Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két kis ellenőrös történet

Egy Homárról lopott történettel szeretnénk kedveskedni azoknak, akik már ki vannak éhezve erre. Ha sokan, sok helyen bemutatjuk ezeket a történeteket, nagyobb eséllyel reménykedhetünk egy kis változásban. Előbb olvassátok el Szilvia történetét az ellenőrökről és a vak férfiről. (itt kell megjegyezni, hogy hiába tesz ki a BKV vakoknak szóló táblákat a metró területére, ha a saját dolgozó tesznek erre)


Kedves BKV figyelõ!

A történetem ma (05.01) esett meg velem Budapesten a Népstadion metrómegállóban. Miközben a barátomra vártam felfigyeltem egy vak férfira. A metrómegállóban ott álltak jól nekitámaszkodva a lyukasztónak a BKV-ellenõrõk de egyikőjük sem volt hajlandó segíteni. Inkább félrenéztek hogy nehogy segíteni kelljen neki. A vak férfi a fehér botjával a Déli felé szeretett volna közlekedni. Én miközben megdöbbenve vettem észre hgy ellenõréknek fontosabb a beszélgetés úgy hogy hárman voltak és legalább emberségből segíthetett volna bármelyikük a vak férfinak. De nem tették.

Én karon fogtam a férfit levezettem a metróhoz, az ellenõrõk lehajtott fejjel tűrték ezt:(

Megjegyezném, hogy hiába lett a Metró átépítve szomorú de nem gondoltak sok emberre, mikor az átépítés megtörtént a vakokra és a mozgássérültekre sem. De néha egy kismama is nehezen közlekedik lefelé.

Ennyit szerettem volna írni, remélem hogy kirakjátok és az ellenõr urak és a hölgy magára ismer. Én szégyelltem magam helyettük.

Üdvözlettel: Barna Szilvia

29 Tovább

A hét fájó szóvicce: "Balra a Budai Vár. várjon csak!"

Helló!
 
Be kell, hogy valljam nem igazán szeretem a BKV-t a sok bunkó vezető miatt, de egy kiemelkedik ezek közül. a 2-es villamos vonalán utaztam nővéremmel és beszélgetünk egy közös ismerősünkről, hogy sokszor utazik egy igen mókás vezetővel azon a vonalon. És éppen elcsíptük! Sajnos csak 3-4 megálló erejéig élvezhettük a társaságát az átépítések miatt. Minden megállónál és megálló közben hülyéskedett pl.: "Mivel ma rendesen viselkedtek elmondom a mai vízállást: a Duna egy kicsit apadt és ugyanarra folyik mint tegnap" vagy " balra a Budai Vár... várjon csak!", vagy éppenséggel egy rendes idegenvezetést hallhattunk tőle. Tudom nem ez a dolguk a vezetőknek de miből állna egy kicsit szabadabbam vezetni a síneken? :)
 
Athemil
34 Tovább

"Te egy g*ci senki vagy"

Tisztelt BKV-figyelő!

Az alábbiak ma délután történtek velem. A BKV-nak is elküldtem már az esetet. 

V.-évfolyamos. Egyetemi hallgató vagyok. A mai napon 2008.03.28-án, pénteken 17.10 perc körül a Stadionok Metro állomáson az Örs vezér  tere irányába induló metróhoz szerettem volna lejutni. A lépcső tetejénél két kék egyenruhás biztonsági őr (nem BKV ellenőrök), ellenőri szalaggal ellenőrizte a lefelé igyekvőket. Érvényes bérletemet  az érvényes diákigazolvánnyal együtt felmutattam az egyik ellenőrnek (kb 20-25 éves férfi, 170-175 cm magas, majdnem teljesen kopaszra borotvált fejű), Aki erre azt kérte mutassam meg a diákigazolvány hátoldalán levő matricát, a diákigazolványt kihúztam a tokból úgy, hogy a matrica teljesen látható legyen, és kb. 20cm-re az arca elé tartottam, erre azt mondta, hogy húzzam ki az egész diákigazolványt amit én meg is tettem.

Ekkor megpróbálta elvenni tőlem, kérdésemre, hogy mit akar, hiszen jól látja az érvényes (a többitől elütő színű) matricát, nem válaszolt, de erővel ki akarta venni a kezemből, amit én nem hagytam. Így álltunk az igazolványtokot fogva kb. fél percig, többször kértem: "Engedd el!" Elengedni nem volt hajlandó, cselekvését nem indokolta, mivel ekkor beérkezett egy metró, más megoldást nem látva durván felszólítottam: "Engedd el baszd meg!". Erre a biztonsági őr kétszer jobb felkaromba ütött, ököllel!

Próbáltam menekülni, de hozzászorított a lépcső melletti falhoz majd ezt kiabálta:" Te egy senki vagy! Te egy geci senki vagy! Neked itt nincs semmi jogod!" Közben többször a fejem felé ütött valószínűleg provokatív céllal. Én nem ütöttem vissza! Még mindig nem mondta meg, hogy mit akar! Teljesen kikelt magából úgy viselkedett, mint egy őrült szemei vérben forogtak! Mindezt több finn turista végignézte, a másik őr (idősebb férfi) a helyén állt és gyakorlatilag oda sem nézett! A következő  metró érkezésekor elengedett, és mint aki jól végezte dolgát visszament a helyére. Az átélt sokk miatt nem mertem a rendőrséget  a helyszínről hívni. A rendőrséget az este folyamán értesítettem. További lépéseimet egyelőre nem kívánom nyilvánosságra hozni.

Itt még egyszer hangsúlyozni szeretném, mind a bérletem, mind a diákigazolványom érvényes volt, azokat jól láthatóan felmutattam, a biztonsági őr a diákigazolványt indoklás  vagy bármiféle gyanú említése nélkül akarta elvenni a kezemből, amihez nincsen joga!Az érvényesítő  matricát egyébként karunk tanulmányi osztályának munkatársa helyezte el saját kezűleg a diákigazolványomon.
137 Tovább

„Kiborította a csótányokat”

Tisztelt BKV!

Előre leszögezem, nem panaszkodni szeretnék, csupán el szeretném mesélni önöknek a péntek esti élményeim.  Olyan dolgok ezek, amiket önök az autóból sosem tapasztalnak, legalább olvassanak róla egy kicsit.

Március 28. péntek este van. Helyszín a Boráros tér, úti célom a Deák Ferenc tér. Úgy döntöttem, hogy a 12-es autóbusszal megyek a Kosztolányira, onnan pedig a 47-49V villamospótlóval, ez tűnt a legegyszerűbbnek.

A 12-es autóbusz megállójában lévő tájékoztató táblán :1 perc volt kiírva, ezért futni kezdtem, feleslegesen. A járművezető ugyanis a kihirdetett indulási idő után több mint 4 perccel jelent meg a járműnél, ezek után tollászkodni kellett, bőven 5 perc késéssel indultunk. 5 perc. Nem sok, sőt! Kibírom. A járművezetőjük megpróbálta behozni a késést, egész úton állat módjára vezetett, a padlógáz/satufék kombinációt jobban szereti mint az orális sexet. A Busz Driver nevű játékban az első megálló után megbukott volna. Rendszáma: BPI-035

A Fehérvári útra érve láttam, hogy egy 149V busz áll a 12-es busz előtt a megállóba, erre szerettem volna átszállni. Nem kell sétálni a Kosztolányin, és várni sem kell. Jeleztem, leszálltam, elindultam a jármű felé sietve, ami csöngetett, majd bezárta az ajtókat, és indult. Ekkor visszafordultam, hogy visszaszállok a 12-esre, ami azóta már kicserélte az utasokat (BKV szakzsargonnal: „Kiborította a csótányokat”) és továbbhaladt.

Ekkor két választásom volt. 18/56/41 villamosokkal továbbmenni a Móricz felé, vagy elsétálok odáig, és folytatom az utam 47-49V-vel. Mivel az első variáció bizonytalan volt, ugyanis mostanában Graffitis hülyegyerekek tevékenykednek ezen a vonalon, jobban éreztem, ha bérlettel a zsebemben sétálok, ez a biztos.

Innentől a folytatás pozitív volt, ugyanis a 47-49V busz pontosan érkezett, a buszvezető is normálisan vezetett, még szerencse, hogy ezt a vonalat az alvállalkozó üzemelteti.

Nem szeretnék vizsgálatot, meg semmit, csupán egy élménybeszámoló volt.

Maradok tisztelettel: Csupi
26 Tovább

Parkoló az egész város

Nem csak az autósok tudnak hülye helyeken megállni, hanem alkalmanként a buszosok is. A 12/15-ös busz vezetője úgy gondolta, hogy Ő a Petőfi híd pesti részén megáll, félreáll a szalagkorlát mellett, majd telefonál. Időpont és dátum nem lényeges, ez csak egy érdekesség. (A busz egyébként nem műszaki hibás volt, 10-15 perc után tovább ment, csak kinyomtam a videót)

34 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek