Ezért akinek nem jut ülőhely, azt a buszvezetők nem engedik felszállni. A buszvezető múltkor azt mondta, hogy reggel megbüntették százezer forintra, van még 6 ülőhelye, aki felfér, elviszi, a többiek meg várják meg a következő buszt. A kérdés csak az, hogy azon lesz-e hely?

A poszt nem kapcsolódik a BKV-hoz, mégis a blogon a helye. Ha téged zavar a blog témájától elütő poszt, kérjük lapozz tovább.

Kedves BKV-figyelő!

Egy olyan problémát szeretnék ismertetni veletek, ami nem csak engem érint. Manapság egyre többen járnak fel Székesfehérvárról Budapestre dolgozni. A 17 órási buszon eddig nagyon sok utas volt, rendszerint már a Népligetben nem volt ülőhely. A hétfői nap (december 7.) folyamán a buszsofőr a következőket közölte velünk: reggel megbüntették 100 ezer forintra, mivel expressz járat, álló utast nem szállíthat, így van még 6 ülőhelye, aki felfér, elviszi, a többiek meg várják meg a következő buszt.

Kérdezem én: ha egyszer kifizetem a nem olcsó havi bérletet a szolgáltatásért, nehogy már a szerencsén múljon, hogy felférek-e a buszra, és haza tudok jönni.

Miért az utas fázzon rá arra, hogy sokan mennek ezzel a járattal (a többség ugyanis 8-16ig dolgozik, a 16.15 órási buszt már nem érik el). Van egy másik alternatíva (amit ma kipróbáltam): Agárdon keresztül jön egy busz (falujáró), azzal a megszokott 1óra 15 perces menetidő helyett durván 2 óra alatt értem Fehérvárra. A következő busz 17.30kor indul, ami szintén tele szokott lenni. Ez nem állapot. Szerintetek mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?

Köszönettel: Kozma Rita