Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sosem takarított vitrinek

Amíg várom a metrót, mindig a vitrineket nézegetem. Minden állomáson más van benne. Molotov-koktél, képek, makettek, szövegek. Nem tudom, kinek az ötlete volt, hogy ilyeneket létesítsen a 2-es metró állomásain, de valljuk be, nem volt hülye ember, amellett, hogy hasznos dolgokat lehet megtudni belőle, tetszetős is. Probléma csak egy van: A vitrint a metrófelújítás óta nem takarították, mára annyira ellepte a por, hogy nem lehet látni a benne lévő fényképeket, a múzeumi tárgyakon is centis por található.

Nem ez a BKV legnagyobb problémája, de ilyen apróságokra is jó lenne odafigyelni. Turistáknak is hasznos lehet, ha már a metróállomáson okosodnak egy kicsit, ha végignézik a fényképeket.

Néhány fénykép:

Menetrend szerint

Por mindenütt

38 Tovább

Indulásjelző vagy utas sürgető?

Amikor a metróajtó odacsapott, akkor sokan kioktattak, hogy az indulásjelző megszólalása után nem szállunk se be, se ki. Ez azért volt vicces, mert a vonat vezetője látta, hogy az utasok még nem szálltak be, mégis megnyomta a „Kéremvigyázzanak”-ot, majd rám csukta az ajtót.

Ma, 15-én, a 2-es metrón volt hasonló élményem, gondoltam a hitetlenkedők kedvéért levideózom, hogyan használják utasok sürgetésére az indulásjelzőt. Kocsi számot, pontos időpontot nem írok, nem kirúgatni szeretném a dolgozót, csak kicsit felhívni a figyelmet arra, hogy a „Ha megszólal az indulásjelző, tilos felszállni” szabály nem tartható be, így hivatkozni sem lehet rá. Egyszerűen betarthatatlan.




A videón jól látható és hallható, hogy az utasok még le sem szálltak, már szól az indulásjelző (az ajtó teljes kinyitása után 3 másodperccel). Az első kocsiban utaztam, mivel itt kevesebb az utas. Ha a többi kocsiban utazók betartják a szabályt, nem hogy felszállni, leszállni sem tudnak. Az Astoriától a Déliig minden állomáson eljátszotta ugyan ezt.

A BKV-fanoktól kérdezem, ilyenkor mi a teendő? Hogy szálljon le, fel az utas? Az én értelmezésem szerint az indulásjelzőt akkor kell megnyomni, mikor az utas cserének vége, így jelzi a vezető az indulást.
 

60 Tovább

Omladozik a felújított metró

Más országban embereket rúgnának ki akkor, ha egy újonnan épített vagy felújított épületben hibák keletkeznek. Magyarországon, és Budapesten ez másképp van. Felsővezetők csak csücsülnek a helyükön, és nem tesznek semmit. Úgy látszik, 10,3 milliárd forintból ennyire futotta. (Vajon a kivitelező fürdőszobájában is így potyog a csempe?)

 

2008. felújított metróállomás, Astoria:

 

 

2007. felújított metróállomás, Déli pu:

26 Tovább

Gnómok csinálják a menetrendet?

Örömmel értesültem róla, hogy a BKV egymáshoz hangolt menetrenddel segíti az átszállást a 14-es és a 3-as buszok között. (Itt jegyezném meg, hogy ez hazugság, mert pl. a 14-es busz menetrendje 2007 óta változatlan, a buszok csak bevárják egymást). Ez szép és jó, csak nem itt kellene kezdeni.

A 2-es villamos miért nem várja be a villamospótló buszt? Miért van az, hogy az 50 méterre a lámpánál álló buszt nem várja meg, hanem elindul? Miért nem lehet úgy megcsinálni a menetrendet, hogy a menetrend szerint érkező busz utasai át tudjanak szállni a menetrend szerint induló villamosra? Miért olyanok csinálják a menetrendet, akik sosem BKV-znak?

45 Tovább

Megint bohóckodnak a Kossuth téren

Aki ma 2-es villamossal akart eljutni a Jászai Mari térre, az jól megszívta, velem együtt. Tájékoztatás hiánya miatt Elfelejtettem, hogy ma a vértanúk emléknapját tartják a Kossuth téren, ezért kordonnal kellett körbezárni az egészet. Mint mindig, a BKV utasokat szívatták meg. Mindenkit fémdetektorral vizsgálnak át, aki be akart menni a megemlékezésre, rossz szemmel néznek azokra, aki fényképeznek. Tudják már ezek, hogyan kell megszívatni ezreket néhány hülye randalírozó miatt.



A 2-es villamosra a metróépítés óta rájár a rúd. Nem elég, hogy félbeszakították egy olyan állomás építése miatt, ami nem is biztos, hogy megépül, megemlékezések, ünnepségek idején még a megmaradt részekből is elvesznek. Nem irigylem azokat, akiknek ezt a villamost kell használni naponta, munkába járáshoz, iskolába. Hihetetlen, hogy bárki fingik egyet a parlament előtt, kordonnal zárják körbe az egészet, és megszívatják az utasokat.



Magam is megszívtam, várnom kellett majdnem több mint fél órát. Hogy lenyugtassam magam fényképezni kezdtem. Ezek a képek annyira jók lettek, hogy muszáj nektek is megnézni:)

28 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek