Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kocsis úr, tessék ide leülni...

„Aki leül, az megérdemli” Mondja az okos BKV-figyelő olvasó. Számtalan képet mutattam már be koszos BKV járművekről, összevizelt, ürülékkel összekent ülésekről. Az ilyen postok annyi megrázzák az olvasókat, hogy egyre többen állnak inkább utazásuk közben, egyre többen szeretnék, hogy a szövet üléseket műbőr vagy műanyag váltsa fel. Olvasónktól kaptuk ezt a gyöngyszemet:

56 Tovább

Szakemberek a XXI. században

Sajnos Magyarországon, és Európában egyre kevesebb a jól dolgozó, ügyes kezű szakember. Az ország csak „zseniket” termel, akik már egy csavart sem tudnak rendesen a helyére rakni. Olvasónk és kisfia pont egy ilyen zseni munkájával találkozott a földalattin, melynek vérző kéz, és sírás lett a vége:

Tisztelt BKV!

Sajnálattal vegyes szégyenkezéssel közlöm, hogy ma összevéreztünk az M1-es viszonylaton egy kocsit.

Ma reggel oviba menet két gyermekemmel örömmel szálltunk be egy felújított belső terű földalatti kocsiba. Örömünk nem sokáig tartott, mert az Opera megálló előtt a kisebbik gyermekem vérző kézzel sírva fordult hozzám. A baleset okát nem kellett sokáig kutatnom.

Az ablak körüli fekete műanyag kereteket a felújítás során alumínium(?) csavarokkal rögzítették. Ezek az erőteljes becsavarás, vagy a nem megfelelő méretű csavarhúzó használata miatt kisorjásodtak. Egy ilyennel találkozott gyermekem kézfeje.

Mentségünkre legyen, hogy e gyönyörűen felújított 34. sz. kocsiban ejtett vérnyomokat

igyekeztünk a magunk lehetőségeihez mérten minél jobban eltávolítani. Sőt, az általunk összevérzett csavarról lakáskulcsom segítségével, kevés sikerrel ugyan, de megpróbáltam a sorját lekapirgálni.

Elnézést kérünk az esetlegesen a kocsiban maradt szennyeződésért, és egyúttal felajánlok a BKV Zrt. részére 5.000,- Ft-ot, hogy ezeket a csavarokat lecserélhesse.

Levelemet megküldöm a BKV-Figyelőnek is, hisz így talán nagyobb eséllyel előzhetjük meg, hogy az ovisok vérükkel szennyezzék Budapest büszkeségét, Millenniumi Földalatti Vasutat.

Üdvözlettel: immáron rendszeres levelezőjük, XY

15 Tovább

Mindent magába szív a szövet

Attila olvasónk elkötelezett híve tisztántartható, higiénikus üléseknek, olyannyira, hogy egyszer be is vizsgáltatta őket. Leveléből kiderül, hogy a szövetből vagy a bőrből tenyészett-e ki több baktérium, és miért jók illetve rosszak ezek az ülések:

Kedves BKV-figyelő!

Sokat olvasom a blogot, és mindig részt veszek a szavazásokon, így volt ez az ülésekkel is. Örülök, hogy végre a civilek is foglalkoznak a témával, és kikérik az utasok véleményét is erről.

Sajnos Budapest a szövetből készült ülésekre még nincs felkészülve. Rengeteg a koszos ember, és nagyon sok a hajléktalan, akikkel osztoznunk kell a tömegközlekedési eszközökön. Arról nem is beszélek, hogy egyes népcsoportok úgy utaznak, hogy a sáros lábukat felteszik az ülésre. Hiába szólok rájuk, anyáznak, és ugatnak. Nem tudok ellenük mit tenni. Egy a lényeg: Nem kell a szövet!

Sokat foglalkozom magam is a témával, sőt, munkahelyemnek hála be tudtam egyszer vizsgáltatni ülés mintákat. Az eredmény nem lepett meg. A bőrülésből sokkal kevesebb baktérium tenyészett ki, mint a szövetből. Ez azért van, mert a szövetülés mindent magába szív és ezeket nem emészti meg. A hajléktalan ülepén lévő ürüléktől kezdve a kiöntött innivalóig. Mivel a BKV ritkán cseréli ezeket az üléseket, nagyon sokáig benne maradnak a fertőzések, amiket bár nehéz elkapni, nem lehetetlen. Ezért lenne jó véleményem szerint a műanyag/műbőr ülés.

Ami miatt írtam igazából azaz, hogy sajnos a BKV a műbőrt sem tartja rendben. Használódik, néha cserélni kell. De úgy néz ki ugyan úgy sz@rnak bele mint a szövetbe, és az ilyen állapotú ülésekkel elriasztják az embereket a bőrtől…

 


UI.: Egyszer egy 7-es buszon való kapaszkodás után vakartam meg a jobb kezem, amin másnapra kiütések jelentek meg. Az orvos szerint valami gombás fertőzés, aminek a helye még mindig látszik a karomon… Mindenki mosson kezet, amikor csak teheti.

Attila

104 Tovább

Összesz@rták a busz ülését

Dávid nevű olvasónk megtalálta mindenidők legmocskosabb és legundorítóbb BKV ülését a 44-esen közlekedő egyik Volvo buszon. Ezeken a buszokon sajnos szövetülések vannak, így a takarítás nem lesz egyszerű. Ideje lenne beszerelni a műanyag üléseket. Meddig tűrjük ezt?

Tisztelt BKV Figyelő!
 
Ezúton szeretnék csatlakozni én is a képküldők közé. Képem 2008. október 12.-én (vasárnap) készült a 44-es vonal FJX-208 forgalmi rendszámú buszán, az Örs vezér terén!

Lett volna még mit fényképezni a buszon, de azt hiszem ennyi bőven elég! A mocsok majdnem beteríti az egész ülést! Engem a rosszullét kerülgetett, mikor megláttam. Ez az ülés közvetlenül a motor mögötti kettes részen található (ezek az ülések vannak a legmagasabban).


Szomorú, hogy sokan nem is foglalkoztak vele, és simán leültek! Nem értem, hogy miért kell rá a szövet, ha alatta a műanyag van?!

Remélem képem elnyeri a "tetszésüket"!
 
Üdv: Dávid

90 Tovább

Az olaszok hátsóját nem töri a műanyag ülés

Európa más részeiben már rájöttek, hogy a tömegközlekedési eszközök üléseire szövetborítást tenni nem praktikus. Az olasz IVECO-buszokon éppen ezért ergonomikus műanyag ülések vannak. Olvasónk tisztaságról ír, és azt mondja, jóval kulturáltabb körülmények között és olcsóbban utazott, mint mi itt Pesten.

51 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek