Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minden idők legőszintébb panaszlevele

Dr. Kováts Sebestyén László nem ismeretlen a BKV-figyelőt olvasók számára. Ő azaz ügyvéd, aki a legrövidebb idő alatt legtöbb kamubüntetést tudja kiküldeni a magyar polgároknak, ebben tart rekordot. Az ügyvéd hazudott már olyan bírságról, melyről még a BKV sem tudott, de követelt már egy debreceni olvasónktól 600 ezer forintot úgy, hogy az illető nem is járt akkor Budapesten, amikor elvileg "megbüntették".

Tisztelt dr Kováts Sebestyén László Ügyvéd Úr!

Első levelét kézhezkapva jót derültem és tényleg boldog voltam, hogy ezekben a vérzivataros időkben még élnek olyan emberek mint Ön, akik nem veszítették el a humorérzéküket.

Második levelét kézhezkapva már korántsem vagyok ilyen boldog, mert azt hiszem Ön tényleg azt képzeli, hogy bármilyen pénzösszeget is hajlandó vagyok fizetni Önnek, és az Ön által képviselt a magyar adófizetők pénzén élősködő parazita BKV-nak!

36 Tovább

Kifizette az utas helyett a büntetés egy részét az ellenőr

Olvasónk jegy nélkül utazott az 1-es villamoson, ahol egy ellenőr hölggyel találkozott. Az utas próbálta elmagyarázni az ellenőrnek, hogy miért nem vett jegyet, de a büntetést nem engedte el, ugyanis őt is ellenőrizték, nem akart az állásával játszani. Olvasónk a helyszíni bírság mellett döntött, ám nem volt nála elég pénz. "Fizessen amennyit tud, majd én beteszem a maradékot" -mondta az ellenőr hölgy, aki eközben kiállította az átvételi elismervényt.

Kedves BKV-figyelő!

Kicsit furcsa kéréssel fordulok hozzátok. Még júniusban az 1-es villamos vonalán egy nagyon kedves BKV-s ellenőr hölgy megbüntetett, mert se bérletem se jegyem nem volt. Akkor lopták el mindenem és éppen a Teve utcai TB központból tartottam haza, az új tb kártyával és kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy jegyet vegyek.

34 Tovább

Öt ellenőr támadt rá az iskolás gyerekre

Volt bérlete, mégis megbüntették azt a kislányt aki szeptember 24-én reggel a 14-es villamossal utazott az iskolába. A villamosra 5 ellenőr szállt fel akik egyből lecsaptak a kislányra akinek egyébként érvényes bérlete volt. Beletúrtak a táskájába, elvették az ellenőrzőjét is. A lány édesanyja a következő panasszal fordult a BKV-hoz:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

A mai napon lányomat a 14-es villamos vonalán ellenőreik jogtalanul megbüntették, így kifogást emelek az alábbi indokokkal.

Ellenőrük megszegte a BKV Zrt. szabályait, mivel gyermekemnek nem adott esélyt szabályszerű utazásának igazolására, ezen túlmenően nem ajánlotta fel számára a helyszíni pótfizetés lehetőségét sem, mely tények felvetik a rosszindulatú eljárás gyanúját.

Kollegáik Káposztásmegyeren történt eljárása a következő volt:

Ellenőreik csoportosan (5 fő) szálltak fel reggel a villamosra, ahol kiszúrásos alapon csak a lányomat büntették meg az adott szerelvényben oly módon, hogy egyik ellenőrük a lábához ért figyelemfelkeltő szándékkal ahelyett, hogy hozzá szólt volna. Ez számomra felveti a zaklatás gyanúját, mivel feltételezem, az ellenőrzés megkezdésének helyes módjaként nem a testi érintkezést tekintik Önök sem.

326 Tovább

Jegyet vett és lyukasztott, mégis meg akarták büntetni

"Ez a jegy kétszer lett kezelve" -Mondták olvasónknak a BKV ellenőrei a Blaha Lujza téren. Ez csak azért érdekes, mert az utas az ellenőrzés előtt néhány perccel vette a jegyet az Örs vezér terén a jegypénztárban. Mivel nyugtát nem kapott a vásárlást nem tudja igazolni, ezért meg akarták büntetni. (Néhány napja sokan lehülyéztétek az éjszakai buszon nyugtáért harcoló utast. Valószínűleg ő is a hasonló helyzeteket szerette volna elkerülni).

Tisztelt BKV-figyelő!

Becsületes utas vagyok, minden hónapban megveszem a bérletet ami ebben a hónapban a szept. 4-én lejárt. Következett a hétvége, gondoltam majd hétfőn veszek bérletet sok időm reggel nem volt ezért a bérlet vásárlást délutánra halasztott, ezért vásároltam 9.35-kor egy vonaljegyet az Örs vezér téri bérletpénztárban. Mit sem sejtve lekezeltem a jegyet, utána pedig nyugodt lelkiismerettel elutaztam a Blaha Lujza térig.

184 Tovább

Diákkedvezmény diákigazolvány nélkül

Szeptemberben a minisztérium állásfoglalása alapján azok a diákok is megvásárolhatják a tanulóknak szóló jegy- és bérletfajtákat, akik még nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de a tanévre, vagy ennek első félévére érvényes iskolalátogatási igazolást tudnak felmutatni - közölte a BKV.

Ebben az esetben a bérletszelvényre a diákigazolvány sorszáma helyett a diákok személyi igazolványának sorszámát, az ilyen dokumentummal még nem rendelkező tanulók pedig születési dátumukat tüntessék fel a szelvényen.

Így a tanuló bérletszelvény az iskolalátogatási igazolás, 14 éves kortól pedig a személyi igazolvány együttes felmutatása esetén jogosít utazásra.

17 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek