Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ingyen utazhatott volna, mégis megbüntette az ellenőr

Tartós fogyatékossággal élők és egy kísérőjük a BKV járatain ingyenesen utazhatnak. Olvasónk kerekesszékkel közlekedő barátját kísérte a 6-os villamoson, az ellenőr mégis megbüntette őt, pedig az igazolást felmutatták. (Kerekesszékkel közlekedőknek a szabályzat szerint bérletet (jegyet) kell váltaniuk. Amennyiben az utas tartósan fogyatékos, (és/vagy beteg), díjmentes utazásra jogosult. Ilyen a lent szereplő utas is).

Az is érdekes, ahogyan a BKV ellenőre csőbe húzta az utast. Nem azt mondta neki, hogy megbünteti, hanem azt, hogy "adategyeztetés" céljából kéri az iratait. Az utas együttműködő volt (sajnos), meg is kapta a 12 ezer forintos csekket.

Hello BKV Figyelő!

Egy kérdéssel kapcsolatban írok. Sztori a következő:

A mai napon utaztam mozgássérült barátommal a 6-os villamoson, mire odajött egy ellenőr. Kérte a jegyemet mire én közöltem vele, hogy az sajnos nincs, de mivel egy mozgássérültet kísérek a jogszabály szerint nem vagyok köteles jegyet váltani, mivel a szabályzat a mozgássérültet és egy kísérőjét felmenti a BKV utazás költsége alól. Erre az ellenőr néz bután, majd elkéri a személyimet "adategyeztetés" címszó alatt. Nem vagyok budapesti nem tudom hogy mennek itt a dolgok ezért kézségesen átnyújtottam neki az igazolványomat.

80 Tovább

Lyukasztott, mégis megbüntették az ellenőrök

Olvasónkat a 6-os villamoson azért büntette meg az ellenőr, mert a jegyét véletlenül a másik végén érvényesítette. Utasunk nem érti, hogy miért piszkálták őt az ellenőrök, hisz fizetett. Az is érthetetlen, hogy az ellenőr miért sétált el a bliccelő utasok, és a hajléktalanok mellett. Részletek a levélben:

Kedves BKV-figyelő!

2009. 03. 27-én, pénteken megbüntettek a 6-os villamoson, pedig jegyet érvényesítettem, csak figyelmetlen voltam. Székesfehérvárról érkeztem Budapestre. Utazásomhoz 2 jegyet vettem a Kelenföldi pályaudvaron. Egyiket a 7-es buszon másikat a 6-os villamoson érvényesítettem. Az utóbbit sajnos hibásan.

100 Tovább

Hiába várta a Combino villamost

Olvasónk tegnap egy kerekesszékkel közlekedő utassal találkozott a körúton, aki Combino villamosra várt, de hiába. Délután visszarendelték az összes új villamost a kocsiszínbe, és helyettük régi Ganz villamosok jártak. Bár már előző nap tudni lehetett, hogy Ganz villamos jár majd a körúton, ezt sem a BKV, sem a főváros nem jelentette előre semmilyen hivatalos csatornán.

Tiszlet Cím!

A mai napon, azaz március 15-én 4/6-os villamossal szerettem volna közlekedni. 17:50-kor a Nyugatinál akartam felszállni, a Moszkva tér irányába. Azt már előbb megtapasztaltam, hogy a Combino helyett a régi villamosok járnak, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Amikor a megállóhoz érkeztem, egy kerekesszékes, fiatal lány, és egy ismerőse várakozott türelmesen a megállóban, a kerekesszékeseknek kijelölt felszállóhelynél. Vajon meddig várhattak szegények a szemerkélő esőben, míg jött egy alacsonypadlós villamos? Tekintve, hogy - tudtommal - sehol nem hirdették meg, hogy ma nem Combinok közlekednek.

A hagyományos villamosra pedig kerekesszékkel feljutni... hááát.

