Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rászólt a dohányzó utasokra, leköpték

"És nem volt senki, aki közbeavatkozott volna" -rendszeresen jelennek meg ilyen, vagy ehhez hasonló kommentek a támadó hajléktalanokról, bunkó ellenőrökről vagy biztonsági őrökről szóló bejegyzéseknél. Olvasónk a 6-os villamoson találkozott össze két bunkó utassal, akik dohányoztak, köpködtek és hangoskodtak, de ezt nem nézte tétlenül. Először csak szólt az utasoknak, de egyikőjük az arcába fújta a füstöt és leköpte, erre olvasónk válasza egy tekintélyes pofon volt. Olvasónk azon lepődött meg igazán, amikor egy utastársa panaszt tett a környéken lévő rendőröknél, hogy megverte a dohányzó srácot.

A lenti levél is rámutat arra, hogy összefogásra van szükség, egyedül nem lehet rendet rakni. Nem várhatunk mindig arra, hogy a járművezetők lépjenek fel a nemkívánatos személyekkel szemben. Elég csak 2-3 utasnak összefogni és az ilyen kis férgek futva hagyják el a helyszínt (és az őket védő utasokat is elgyepálhatná már valaki):

Tisztelt BKV-figyelő!

Régóta olvasgatom a különböző leveleket, történeteket, hozzászólásokat. Sokszor visszatérő kijelentés a "valaki miért nem tesz valamit", és a "többi ember csak nézte" kijelentések. Két évvel ezelőtt a 6-os villamoson nekem is volt afférom, két utassal. Két fickóval, akik semmibe vettek mindent amit kultúrának lehet nevezni. Természetesen az utazók kiválóan hallhatták, hogy mi is a véleményük rólunk, "köcsögökről", "birkákról".

188 Tovább

Félezer dolgozóval szúr ki a BKV

Megint ott spórol a BKV, ahol nem kellene, az utasokon. Szeptember elsejétől a 36-os busz nem érinti a MegaPark bevásárlóközpontot, így aki ezzel a busszal ment dolgozni (vagy vásárolni) az vagy rászokik a sétára, vagy ácsorog a megállóban és várja az ingyenes Tesco buszt (ha lesz):

Kedves BKV-figyelő!



Szeptember 1-től a 36-os busz nem érinti az erzsébeti Megapark bevásárlóközpontot, ami nemcsak a környéken lakó, tömegközlekedő vásárlóknak lesz rossz, hanem a Tesco és a MediaMarkt dolgozóinak is. A megszűntetés oka, hogy a BKV felbontotta a szerződést a Tesco áruházzal (gondolom nem fizettek). Igéretek szerint a Tesco biztosít majd saját ingyenes buszjáratot Pesterzsébet Városközpont irányába. Ez eddig rendben is van, csakhogy a következő a probléma:



144 Tovább

Nézd csak kisfiam, a vezető bácsi mindjárt agyvérzést kap

Sosem irigyeltem munkájuk miatt a BKV-s járművezetőket. Rengeteg utas (sok hülye), nagy forgalom, pofátlan biciklisek, és autósok nehezítik a munkáját. Persze ez ezzel jár, hisz minden nagyvárosban vannak hülyék, aki régóta vezet Pesten, az már fel sem figyel ezekre. Olvasónk a 4-6-os villamospótlón találkozott egy agyvérzés határán lévő buszvezetővel, aki dudált, anyázott, fékezgetett:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Mai esetem nem mondható egyedinek, viszont annyira felháborított, hogy megosztom Önökkel is, hogy a jövőben el tudják kerülni a hasonló eseteket:

4-6-os villamospótlóval mentem a mai napon (2009. augusztus 18.) és a Nyugati pályaudvarnál szálltam fel a Margit híd irányába tartó buszra. Már a távolból láttam, hogy a busz vezetője iszonyatosan feldúlt, a megállóba érkezés előtt, már hangosan szidalmazta azt az áruszállítót, aki járművével úgy állt meg, hogy a busznak emiatt 5 másodpercre meg kellett állnia. Ezt követően sérelmezte azt is, hogy mért nem másképpen áll meg a furgon, miközben az a forgalmat nem akadályozta, a megálló megközelítése tökéletes volt.

Mikor a felszállásra vártam a megállóban, akkor arra lettem figyelmes, hogy egy kisgyerekes anyuka hangosan mondja a gyerekének, hogy a vezető bácsi mennyire feldúlt, ideges, és - azt én teszem hozzá, hogy már-már az agyvérzés határán állt. A hölgy egy nagyon ügyes mozdulattal, a telefonjával fényképezve meg is örökítette a vezetőt és a busz rendszámát.

43 Tovább

Vigyázz! Kamu ellenőr a 4-es, 6-os villamoson!

Nincs karszalagja és igazolványa se, és a bérletes utasokat is a helyszínen büntetné. A 40 év körüli férfit reggel a 6-os villamoson látták, kék pulcsiban és farmerban. Senki ne adja át neki a bérletét, sem az iratait. Ha látjátok, hívjátok a rendőrséget! Olvasónkál is bepróbálkozott:

Kedves BKV-figyelő!

Ma reggel (2009. 06. 24.) 8 óra körül utaztam a 6-os villamoson. Utazásomat a Mester utcánál egy magát ellenőrnek mondó 40 év körüli, 180 centi barna, rövid hajú, kék pulcsis, farmeros férfi zavarta meg. Odalépett hozzám és magyarázni kezdett és egy papírt mutogatott. Mondtam neki, hogy "Nincs". Zenét hallgattam, nem értettem mit mondott azt hittem kéreget. Magyarázott tovább. Kikapcsoltam a zenét és hallottam hogy azt mondogatja: "Akkor itt a helyszínen megbüntetem". "Mire fel?" Kérdeztem, hisz se karszalagja se kitűzője nincs, "Maga csak egy sima utas" mondtam neki, közben készítettem elő a bérletem, mert az volt, apróval nem tudtam csak szolgálni. Persze nem igazolta magát csak azt szerette volna ha adok neki 5 ezer forintot büntetésre (Tudtommal a helyszíni bírság 6000 forint) . Mutattam neki messziről a bérletem, erre azt mondta, "Most már csak 1000 forint". Nem értettem a dolgot, inkább a villamos végébe mentem. Onnan még láttam, hogy több utast próbált lehúzni, de szerencsére nem sikerült neki.

51 Tovább

Vicces kedvében volt a villamosvezető

„A baloldali villamos indul előbb” -mondta a villamosvezető a Móricz Zsigmond körtéren a villamoson ülőknek. Az utasok nem igazán foglalkoztak a tájékoztatással, ezét a villamosvezető még egyszer bemondta, hogy a baloldali villamos indul. Az utasok nem értették mi van, hisz ők azon a villamoson ülnek. Többen elbizonytalanodtak, ezért átszálltak a „másik  bal” villamosra, ezután a villamosvezető lehülyézte őket:

Kedves BKV figyelő!

Az alábbi eset június 19-én késődélután történt a Móricz Zsigmond körtéren.  A 6-os villamoson vártuk az indulást. Már kezdett megtelni, mikor beállt a másik vágányra a következő villamos. A mienk már majdnem tele volt emberekkel, egyértelmű volt, hogy ez fog előbb indulni a később felszálló utasoknak is.

Beszállt a vezető, majd bemondja, hogy "A baloldali villamos indul előbb". Látszott az értetlenség az utasokon, minek mondja be, hisz a mienk a baloldali. Tudomásul vettük, vártuk az indulást. Majd kis idő elteltével bemondja mégegyszer. Ekkor már látszott a zavar az utasokon, lehet, hogy a vezető úgy gondolja, hogy a menetiránnyal szemben értve a baloldali? Persze elindult egyvalaki át a másikba, utána csordul a tömeg. A vezető érezhetően alig várta már ezt, majd jó hangosan, félig röhögve bemondja, hogy "A menetirány szerinti bal oldali megy előbb, minek szállnak át? Talán gondolkodni kéne egy kicsit!" Dühösen visszarohannak az emberek, még jó, hogy nem indult el közben.

Vajon mi értelme volt ennek? Miből gondolta, hogy azokkal az emberekkel kell szórakoznia, akikből él?

Üdv: Sanyi

46 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek