Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért szemétkednek az ellenőrök?

Olvasónk szerint azért, mert a megélhetésük függ attől, hogy valakivel rendesek-e vagy bunkók. Ha emberségesek és nem büntetnek (például az otthon felejtett bérlet miatt) akkor nem lesz meg a havi kvótájuk és kevesebb pénzt kapnak, esetleg az állásukat is elveszíthetik*. Na meg persze azért is bunkók néha (tisztelet a kivételnek), mert az utasok is azok velük. Így látja az utas:

Kedves BKV Figyelő!

Máig, számomra érthetetlen ok miatt szidják az ellenőröket és a BKV alkalmazottakat és itt most nem a kirívó esetekre gondolok vagy az "orkokra" akik stílusa, fellépése sőt, jelenlétük is teljesen elfogadhatatlan.

Mivel naponta többször is igénybe veszem a BKV szolgáltatását nagyon sok tapasztatot gyűjtöttem. Volt már olyanban részem, hogy felszállva a villamosra annyi időm sem volt, hogy elővegyem a jegyem és megbüntettek. És az ilyeneket még sorolhatnám. De ezen nem is csodálkozom. Tisztázzunk valamit az elején, amiről sokan elfeledkeznek. Ha jól tudom ellenőrnek lenni nem jelent stabil fizetést. Azaz van egy alapbér és azon felül jutalék. A megbüntetett utasok után. Nyílván, aki házat árul jutalékért az a célja, hogy minél több házat eladjon, miért lenne ez másként egy ellenőrnél? Ha jól tudom, egy kvótát is teljesíteniük kell, különben elbúcsúzhatnak az állásuktól. Ha nem teljesíti a kvótát, akkor pedig kereshet új állást. Miért lenne kedves a fizető utassal? Miért lenne kedves valakivel, aki miatt kevesebb a fizetése?

64 Tovább

Debrecenben volt, a BKV mégis 600 ezer forintot követel

Olvasónk ellopott diákigazolványával valaki Budapesten bliccelt, amikor Ő még Debrecenben lakott. A BKV két ügyvédje most összesen több mint fél millió forintot szeretne behajtani rajta. A dolog érdekessége annyi, hogy a büntetések az utas debreceni címére lettek kiállítva, az utolsó felszólítás pedig a pesti címére érkezett, a BKV szert azért, mert az ügyvéd pénzért bárkinek a személyes adatait megvásárolhatja. Ti mit tanácsoltok az utasnak, mit csináljon a büntetésekkel és a felszólítással?

Szia BKV-figyelő!

Történt velem egy a pénztárcámra és a stressz szintemre nézve nem túl kellemes eset. 25 éves veszélyeztetett terhes kismama vagyok, hónapok óta hol a kórházban, hol otthon nyomom az ágyat. Egyszer csak kapok egy levelet dr. Bartus Ildikó ügyvédtől, hogy fizessek be 240 ezer forintot, és ez az utolsó felszólítás, vagy mehetek a bíróságra! Mi a fene? -gondolom én. Felhívtam, és mondtam, hogy ez nem lehet, ugyanis szeptemberben diplomáztam, azóta vagyok a városban, előtte 6 évig Debrecenben lógattam lábat. Mondja, hogy menjek be a BKV-hoz és nézzem meg a büntiket.

58 Tovább

Egy év alatt évül el minden vasúti és közúti büntetés

Akit buszon vagy trolin büntettek meg, és nem fizetett, az egy év múlva fellélegezhetett, akit azonban vasúton vagy HÉV-en kaptak el, azon több éven át behajthatták a büntetést. Most az állampolgári jogok országgyűlési biztosának kezdeményezésére egységesíti a kormány az elévülési időt, és annak hosszát egy évben szabja meg.

Szabó Máté ombudsman kezdeményezésére a jövőben egységesen egy év lesz a pótdíjkövetelés elévülési ideje a személyszállításban. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa másfél hónappal ezelőtt kezdeményezte, hogy a kormány módosítsa a vasúti személyszállítási szerződésekre vonatkozó rendeletét és a közútihoz hasonlóan egy évben határozza meg a pótdíjkövetelések elévülési idejét.

40 Tovább

Vigyázz! Kamu ellenőr a 4-es, 6-os villamoson!

Nincs karszalagja és igazolványa se, és a bérletes utasokat is a helyszínen büntetné. A 40 év körüli férfit reggel a 6-os villamoson látták, kék pulcsiban és farmerban. Senki ne adja át neki a bérletét, sem az iratait. Ha látjátok, hívjátok a rendőrséget! Olvasónkál is bepróbálkozott:

Kedves BKV-figyelő!

Ma reggel (2009. 06. 24.) 8 óra körül utaztam a 6-os villamoson. Utazásomat a Mester utcánál egy magát ellenőrnek mondó 40 év körüli, 180 centi barna, rövid hajú, kék pulcsis, farmeros férfi zavarta meg. Odalépett hozzám és magyarázni kezdett és egy papírt mutogatott. Mondtam neki, hogy "Nincs". Zenét hallgattam, nem értettem mit mondott azt hittem kéreget. Magyarázott tovább. Kikapcsoltam a zenét és hallottam hogy azt mondogatja: "Akkor itt a helyszínen megbüntetem". "Mire fel?" Kérdeztem, hisz se karszalagja se kitűzője nincs, "Maga csak egy sima utas" mondtam neki, közben készítettem elő a bérletem, mert az volt, apróval nem tudtam csak szolgálni. Persze nem igazolta magát csak azt szerette volna ha adok neki 5 ezer forintot büntetésre (Tudtommal a helyszíni bírság 6000 forint) . Mutattam neki messziről a bérletem, erre azt mondta, "Most már csak 1000 forint". Nem értettem a dolgot, inkább a villamos végébe mentem. Onnan még láttam, hogy több utast próbált lehúzni, de szerencsére nem sikerült neki.

51 Tovább

Befizették a büntetést, mégis perrel fenyeget az ügyvéd

Olvasónk barátnőjét 4 éve megbüntették az egyik BKV járaton. A büntetést akkor befizette, ám a BKV egyik ügyvédje most mégis felszólítást küldött neki, hogy rendezze tartozását, különben bíróságra viszik az ügyet. Az utas sajnos nem őrizte meg a 4 éve kapott csekket, úgyhogy vagy befizeti még egyszer a büntetést vagy megvárja mit lép a BKV.

Kedves BKV figyelő!

A következő történet nem valószínű, hogy a BKV hibája, de velük kapcsolatos az biztos.

Tegnapi nap folyamán barátnőm kapott egy levelet. Dr. Bartus Ildikó ügyvéd, adójogi szakjogásztól, "perlés előtti utolsó felszólítás" tárgyban, miszerint a BKV Zrt. korábbi felszólítás(i) ellenére sem fizetett, ezért a megadott időpontig haladéktalanul egyenlítse ki a 24 ezer forintos tartozását. A lényeg, hogy barátnőmet egyszer valóban megbüntették 4 éve, de akkor elment, és kiegyenlítette a tartozását, persze azóta a befizetést igazoló szelvény nem tudja hová tette (ki tudja egyáltalán 4 év után?). Azóta nem volt bünti, és a BKV se szólított fel semmire.

42 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek