Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiadhatja a rendőr a bliccelők adatait?

Elvileg nem, ugyanis semmilyen személyes adatot, így a nevünket, címünket sem adhatja ki harmadik félnek. Olvasónk mégis szemtanúja volt annak, hogy a Mechwart ligetnél az ellenőrök helyett egy civil ruhás rendőr jegyezte fel a bliccelő adatait egy lapra, amit átadott a BKV-soknak. Szerinted helyes ez az eljárás? A kommentek között várjuk a véleményed!

Kedves BKV-figyelő!

2009.10.14-én délután fél6 magasságában éppen leszálláshoz készültem a Mechwart ligeti megállónál a 4-es 6-os villamosról, mikor a következő jelenetre lettem figyelmes:

Az ajtónál két ellenőr, egy (vélhetően bliccelő) utas, és egy szemlátomást civil férfi álltak. A civil ruhás ember egyszer csak előkap egy rendőrségi jelvényt (nemzeti színű fém, dombor), mire a feltételezett bliccelő átadta a személyi igazolványát és lakcím kártyáját, és ezek után maga a civil ruhás rendőr írta rá az ellenőrök által használatos csekkre/pótdíjfizetési igazolásra a személyi adatokat.

A kérdésem az lenne, hogy ez így jogszerű-e? Emlékeim szerint a rendőr igazoltatáskor nem adhatja ki harmadik fél számára a személyi adatokat, még ebben az egyébként egyértelmű esetben.

Köszi, Csaba

155 Tovább

„Elveszik a családomtól a pénzt, a kenyeret!” –kiabálta vörösödő fejjel az ellenőr

Olvasónk próbált meg segíteni annak a két turistának, akik ellenőrrel veszekedtek a Kálvin téren. A külföldiek két napijegyet váltottak az utazáshoz, ám egyikük ezt elhagyta. Mivel tovább akartak utazni az egyik turista szakaszjegyet váltott a metróra, ám egy megállóval véletlenül tovább utazott. Az ellenőr lecsapott rá és meg akarta büntetni, de egy utas a védelmükre sietett. Tolmácsolt, megkérte az ellenőrt, hogy ne büntesse meg őket, de az ellenőr csak szitkozódott és kiabált, valamint azt mondta "Elveszik a családomtól a pénzt, a kenyeret!" -melyből olvasónk arra következtetett, zsebre akart dolgozni. A BKV-nak küldött panasza alant:

Tisztelt BKV!

Rendszeres, mindig fizető, a nagy többséggel ellentétben viszonylag elégedett utas vagyok az Önök által üzemeltetett járműveken. Talán éppen ezért - bár legendák keringenek durvaságukról - az ellenőrökkel soha semmiféle konfliktusom nem volt. Egészen tegnap (október 15.) estig.

Valamikor 22 óra környékén a Kálvin téren a metró peronján felfigyeltem arra, hogy jegyellenőreik erősen tört angolsággal próbálnak megbírságolni két külföldi turistát. Mivel jól beszélek angolul, gondoltam, segítek a helyzet tisztázásában.

112 Tovább

Mozgássérült utassal keménykedtek az ellenőrök

Megbüntettek egy mozgásában korlátozott srácot a BKV ellenőrei még 5-én reggel a 70-es trolin, mert nem igazolta, hogy mozgássérült. A gyerek két bottal jár, lábai születési rendellenesség miatt deformáltak. Az ellenőrök mégsem hittek neki, elővetették vele az iratait, végignézték kínlódásait, majd fölényes vigyorral kitöltötték a bírságról szóló csekket:

Kedves BKV-figyelő!

Napi utazásaimat, sajnos kénytelen vagyok a BKV csodálatos járműveivel megtenni, és már nem is csodálkozom, hogy ha késik, ha lerobban, ha tiszta olaj, megszoktam. Ma reggel viszont egy olyan esetet éltem át, amit ha nem látok és hallok nem hiszem el.

Időpont: 2009 10.05. reggel 7:15 perc. Helyszín 70-es troli, Hermina úti megálló. Minden reggel ezzel a járattal utazom és minden reggel felszáll egy srác. Mozgássérült ami első ránézésre látszik rajta. (ezt csak azért jegyeztem meg, mert a későbbiekben fontos). Felszállt 2 ellenőr, egy 50-es nő és egy szintén 50-es férfi.

191 Tovább

Ellopták a bérletét, anyázott az ellenőr

Olvasónk frissen vásárolt bérletét valaki ellopta a villamoson. Csak akkor vette észre, hogy nincs meg, amikor ellenőrrel találkozott a 7-es buszon. Hiába mondta, hogy most vett bérletet, hiába mutogatta a nyugtát amit a bérletről kapott, az ellenőr csak k*rvaanyázott és büntetni akart:

Kedves BKV-figyelő!

Olyan történetet írok meg nektek, amit ha a blogon olvasnék valószínűleg én sem hinnék el. Tegnap lejárt a bérletem, munkába indulás előtt vettem újat a Nyugati pályaudvaron. Igazolványszámot nem írtam rá, csak betettem a bérletigazolványba a régi elé és zsebre tettem. Felszálltam a Combinora, majd a Blaha Lujza téren a 7-es buszra.

109 Tovább

Keselyűként csapnak le a turistákra az ellenőrök

A Sziget idején sokat jártam a Batthyány tér környékén, ahol mindig turistákat büntető, turistákkal ordibáló ellenőrökkel találkoztam. A BKV odavezényelte az ellenőreinek nagy részét, azok pedig lecsaptak a tájékozatlan látogatókra. De nem kell ehhez Sziget, egész nyáron ez ment a turisták által látogatott vonalakon. Talán ez is az oka annak, hogy egyre kevesebb a turista:

Tisztelt BKV-figyelő!

Miután elszaporodtak, megsokasodtak a BKV-s ellenőröket leleplező bejegyzések, ezért úgy döntöttem, hogy en is megosztom nagyobb közönséggel a tapasztalataimat az ellenőrökről!

Szóval 2007 tavaszán történt, hogy a lengyel párommal, egyik vasárnap a Margit szigeti séta után úgy döntöttünk, hogy villamossal elmegyünk a Vigadó térre. Mivel sehol nem lehetett a környéken jegyet kapni és természetesen a jegykiadó automaták sem működtek ezért blicceltünk. Ahogy az lenni szokott, már a megállóban felszállt velünk 3 ellenőr akik le is csaptak ránk. Semmi baj, leszálltunk velük a Kossuth téri metrómegállónál és elkezdődött a büntetés. Mivel a leányzónak már voltak kellemetlen tapasztalatai az ellenőrökkel, amik olyan vadak voltak, hogy nem akartam elhinni, mondta, hogy ne szolaljak meg magyarul és majd meglátom. Így is tettem.

35 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek