Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megfeledkezett a vakokról a főpolgármester

A múlthéten átadták Budapest egyik legszebb és legtágasabb aluljáróját a Fővám téren. Demszky szerint az aluljáró minden ponton tökéletes, de olvasónk ezt máshogy látja, ugyanis a vakokról teljesen megfeledkeztek.

Kedves BKV-figyelő!

Megnéztem a múlt héten elkészült aluljárót és villamosmegállót a Fővám téren - nagyon szép, liftek és mozgólépcsők is vezetnek a felszínre. Azt kívánom mindenkinek, aki tervezte, engedélyezte, kivitelezte, átvette és nagy csinnadrattával felavatta, hogy vakuljon meg - legalább 1 órára - és így próbáljon meg segítség nélkül, épségben átszállni a 49-esről a 2-es villamosra.

Garantáltan nem fog sikerülni - sem mechanikai, sem optikai vezetősávok nincsenek a fényes szürke kősivatagban, ez már nem fért bele a 4. metró sokszáz milliárdos költségvetésébe.

Hely: Európa (?) Idő: XXI. század

Üdv: Kelenfke

220 Tovább

Megmenekültek a Moszkva téri metróállomáson rekedt fiktív utasok

Nyolcvan, a Moszkva téri megállóban és részben a metróalagútban rekedt utast kellett kimenteniük a fővárosi tűzoltóknak a péntek hajnali gyakorlat során. Bár a gyakorlatot sikeresnek minősítették, nehézségek is adódtak. A mozgássérült utasokat például csak az alagúton át tudták kimenteni, a gyakorlat végére pedig szinte az összes oxigénpalack kimerült.

Tűzoltási és életmentési gyakorlatot tartottak péntekre virradó éjszaka a Moszkva téri metrómegállóban a tűzoltók. A képzelt katasztrófa forgatókönyve szerint tűz ütött ki a metróban, az állomáson nyolcvan utas, köztük mozgássérültek rekedtek. Ez utóbbi érdekes képzelt szcenárió, hiszen a Moszkva tér, illetve a következő megálló, a Déli pályaudvar sincs akadálymentesítve, azaz mozgássérültek amúgy korlátozottan tudják csak használni, ha egyáltalán.

6 Tovább

Leállították a mozgólépcsőt, kézben kellett vinni a babakocsit

Olvasónk időről-időre babakocsival közlekedik a fővárosban. Nem olyan kis "városi cirkávóval" -ahogy ő mondja, hanem egy igazi nagy túra-babakocsival, ami jól meg van pakolva csomagokkal, amikor vidékről feljön. Ritkán veszi igénybe a BKV szolgáltatásait, és azt tapasztalja, hogy sem a BKV-sok, sem az utasok nem segítik a közlekedésben. Pár hete épp a Batthyány téri metróállomásról tartott felfelé, amikor minden figyelmeztetés nélkül megállították a mozgólépcsőt és vissza sem kapcsolták. Egy élmény lehetett felcipelni a kocsit:

Tisztelt BKV-figyelő!

Szerencsére nem vagyok budapesti, így csak ritkán kell igénybe vennem a BKV szolgáltatásait. Időnként azért elvetődöm a fővárosba, ilyenkor féléves kislányomat is "kénytelen" vagyok magammal vinni ráadásul - vidéki lévén - nem egy "városi cirkálóval" hanem egy igazi túra-babakocsival. Azt, hogy nem mindenhol "akadálymentes" a metróállomás már mondhatni megszoktam, a lépcső tetején vagy alján egy-két segítségkérő pillantás - és pár perc - után segítenek - természetesen - az utasok. (Tudom, hogy ezért nem kapnak fizetést, de BKV-dolgozó még sosem ajánlotta fel segítségét.)

77 Tovább

BKV és az összehangolt menetrend

A 7-es vonalon hétvégén sűrűn tapasztalom, hogy a 173-as és a 7-es busz egyszerre állnak be a megállókba, majd 10-15 percig nem jön semmi . Ilyenkor az első busz általában tele van, a második meg szinte üres. Ennek több oka is lehet. Többek között a lassabb utascsere, a folyamatos műszaki hiba (kevesebb busz) a lassú vezetés, és a folyamatos dugó. Olvasónk tapasztalatai is hasonlóak:

Tisztelt BKV-figyelő!

Az alábbi eset mindennapos a BAH csomópontnál. A történet tegnap (V.4) játszódott, 16 és 17 óra között.

A BAH csomóponti buszmegállóhoz érkezve szomorúan hallottam egy utas szájából hogy lekéstem két 8-as buszt. Ez persze ennél a járatnál gyakori, hogy párosával jönnek a buszok. Na, nem baj - gondoltam- a menetrend szerint 5-6 percenként közlekedik ilyenkor a busz.

43 Tovább

Szívtak az utasok a csütörtöki péntek miatt

Április 30-án csütörtökön a csütörtök volt. Kivéve a BKV-nál, és a Volánnál, ahol pénteki menetrend szerint jártak a buszok. Hivatalos indoklás szerint azért, mert a menetrendben lévő "Péntek" felirat a hét utolsó munkanapjára utal, ami ezen a héten csütörtök volt. (Miért nem lehet kiírni, hogy a "Hét utolsó munkanapja"?) Olvasónk több utastársával együtt várta a 122-es buszt a megállóban, ami pénteken 17 óráig, hétfőtől csütörtökig 18 óra után is közlekedik. Vártak, de hiába, mert senki nem szólt nekik, hogy péntek van:

Sziasztok!

Tegnap , április 30.-án csütörtökön ( a csütörtöknek jelentősége van) azt tapasztaltam, hogy a BKV-nál PÉNTEK van. A 122 busz pénteken 17:30-ig jár, míg más munkanapokon 18:30-ig. Jópár sorstársammal együtt hiába álltunk 18 órakor a 122-es megállójában, a busz nem jött.

48 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek