És milyen kicsi a kerítés. Olvasónk lefotózott két tujázó fiatalt, akik a Combino villamos ütközőjén ülve, az ablaktörlő lapátba kapaszkodva közlekedtek. Vajon ha kárt tesznek a villamosban (pl. letörik a nem olcsó lapátot) ki fogják fizetni?

 

Tisztelt BKV Figyelő!
 
Szerdán, 11.12-én 15 óra után pár perccel az Erzsébet körúton vezetett az utam, gyalog az Oktogon felé. Kissé elmélázva szemléltem a hömpölygő forgalmat, mikor észrevettem, hogy a Király utcai megállóba érkező Combino hátulján két potyautas kapaszkodik az alaktörlőrúdba, fél fenékkel a gumiütközőre telepedve. A két fiatal, egyetemista-forma srác látszólag teljesen nyugodtan társalgott, a megállóban "leszálltak", majd indulás előtt újra elfoglalták a helyüket a villamos ütközőjén.
 
Tudván, hogy a tujázókat már nem érem el, legalább egy képet akartam lőni az éppen kéznél lévő telefonommal. Ezért siető léptekkel elindultam a megálló irányába, de sajnos a hotel előtti diplomataáradat meggátolt abban, hogy több és jobb képet készíthessek a két delikvensről. Igyekezetem eredménye a levelemhez csatolt egyetlen fénykép, a villamos továbbindulása pillanatában.
 
Kérném tehát az önként jelentkezőket, akik mulasztásomat pótolva helyettem is felvilágosítanák a fiatalembereket a biztonságos, balesetmentes közlekedés alapelveiről.

Dr. Tux Richárd