A fent látható képet olvasónk, Dávid készítette a 75-ös és 76-os trolibusz Radnóti Miklós utcai megállójában. Már önmagában az is botrányos, hogy a trolibusz megállóját ilyen szerencsétlenül alakították ki, hiszen a babakocsival közlekedők csak nagy nehézségek árán tudnak felszállni a járművekre. Az ajtó elé helyezett rács tovább nehezíti a helyzetet. Dávid panasza hajtás után olvasható.

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

A mellékelt fényképek a 75-ös és 76-os trolibusz Radnóti Miklós utcai megállójában készültek május 16-án késő délután. A jelek szerint az FCsM csatornajavításhoz készülődik, azonban ez nem indokolja a kép által illusztrált állapotot, ebben az időpontban a rács nyugodtan lehetett volna bárhol máshol. Így elhelyezve a rács teljes mértékben lehetetlenné tette a babakocsival való leszállást (ami egyébként is nagyon körülményes művelet, főleg ebben a megállóban). Feleségem 2 gyerekkel és babakocsival igyekezett haza ebben az időpontban, szerencsére én értem előbb oda, így el tudtam onnan rángatni a rácsot, mire ők megérkeztek. Szeretném leszögezni, hogy a járművezető nem tud előrébb megállni, mert akkor az első ajtót nem lehet használni egy másik fa és egy betontömb miatt. Hátrébb ugyanez a helyzet.

Kérdésem, hogy miért nem lehet ilyen dolgokra figyelni? A munkások részéről egy apróság lenne arrébb tenni a rácsot a munka végeztével, egy buszról leszálló utasnak, pláne egy többgyerekes anyukának már nem az! A pár percenként érkező járművezetők is egészen biztosan észlelték a problémát, miért nem tesz ilyen esetben senki semmit? Sajnos ezeken az elavult járműveken egyébként sincsenek elkényeztetve az utasok, főleg nem a babakocsival utazók, miért nem lehet megtenni legalább olyan dolgokat, amik nem kerülnek semmibe, mégis jelentősen növelik a komfortérzetet?

Üdvözlettel, S. Dávid