon megtalálod:


3,) Legmagasabb iskolai végzettséged?

Ezzel nem szabad viccelődni, inkább csak írom sorba: befejezett főiskola, egyetem (28%), megkezdett főiskola vagy egyetem (28%), középiskola és érettségi (20%), befejezett általános iskola (12%). Többit itt is a diagramon találod:


4,) Tartózkodási helyed?

Ide csak a kördiagramot szúrom be, ezt nem igazán lehet elemezni:


5,) Lakóhelyed jellege?

Ez már érdekesebb, hisz a blog leginkább a budapestieknek és az elővárosban élőknek szól. Ettől függetlenül olvasnak minket nagyvárosban, kisvárosban és falukban is. Diagram:


6,) Mivel foglalkozol?

Elvileg a „Blogolsz?” volt a 6-os kérdés, de azt engedelmetekkel kihagyom most. Olvasóink 21 százaléka alkalmazott (diplomás, szellemi). Őket követik a főiskolai, egyetemi tanulók a maguk 17 százalékával, majd jönnek a diploma nélküli szellemi alkalmazottak. Az Ő 16 százalékuk csak a 3. helyhez volt elég. Többiek a csíkokon:

7,) Olvasod-e rendszeresen az alábbi oldalakat?

Nem meglepő, hogy a MÁV-figyelő lett az első. A BKV-figyelő olvasóinak 72% százaléka olvassa a MÁV-os blogot is. (A MÁV-figyelő blog olvasóinak 96 százaléka BKV-figyelő fan!). Második helyen a félrefordítás végzett (18%) akit a Modoros blog követ (17 százalékkal).


Volt egy javaslatok doboz, ahová bárki leírhatta észrevételét a kérdőívvel, vagy a bloggal kapcsolatban. Negatív visszajelzés nem érkezett, a legtöbb a „jó a blog, csak így tovább!” tartalmú „javaslat” volt. Köszi a pozitív visszajelzést, és a rengeteg kitöltött űrlapot!