Üdv, Kathleen

58 Tovább

Egyre rendesebbek a buszvezetők

Egy olvasónk ismét rámutatott arra, hogy a BKV-nál nem csak szemét, utasokkal szándékosan kicsesző buszvezetők vannak. A 16-os busz vonalán utasokkal kommunikáló, háttérzenét szolgáltató buszvezetővel találkozott, már másodszor. Tisztelet neki :)

Sziasztok!
 
Tegnap (január 8.) másodszor utaztam a 16-os buszon este egy nagyon jó fej buszsofőrrel (legutóbb még karácsony előtt). Kellemes zene ment a Deák téri végállomáson a várakozás alatt, és amikor indult a busz, akkor valami olyasmi mondott a sofőr (nem pontos az idézet): "Jó estét kedves utasaim, buszunk a Moszkva térig közlekedik, várható érkezési időpont X, első megállónk a Hild tér lesz. A várakozás alatt ezt és ezt a számot hallhatták, amiről tudni lehet, hogy ... (valami régi magyar szám volt, nem figyeltem pontosan, nem annyira ismert, de elég kellemes és pont megfelelő, szóval nem valamelyik stílus extrém példája, az emberek nagy részének szerintem ha nem is tetszik, tutti nem zavaró) Most pedig a .... számot hallhatják, amiről tudni lehet..." A megállóban leszálló utasokról elköszönt, a felszállóknak külön (jó estét kívánok új felszálló hölgyutasunknak), nekem is mondta, amikor leszálltam, hogy viszontlátásra és további kellemes estét a leszálló hölgyutasunknak.
 
A kedves és egyáltalán nem tolakodó sofőrnek köszönhetően szerintem az embereknek volt jó 5-10 percük az utazás alatt, és mosolyogtak egymásra. Tudom, ez kicsit csöpögősnek hangzik de ha összevetem ezt az érzést azzal, ami elfogott mondjuk 10 perccel a felszállás előtt a metróellenőrök között áthaladva, amennyire az negatív, annyira pozitív ez. Még több ilyen buszsofőrt a BKV-nak! Felírtam a rendszámát is de csak akkor mondom meg, ha tutti megdicsérik és nem büntetik a zene miatt. Mert amilyen logikátlan a BKV, biztos találnak valami kifogást. Pedig ez kell az imázs javításra és nem milliós kampányok.
 
Szép napot!
 
Ági

109 Tovább

Fejetlenség a BKV-nál

A buszvezetők már azt sem tudják, melyik buszt vezetik, és mikor kell indulniuk. Legalábbis olvasónk erre panaszkodik, aki szerint a BKV lezüllése egyre inkább tetten érhető. Előbb induló, rosszul „felcímkézett” buszok alant:

Sziasztok,

Bár - szerencsére - ritkán veszem igénybe a BKV szolgáltatásait, de a színvonal teljes lezüllése egyre inkább tetten érhető. Ma két alkalommal szerettem volna a 106-os busszal utazni.

Egyszer az Aquincumi megállóban vártam az Árpád híd felől érkező buszra (15 órakor), amikor a menetrendhez képest teljesen logikátlan időpontban érkezett egy busz, aminek az első fehér tábláján 34-es jelzés volt, az oldalsó kijelzőn pedig 106-os. Bent csak annyit volt kiírva, hogy Árpád-híd. Na most ez a busz vajon hova ment? (Segítek, 106-osként járt...)

Este az Árpád-híd végállomáson állt bent egy másik 106-os, ami nemes egyszerűséggel 20:48-kor elindult. Nagy kár, hogy a menetrendben semmiféle napon és üzemmódban nincs :48-as indulás, de 20 órakor végképp nem. (Van helyette 58-as...)

Azt gondolom, hogy nemes egyszerűséggel most kellene abbahagyni, megtartani a metrót és a villamost, az talán még megy, és ezt az egész buszos borzalmat odaadni egy magáncégnek, talán nekik sikerül.

Üdvözlettel, Ákos

52 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek