Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elriasztják a külföldieket a BKV-ellenőrök

Menekülnének hazánkból azok a külföldi turisták, akiket balszerencséjük durva, rugalmatlan és cseppet sem segítőkész BKV-ellenőrök karmai közé vezetett. A külföldiek tapasztalatai alapján úgy tűnik, egyelőre idén sincs megoldás az évtizedes problémára, ami rosszabb hírét kelti az országnak, mint a taxis hiénák és a lehúzós vendéglátósok együttvéve - írja a Blikk.

"Éppen megérkeztünk Budapestre, megvásároltuk a vonaljegyeinket, de a Deák téren nem láttunk lyukasztót, ahogy a metrókocsikban sem" - kezdte az ír Kate Clervil, aki svájci párjával érkezett pár napos budapesti kirándulásra.

93 Tovább

Miért csak a gyengékkel kötekednek az ellenőrök?

Az alább olvasható levélben olvasónk, TheElf a címben feltett kérdéssel foglalkozik. FIKTÍV történetének célja, hogy bemutassa, hogy az ellenőrök miért csak a gyengékkel keménykednek, és miért sétálnak el minden szó nélkül a cigányok és a bűzlő hajléktalanok mellett. Ha elolvastátok a levelet tegyétek fel magatoknak a kérdést: tényleg igazságos ez a pótdíjazási rendszer? Tényleg igazságos, hogy csak azt cseszegetik és büntetik meg, akikkel elbírnak és akiben a pénzt látják, a többieket pedig futni hagyják?

Kedves BKV-figyelő!

Most nem panaszt, csak gondolatébresztőt küldök nektek egy szigorúan fiktív történet formájában. Nagyon sok ellenőrös történet kapcsán hangzik el a válasz: Annak biztosan volt előzménye is. Gondoltam nem árt, ha konkrét személyek, csoportok megvádolása nélkül sikerül rávilágítani arra: A "biztos volt előzménye is" érv nem igazolhat semmilyen verést. Remélem tetszik az írás:

66 Tovább

Garázda BKV-s biztonsági őrök ellen emeltek vádat

2008 őszén a BKV egy éjszakai járatán nyolc biztonsági esett neki egy utasnak, aki nem akart jegyet venni, mert korábban már megbüntették, amit csekkel bizonyítani is tudott. Az utast lelökték a buszról, kirúgták a lábát, majd a földön fekvő és összegörnyedő embert körbeállták és együttesen nagy erővel rugdosták, valamint ököllel ütötték. Vádat emeltek ellenük.

Vádat emelt az ügyészség nyolc, a BKV éjszakai járatain szolgálatot teljesítő biztonsági őr ellen, akik még 2008 decemberében bántalmaztak egy utast a Széna téren, közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.

34 Tovább

Rossz volt a lyukasztó, 25 euróra büntették a turistát

"Magyarországon még mindig kommunizmus van!" -kiabált a megbüntetett turisták után egy ellenőr a Deák téren. Olvasónk egy kisebb csoporttal érkezett az országba. A Földalattin szerettek volna utazni, de felszállásnál nem tudták érvényesíteni a jegyüket, mert nem működött a lyukasztó. Mégis felszálltak, mivel semmilyen segítséget nem kaptak. A Deákon 25 eurót vett el tőlük az ellenőr, pedig az utasok nem tehettek arról, hogy rossz volt a lyukasztó. Ráadásul van egy szabály (levél végén megtalálod), hogy a turista nem büntethető, ha van jegye, de azt nem tudta kezelni (mert rossz a lyukasztó, vagy mert nem tudta, hogy kell):

Kedves BKV-figyelő!

Valamikor december 11-e után már írtam egy levelet erre a címre, panaszkodva, hogy külföldi vendégeimmel meglepetten tapasztaltuk, hogy nem működnek a metró vonalak előterében jegykezelő szerkezetek, hogy hosszú ideig tart, amíg az ember lekezel pl. 6 jegyet. Írtam akkor arról is, h az Astoriánál kedvesek voltak az ellenőrök segítettek. Nekik sem ment könnyen a jegykezelés... másutt viszont csak bámulták, hogy mit szenved a szerencsétlen (a helyi viszonyokat nem ismerő) utas.

78 Tovább

Bekeményít a BKV: Bíróságra vinnék az utast, aki hibás diákigazolványt kapott

Tamás hiába vette meg a bérletét, a BKV ellenőre mégis megbüntette. Olvasónk az ellenőrzéskor a diákigazolványát nem, csak egy iskolalátogatási igazolást tudott felmutatni, ugyanis a diákja hibás volt, azt az iskola elvette tőle, és visszaküldte. A BKV szerint nekik van igazuk, nem engedik el a büntetést, sőt, még egy 2007-es tartozást is behajtanának rajta, ami valószínűleg már rég elévült. Ha az utas nem fizet, soron kívüli bírósági eljárást kezdeményeznek:

Tisztelt dr. Kocsis István Vezérigazgató Úr!

Az alábbi problémával kapcsolatban fordulok Önhöz.

2009. november 25-én érvényes bérletszelvénnyel utaztam a metrón. Bérletszelvényem november 11-től december 10-ig érvényes.

A 2009/2010. tanév őszi félévében a Gábor Dénes Főiskola hallgatója vagyok, de mivel a hallgatói jogviszonyom szeptembertől él, ezért a tanulmányi félév elején a tanintézmény iskolalátogatási igazolással látott el arra az időre, amíg az állandó diákigazolványom kiállítása megtörtént. Az állandó diákigazolványomat 2009. november 17-én vettem kézbe, azonban sajnálattal tapasztaltam, hogy abba téves személyes adatok kerültek rögzítésre. A diákigazolvány cseréje miatt a Gábor Dénes Főiskola az Oktatási Minisztériumhoz fordult. A tanulmányi hivatalban azt a tájékoztatást kaptam, hogy a hallgatói jogviszonyom igazolására a javított diákigazolvány megérkezéséig a tanulmányi év elején kiadott iskolalátogatási igazolás szolgál. Utazásomkor tehát jogosult voltam a kedvezményes bérlet megvásárlására és használatára, ennek ellenére a Keleti pályaudvar metróállomáson a jegyellenőrök az iskolalátogatási igazolást nem fogadták el.

42 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek