Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Fogsz te még utolsóként felszállni”

A címben lévő idézett szöveg egy buszvezető száját hagyta el. Olvasónk értelmetlenül áll a kijelentés előtt, mert nem tudja, mire vonatkozhat. Otthagyja majd a megállóban? Odacsukja az ajtóval? A buszvezető azért lett ideges, mert az utasok szóvá tették, hogy a 112-es busz csatlakozása rendszerint 10 másodperccel előbb áll ki a megállóból, nem várják meg az átszálló utasokat, pedig ez csak néhány másodperc lenne. A buszvezető azt is mondta, hogy az utasoknak semmi sem jó, inkább gyalogoljanak. Részletek a levélben:

Tisztelt BKV figyelő!

Ma (04 27.) délután negyed 6 körül útnak indultam a 112-es busszal a belváros felé, autómat otthon hagyva hogy a közösségi közlekedést részesítsem előnyben. Mindenekelőtt szeretném megjegyezni, hogy ezen a vonalon számos kedves és udvarias sofőr is dolgozik, akik reggel köszönnek a felszálló utasnak, megvárnak ha látják hogy a megálló felé megyek. Sajnos ma nem egy ilyen kollégával futottam össze.

Történt ugyanis, hogy a Thomán István utcából lefelé haladva a busz a Szendrő utcai végállomásnál szokás szerint 10 másodperccel lekéste az őt váltó 112-est. Akik nem ismerik a vonalat azoknak elmondom, hogy ez a vonal gyakorlatilag három részre oszlik, és a belvárosba menet elvileg a Szendrő utcánál át kell szállni az eggyel előttünk álló buszra. Sajnos többször előfordult már - és ez ügyben mindezidáig intézkedés nem történt -, hogy az elöl álló busz az utascserét nem várta meg, elindult gyakorlatilag 5-10 másodpercet nyerve ezzel. Ma 17:15 körül is ez történt. Az előttünk lévő busz a szemünk láttára hagyott ott minket... Nem hiszem, hogy felborítaná a menetrendet ha ezt korrigálná a cég.

68 Tovább

BKV: pro és kontra

Olvasónk egyik szeme sír, a másik nevet. Története azzal indult, hogy jegyet szeretett volna venni, de mivel minden pénztár zárva volt nem tudott, csak az egyik biztonsági őrtől aki éppen pihenő idejét töltötte, ezért az utasnak várnia kellett. Utazását feldobta egy ellenőr a Deákon, majd visszatért a valóságba amikor meglátta a mozgólépcső tetején álló, utasoknak beszólogató biztonsági őröket:

Sziasztok!

Tegnap (2009.04.16.) úgy esett, hogy hosszú évek után igénybe kellett vennem a BKV szolgáltatásait. Irány a metró. Az útvonal Gyöngyösi utca - Deák tér - Batthyány tér.

Irány az újságos: jegy elfogyott. Az állomás másik végén lévő automata nem működik. Az éppen ott dolgozó ellenőröket megsúgják, hol lehet még jegyet venni. Ha nincs nyitva, akkor nem tudnak mit tenni, menjek jegy nélkül, de mossák kezeiket. Persze zárva. Ott álldogáló fiatalemberről kiderül, hogy részben oda tartozik. Barátságosan megsúgja, 5 perc és jön vissza a kolléganő. 5 metró ment el, mire visszajött, de legalább meg tudtam vásárolni 2 db jegyet. Zene indít, fülbe helyez, utazás megkezdve.

24 Tovább

Nem érdekelte az őröket sem a jegy, sem a rossz lyukasztó

Olvasónk a Deákon a mozgólépcsőnél lévő jegykezelőnél szerette volna jegyét érvényesíteni, de állítása szerint egyik sem működött. Jelezte a hibát a biztonsági őröknek, akik sem az utasra, sem a kezeletlen jegyére nem figyeltek, ezért tovább ment. A Moszkván természetesen ellenőrök dolgoztak, akik megértették az utas problémáját, ezért szerencsére nem büntették meg.

Vajon miért állnak a lépcsőnél biztonsági őrök, ha sem az utasra, sem a jegyére nem figyelnek? Ezért fizetik őket?

Tisztelt BKV!

Napi rendszerességgel utazom a 2-es Metrón a Moszkva tér - Deák tér távolságon! Bizonyos feltételek miatt nem veszek bérletet, hanem vonaljegyet használok! Rendszeresen tapasztalom, hogy a két Metró állomáson nem működik egy-egy jegykezelő készülék! Ez általában kisebb kellemetlenséget okoz, plusz időveszteséget!

Tegnap 2009.04.23-án 16.50-kor a Deák téren az Erzsébet téri bejárónál (nem tudom, hogy hívják hivatalosan) egyetlen egy jegykezelő sem működött! Próbáltam segítséget kérni az ott álló biztonsági emberektől, de azok mintha nem is vettek volna észre rám se néztek, hozzám se szóltak! Mivel segítséget nem kaptam, jegyemet kezelni nem tudtam, és időm se volt ezzel szórakozni, a jegykezelése nélkül megkezdtem az utazást. A Moszkva téren természetesen voltak ellenőrök, ami komoly kellemetlenséget okozott nekem, szerencsére egy megértő ellenőrrel sikerült találkoznom, aki eltépte a jegyemet (mivel megtudtam mutatni visszamenőleg két heti érvényesített jegyemet), és tovább engedett!

38 Tovább

BKV: Természetes, hogy hibás a fék az új metrókon

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) munkatársai a napokban megvizsgálták az Alstom metrókocsikat, amelyek a 2-es és a leendő 4-es vonalán közlekednek majd. A Blikk információi szerint az ellenőrzést felfüggesztették, miután nagyon komoly műszaki hibákat találtak: a kezükben maradt legalább húsz fékcső. A fékcsövekre vészhelyzet vagy áramszünet esetén van szükség, ilyenkor lépnek működésbe a légfékek, amelyeket a fékcsöveken keresztül táplálnak levegővel.

Az NKH szóvivője elismerte, hogy baj van az út metróval. Csak azután folytatják az ellenőrzést, ha az Alstom kijavítja a hibákat. Kiricsi Karola, a BKV szóvivője azt mondta, ez még csak egy prototípus, természetes, hogy ilyenkor felmerülnek műszaki problémák, gyermekbetegségek, amiket a gyártó kijavít.

(Index)

115 Tovább

Nem vitatkozott, inkább lyukasztott

Olvasónk a Batthyány téren szeretett volna felszállni a metróra, ezért jegyet lyukasztott, de ezt a lépcsőnél álló őrök nem fogadták el. Azt mondták, hogy az egy perce lyukasztott jegy érvénytelen, mert az állomás-kód nem megfelelő rajta. Ádám kerülte a biztonsági őrrel való vitát, mert tudta, hogy hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedt volna a szintjükre, és legyőzték volna a rutinjukkal, ahogy a mondás tartja. De mivel BKV-s őrökről van szó, még egy pofont is kapott volna. Inkább lyukasztott még egy jegyet:

Tisztelt BKV Figyelő!

Ma (március 28) a Batthyány téri metró állomásnál, 9:36-kor a következő kellemes szerencsejátékban volt részem:

Jó szokás szerint 2 jegyellenőrző droidon való átjutás után lehet megközelíteni a mozgólépcsőt ezen a reggelen is. Gyűjtő jegyesként jó szokás szerint jegy dugdosása a szent gépbe, de persze megint nem megy. Hál' isten a második már megy, beleharapott a jegyembe, ráfirkált, így mennék is tovább. Elhaladva a drága ellenőrök mellett már tenném is el gyűjtőjegyemet, de ekkor megszólal egy hang "Hé te!".

52 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek