Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pozitív észrevételek

Sziasztok!

Ma találtam rá a BKV-s vélemény elmondós blogra, nagyon jó ötletnek tartom :) Nekem  pozitív élményem van (Kökit kivéve), napjában 3 órát töltök BéKáVézással! Rákospalotáról Újpestet érintve, Lőrincig megyek és Kökin (Kőbánya Kispest) szállok fel a 136-os buszra, ami nem kis út!

Általában piros 96, piros 96A, 104 buszokkal járok. Menetrendjük nagyon jó, sűrűn járnak és hiába sűrű a menetrend megvárják a futó utasokat :) Újpesten az ellenőrök (akik már régóta ismernek látásból) normálisak! Köszönnek, szépen kérnek ha netán nem mutatnak bérletet vagy ,jegyet, elköszönnek, sőt még a biztiőrből átképzett ellenőrök is normálisak!

A metróval sincs gond , sűrűn jár bár néha a hajléktalan "utazókat" kell kiiktatni a szerelvényekről, itt egy negatívumot említenék: van egy kisgyermekkel kolduló asszony , aki gyakran utazik metróval tapasztalhatja, hogy végigjárja az egész sor szerelvényt. Ja igen tiltják..De miért tiltják ha nem tesznek ellene?

Kökire érve az ember lányát no meg fiát is elkapja az undor mihelyt kilép a metró területéről. Hajléktalanok hada, büdös, mocskos, undorító látvány. Volt idő amikor harcba szálltak ez ellen de nem bírták sokáig, kérdem én miért lett ennek vége?

Végül a 136-os busz: 1x-2x rám csukták az ajtót, de volt, hogy becsukta de kinyitottam és úgy utazott egészen az Üllői úti kanyarig, és mindez úgy történt,hogy ott álltam, dohányoztam, kidobtam a csikket a kicsit messzebb levő kukába ( legközelebb ne tegyem meg?? :D ), visszamentem és rám csukta az ajtót.. én meg megnyomtam az ajtónyitó gombot és felszálltam :D ) Rövid történetem erről szólt, lehet csinálok egy BKV-s csajos blogot :D Fehér szoknyában BéKávézni címmel akár :P

Üdv: Petra
0 Tovább

Rendes sofőrök

Vannak ilyen rendes és udvarias sofőrök erről nekem is van véleményem. Rendszeresen utaztam a 103-assal amikor ott még nem volvok közlekedtek. Van egy udvarias, kócos hajú sofőr (még mindig ott van). Hazafele nem, hogy minden megálló nevét bemondta, elmondta hová lehet átszállni, hanem a végállomáson az Etele tér, Kelenföldi pályaudvar végállomás. Átszállhatnak a BKV, a Volán, és a MÁV járataira. További szép, kellemes, balesetmentes közlekedést kívánok
Szia Figyelő!

Ma találtam rá a blogra és meg kell mondanom nagyon tetszenek az írások, a vélemények és úgy általában az egész ötlet. Nagyon sok kritika éri a BKV-t, sajnos ezek jelentős része jogos. Én most pozitív adalékkal szeretnék szolgálni, a korrektség jegyében - lám ilyenek is vannak.

Nem számíthatna extrának, de sajnos Budapesten az - a buszon a következő megállókat bemondani. A 82A járaton évek óta utazom egy olyan sofőrrel, aki minden egyes megállót bemond. Ráadásul induláskor udvariasan jónapot kíván az utasoknak, ha a végállomásra érünk további szép napot - ez igen, ezt így kell csinálni (képzelheted egyébként mennyire unja már ennyi év után...). Szintén ugyanezen a járaton esett meg velem, másik sofőrrel. Szombat késő délután, rohanok ki a buszmegállóba mert késésben voltam. Buszom érkezik, nekem esélyem se lett volna elkapni. De! A sofőr lógó nyelvemet látva a megálló után megállt az utcasarkon, kérdőn nézett rám (ezért rohansz öreg?) majd lelkes bólogatásomra kinyitotta nekem az ajtókat és felszedett. El nem tudod képzelni milyen hálás voltam neki.

Ugyancsak számtalanszor megesett velem, hogy garázsjárat állt be a megállóba, a sofőr kedvesen figyelmeztetett hogy ő a dél-pesti garázsba igyekszik, de elvisz egy darabon. Felszálltam, mondtam neki hogy itt és ott tegyen le, és szó nélkül megtette.

Kedvencem egyébként a 950-es egyik buszvezetője, akit éjjel környékén lehet megcsípni a vonalon. Az ipse tök poénos megjegyzésekkel kommentálja az utazást. Volt hogy sorompót kaptunk, ilyenkor késő este ugye mindenki sík ideg és fáradt, ő meg elkezdett poénkodni: már a szalonnát szeli a masiniszta, nem fog sokáig tartani... Megállóhoz érkezünk: aki a Kossuth térre adta le voksát, az ajtó közeli gombok megnyomásával érvényesítheti szavazatát. De van itt pilóta nélküli meki repülő is, szóval jól nyomja az öreg. És jó látni amikor nagy társaság buliból hazafele felszáll a buszra, elsőre nem tudják ki ez-mi ez majd gyorsan leesik nekik hogy a sofőr ilyen (jó értelemben véve) állat :) Hirtelen most ennyi jutott az eszembe, további eredményes megfigyelést
és blogolást!

Dávid
12 Tovább

"Jegyed az van? Jóvanakkó mennyé!"

Kedves BKV figyelő!

Most találtam rá az oldalra és olvasgatva a leveleket három dolgot szeretnék megosztani Veletek. Az első egy érdekes, nem számomra kellemetlen, de meghökkentő eset. Vasárnap este, fél nyolc felé utaztam a 11-es buszon. A második, vagy a harmadik megállónál várakoztak 5-en, 6-an, köztük két arab srác is. Még csak véletlenül sem néztek ki fanatikusoknak, mivel nem lehettek idősebbek 17 évnél.

Busz beáll, ajtó kinyit, a sofőr még csak nem is sietett sem ekkor, sem eddig. A két srác maradt a legvégére. Amikor azonban az egyik felszállt és a másik is nekilendült a lépcsőnek, a sofőr ugyan abban az időpillanatban, mely nem volt talán még egy másodperc sem, csengetett és becsukta az ajtót. Én ilyen gyorsan buszajtót becsapódni még nem láttam. A fiú épp csak be tudta préselni magát az ajtók közt. Nekem semmi közöm az emberek magánvéleményéhez, felőlem lehet bárki rasszista, antiszemita, vagy ami akar. De amikor dolgozni megy, főleg egy olyan munkakörbe, mely által emberek százaival találkozik naponta, nem biztos, hogy egészséges küzdeni az általa vélt ellenség ellen, főleg nem ilyen kicsinyes módon. A másik tulajdonképpen egy hozzászólás egy itteni cikk egy részéhez. A BKV kiképezte és munkába állította a biztonságiakat, akik már ellenőrként is funkcionálnak. Először meglepődtem, de mára megszoktam. Igaz, ami igaz, ha már mindenképpen meg kell állnom, akkor a hivatásos ellenőrhöz megyek, mert sajnos tapasztalatom szerint a securitysok kommunikációja megmaradt a "Jegyed az van? Jóvanakkó mennyé!" szinten. Persze először semmi nem tökéletes. A harmadik (és ígérem, mindjárt befejezem) egy aranyos történet. Lévén érettségizem, volt egy hetem, amikor öltönyben mozogtam a városban. Négyen mentünk hazafelé és a Batthyány téren a metró felé vettük az irányt. Becsületes utasok vagyunk, így hármunknak volt bérlete, a negyedik srác pedig lyukasztani akart. Mi, többiek megálltunk, hogy bevárjuk, de közvetlenül a lefelé menő lépcsőnél. Álldogáltunk ott öltönyben (automata kaputt), mikor is egy hölgy, orrunk előtt lengetve a kilyukasztott jegyét átviharzott közöttünk. Összenéztünk és már épp készültünk hahotában kitörni, mikor is egy idősebb úriember szintén kicsapta igazolványtartóját, megvillantva érvényes bérletét. Na ekkor sikerült az elindult hahotának felszínre érnie. Végül is, átérezhettük milyen is ellenőrnek lenni, ha csak egy percig is. Azt viszont jó volt látni, hogy az emberek egy része kérdés és kérés nélkül igazolja utazása jogosságát akkor is, ha nincs rá szükség.

Üdvözlettel: Lukács Ákos
4 Tovább

Megálló áthelyezés

Kedves BKV figyelő!

Az én történetem a következő. A 3. kerületben a Vörösvári úti villamos végállomásnál történt. Beálltam a buszmegállóba, ahol vártam a 60-as buszt. Jött is, majd a fénysebességet meghaladva el is robogott ahelyett hogy megállt volna. Ekkor vettem észre, hogy a menetrend táblák helyén egy tájékoztató van, ami azt írja, a busz 100 méterrel odébb áll meg (még a tábla is le volt takarva). Látom is buszom, ahogy elindul onnan esélyt se adva azoknak, akik nem látták volna a felhívást. OK.

Átbattyogtam az új megállóba. kb 12 perc után látom jön a következő 60-as busz. Az a busz meg beáll a 'régi' megállóba, ahonnan át kellett jönnöm!!! Én csodálkoztam, majd készültem, hogy ott is megáll a busz ahol én vagyok. Hát olyan gyorsan robogott el előttem a busz... ilyenkor szitkozódás, stb... Csak azt nem értem, ha a bkv áthelyez megállókat, akkor miért nem szólnak a vezetőknek, vagy miért nem figyelnek azok oda... Ezzel az akciójukkal sikerült 2 buszt is lekésnem! Persze harmadjára inkább lesétáltam egy megállót, ahol sikerült felszállnom a buszra!

[vick]
7 Tovább

Éjszakai közlekedés II.

Kedves Figyelő!

Jó pár hónappal korábbi, téli "élményemet" osztanám meg Önökkel. Mátyásföldön lakom, éjszaka a 908-as busszal tudok hazajutni. A busz a Veres Péter úton megy végig -elvileg-, Cinkota felé. Azon az éjjel a sofőr újított, és a Veres Péter útról jobbra lekanyarodva az Újszász utca felé vette az irányt. Az utasok nagy része szó nélkül, kétségbeesve leszállt az első megállónál, 3-an maradtunk a buszon: egy kb velem egyidős lány, illetve egy illuminált alvó férfi. Megkérdeztük a sofőrt, h. mégis mikor kanyarodik vissza a rendes útvonalra, aki erre közölte, h. mi részeg hülye ....ák vagyunk (megjegyzem színjózanok voltunk mind a ketten) és hogy igenis ez a jó útvonal. Végül megállította a buszt, és mi megmutattuk neki a buszon lévő táblát,h. merre is kéne menni. A sofőr erre diadalittasan közölte, h. ő jó úton megy, mert érintjük a táblán feltüntetett utcákat. na persze, csak épp a túlsó végüket... Alvó barátunk is felébredt,azt sem tudta hol van, de ő is elküldött minket melegebb éghajlatra. A történet vége annyi, h. Cinkota előtt nem sokkal végre le tudtunk szállni a buszról, és sétálhattunk vissza Mátyásföldre-éjjel kettőkor, januárban.

Hogy valami pozitívumot is mondjak, a Mátyásföldön dolgozó ellenőrök kifejezetten kedvesek és türelmesek:)

Tisztelettel: Molnár Andrea
6 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek