Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sorra válik meg a BKV a blogon bemutatott őröktől

Bekeményített a BKV. Talán rájöttek, hogy nem mindenért az utas a hibás, és a budapestiek nem szeretik, ha közterületen verik, rugdossák őket. Két -a blogon is megjelent- eseményhez kanyarodott vissza a BKV, és vizsgálatot kezdeményezett. Mindkét esetben hittek az utasnak, és szó nélkül elbocsátották az őröket. Talán most már lesz egy kis változás.


Az AK-47-es és a biztonsági őr:

Tisztelt Kiss-Pogány Tamás!


Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat. Őszintén sajnáljuk, hogy szolgáltatásunk igénybevétele során kellemetlenséget okoztunk Önnek, melyért ezúton szíves elnézését kérjük.


Bejelentése alapján a 2008. május 27-én történt esettel kapcsolatban az érintett biztonsági szolgálatot megkerestük és vizsgálatot kértünk. Az Ön által leírtak ismeretében a biztonsági szolgálat az érintett biztonsági őrt a munkavégzés alól felmentette.


Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.


Budapest, 2008. július 21.


Üdvözlettel: Szüts Katalin, ügyfélszolgálat-vezető


Menekültszálló a Deákon:

31 Tovább

Elkapták a Häagen-Dazs matricázóját (Videó)

Már a Homáron is nagy port kavart a fagylaltcég gerillareklámja, melynek lényege, hogy Budapest közterületein táblákat ragasztgatnak össze. Nem az első eset, hogy a BKV tábláin az "a" betűk fölé ékezetet ragasztanak (umlaut), így reklámozzák a cég magyarországi térhódítását.

Az egyik matricázó a délutáni csúcsban próbálta umlautossá alakítani Batthyány nevét, melyet olvasónk le is videózott. Szerencsére a BKV egyik biztonsági embere időben érkezett és közbeavatkozott. Sajnos a fiatal megszökött. A BKV a matricát péntekre eltávolította. Sajnos a videón kevés ideig látható az átalakított tábla, így pillanatfelvételt készítettem, hogy meg tudjátok csodálni.

A kép és a videó után a cég eddigi reklámjaiból mutatunk be párat. (Rendkívül érdekes, hogy a biztonsági őrök hátratett kézzel nézik, ahogy kergeti a BKV-s a fiatal srácot, és nem lépnek semmit. Valószínűleg ez a biztonsági cég feladata.) Jó tanács: Aki teheti jó minőségű, magyar jégkrémet vásároljon:)

Kedves BKV-figyelő!

A Batthyány téren tegnap (július 17.) du. 3 körül érkeztem be a metróval amikor láttam, hogy egy kapucnis fazon firkál valamit a falra. Utálom ezeket a parasztokat, akik összerondítják a járműveket is, szemét kis k*csögök, gyorsan amikor szálltam le,már kezdtem is kamerázni, hogy hátha elkapom az arcát is, mondjuk elég szar lett a felvétel :( de azért látszik, a közepe felé, hogy nyúlkál fel. Persze jellemző módon, senki nem szólt hozzá, csak nézték.

Ha nem indul el a videó, kattints ide!



Aztán még mielőtt odaértem, odament hozzá egy BKV-s (végre nem a normális embereket basztatják.) és elkezdte lökdösni, meg tolni kifelé, az meg próbálta kiráncigálni magát. Néztem, hogy mit írt fel, két pontot az a-betűre, mint a német á-n. Mondjuk elég hamar elkapták.



Aztán kicsit még próbáltam utánamenni, hogy mi lesz a vége, rendőrt hívnak vagy simán megrugdossák :) De a kisk*csög meglépett a végén.

Na szia ,csak így tovább :)

Geri

195 Tovább

Ismét biztonságiak vertek utast

Biztonsági őrök vertek megy egy utast egy hete a Moszkva téren. Az esetről egy járükelő videófelvételt is készített. A videón látható, ahogy a biztonságiak megfogják, ütlegelik, majd rugdossák az utast. A rendőrség csak a verés után ért a helyszínre. A Független Hírügynökség szerint a férfi nem tett feljelentést!
 



Jobb minőségű videóért kattints ide!


A férfi cigarettával a szájában próbált lejutni a metró területére, ezért támadták rá a BKV biztonsági emberei. Az utas a verés után megpróbált visszamenni a metró területére, de ez nem sikerült neki.

Nem az első eset, hogy a BKV biztonsági őrei utasokat bántalmaztak. Mint arról a BKV-figyelő elsőként beszámolt, néhány hete utasokat raktak le, majd vertek meg a 950-es autóbusz megállójában.
 

209 Tovább

Egy ember kérte a bérletet

Képzeljétek, olvasónk talált egy embert a mozgólépcső tetején, aki nő volt, és jegyeket ellenőrzött. Én mondom, vannak még csodák, embereket is alkalmaz a BKV biztonsági őrnek.

Kedves figyelő!

Sok szépet olvastam itt a metróállomásokon lebzselő ellenőr(?) orkbandáról.

Ma (06. 25.) ellenben... A Deákon szálltam le az M2-ről 19.45 körül, és ballagtam a mozgólépcső felé. Az egyik álló lépcső előtt csinos fiatal hölgy álldogált, Szorgos Emese típusú szemüvegben, picit elfogódottan. Apám okításához képest ellentétesen, felülről lefele kezdtem megszemlélni, így már bőven megvolt a szemkontaktus, amikor megláttam azt a bizonyos kék karszalagot. Bizony, kérte a bérletet. Mint figyelőn kikupálódott öntudatos utazó, kérdeztem a számát, mert meg volt fordítva a kitűzője. Láthatólag zavarba jött a kérdésemtől, aztán gyorsan megmutatta. Ha nem randiról jöttem volna, a bérlet mellé névjegyet is mutattam volna neki  :)

Ha több ilyen ellenőr lesz az orkok helyett, tuti, hogy sokkal többet fogok metrózni...  :)

bervas

16 Tovább

Az év munkahelye: A beszélgetésért és a cigizésért fizetnek

BKV-orknak olyan ember menjen, aki szereti a kötetlen munkahelyet. Az orkok kiváltsága, hogy bármikor megbeszélhetik az előző esti kalandjaikat, bárkit megverhetnek büntetlenül, és bármikor cigiszüntet tarthatnak.

Kedves BKV-figyelő!

Egy csütörtök koradélutáni esetről szeretnék beszámolni nektek. 13:00 körül voltam az Oktogonnál, ahol a Földalattira szerettem volna felszállni, Mexikói út felé. A beléptetést biztonságiak végezték, de látszólag annyira jól mulattak, hogy alig mertem őket megzavarni a bérletem felmutatásával.

Az állomás előtt, a lépcső aljánál álltak (egy kis göndör hajú gyerek, meg a kollégája) viccet meséltek és cigiztek (természetesen a füst az állomásra ment be) és szórakoztatták egymást. Kötetlen egy munkahely, az biztos  -gondoltam magamba- majd megfogadtam, hogy ezeknek én a bérletem tuti nem mutatom meg, és továbbmentem. Szerencsére nem szólt be, de az ilyen emberek számomra rendes utasok. Ha normálisan végzi a feladatát, eloltja a cigit akkor beszélhetünk, addig semmi.

Miért nem rázzák őket gatyába?

Kl.

60 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek