Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Úgy fejel, mint a Zidane

Sok kommentárt a lenti levélhez nem fűznék. Egy újabb orkot ismerhetünk meg, aki szeret verekedni, nőket bántani (testileg, lelkileg egyaránt) és férfiaknak Zidane-fejest osztogat.

Sokszor előfordul, hogy megvitatjuk munkatársaimmal a tömegközlekedési élményeinket. Legutóbb a munkatársnőm a következő történettel örvendeztetett meg bennünket. Június 19-én, csütörtökön reggel a déli pályaudvari villamos megállóban arra lett figyelmes, ahogy egy nagy darab ork ellenőr egy fiatal embert éppen lefejel (!), a vele közlekedő lányt pedig kettő másik ork ellenőr ráncigálja. A lány teljesen ki volt bukva. A munkatársnőm azonnal jelezte, hogy rendőrt hív, amiben megpróbálták megakadályozni. Fizikailag őt nem bántalmazták, hanem verbálisan inzultálták (hogy ne merjen beleszólni a mások dolgába, meg ilyenek - persze finomkodás nélkül).

A munkatársnőm nem rettent meg, hanem tárcsázott és szerencsére hamar felvették a 112-t. A rendőrök hamar a helyszínen voltak. Mindkét áldozat külföldi volt. A fiú Magyarországon él és éves bérlettel rendelkezett. A lány nem tudta kilukasztani a jegyét mert elmondása szerint nem hagyták. Namost itt álljunk meg. Milyen kép alakul ki Magyarországról? Hogy itt ellenőrnek álcázott randalírozó ork hordák inzultálják az utasokat? Mégis hova lehet még tovább süllyedni? Az volt egyébként a jó, hogy számbelileg egálban voltak. Meg hogy nem volt az ellenőrök cimborája a kiérkező járőr (mint ahogy azt egy korábbi bejegyzésben olvashattuk).

Sajnos közös megegyezéssel végül nem tettek feljelentést, pedig a munkatársnőm tanúskodott volna. Az incidens kezdetét nem látta ugyan, de még ha történt is bliccelés, akkor sem jogosítja fel egyik ellenőrt sem arra, hogy lefejeljen valakit. A BKV ellenőrök önjelölt Zidane-ja egyébként azzal védekezett, hogy nem is fejelte le igazán a fiút, mert akkor ott is maradt volna a földön. Tehát csak kicsit fejelte le. Amolyan játszásiból, ugyebár.

Szerintem a három ellenőr számára léteznek sokkal testhezállóbb munkakörök is. Nekem elsőként valamiért az éjszakai bél lapátolás jutott eszembe a vágóhídon. Ott próbáljon meg kötözködni. Végezetül meg kell jegyeznem, hogy naponta találkozom illedelmes, jó modorú ellenőrökkel is. Ugyanakkor elég sok bunkó is van, aki példának okáért a csinos fiatal lányok után nyúlkál. Elhiszem, hogy jóárasított ellenőrökkel akarnak dolgoztatni, de egy határt azért meg kéne húzni.

Üdvözlettel: egy törpe harcos-pap

133 Tovább

„Te csicskag*ci”

Már megijedtem, hogy az orrbetöréses eset óta a BKV gatyába rázta a DI-SEC őreit, mert sokkal kevesebb levelet kapok ebben a témában. Változás lehet hogy van, de még mindig vannak, akik inzultálhatják az utasokat:

Tisztelt BKV-figyelő!

 

Nemrég történt, hogy elmentem néhány barátommal iszogatni, a kicsinyítő képzőt sem véletlen alkalmazon, hiszen nem vagyok nagy piás, vagy részeges típus. Szám szerint 3db 5 cl-es whiskeyt ittam az este során, meg kólát hozzá, és ennyitől nekem még csak a járásom sem változik meg. A legendás, általam gyűlölt 950es éjszakai járathoz mentem, hogy hazajussak, és a Ferenc körúti, transzvesztita bár előtti megállóban várakoztam. Hamarosan odajött hozzám egy nagy darab, barna hajú barnaszemű (és itt most, mint kisebbségvédelmet tisztelő európai állampolgár, a személyleírást abba is hagynám), nagy darab, rossz arcú, ijesztő férfi, majd elkezdett inzultálni, hogy tudtam e, hogy ittas személyt nem engednek fel a buszra (valószínüleg igen, whiskey szagom volt), és hogy vigyázzak magamra, stb. Ekkor megmutattam neki a bérletem (a busz egyébként még sehol nem volt), majd jött a szokásos szórakozás, hatalmaskodás, hogy jaj ő még nem nézi meg, majd amikor szállok fel, már hogy ha felenged, ezt még meggondolja. Nem sokkal később a csicskag*ci jelzővel illetett. Amikor a busz beérkezett, akkor közölte, hogy nagy szerencsém van, mert most az egyszer felenged, megnézte a bérletemet, majd hazautazhattam a már-már roncs állapotú, szerencsétlen Ikarus 435-ös fedélzetén.

 

Miért van az, hogy félni, rettegni kell az ellenőröktől és a biztonsági őröktől? Miért hatalmaskodhatnak? Pontosan úgy érzem magam, mint egy fegyenc, akivel a börtönőrök direkt beszélnek megalázó hangnemben. Vagy mint egy fiatal, aki bekerült egy nevelőintézetbe, és skandináv társai megalázzák. Hozzá teszem, semmi ilyen nem történt velem eddig, egyszerűen ez jut eszembe róla. Fülem farkam be kéne tán húzni, hogy ne kötözködjenek? Kik ezek a 8 oszályt végzett, börtöntöltelék szaralakok, hogy a normális embereken hatalmaskodhatnak?

 

És itt engedjenek meg egy rövidebb, ám nagyobb sztorit. Az éjjeli ellenőrök elvileg az utasok biztonságáért vannak. Hogy történhetett meg az, hogy a részeg haverom egyik héten elaludt az éjjeli buszon, és mire felébredt, nem volt nála a pénztárcája, digitális fényképezőgépe, és a telefonja? Azt aláírom, hogy a haverom is hibás, mivel nagyon berúgott. De elvileg ennyi őr mellett ennek nem szabadna megtörténnie, és feháborító! Annyira elegem van ezek után az éjjeli buszokból, hogy inkább (ha nem is háztól házig, de egy darabon), taxira fogunk ezentúl áldozni némi pénzt a barátaimmal, ha szórakozásból tartunk hazafelé.

 

Rick

84 Tovább

Még a Kontrollban sem voltak ilyen figurák

Kedves Szerkesztő!

Már pár hónapja figyelemmel kísérem a blog működését, és felháborítónak tartom ezt a mentalistást ami a cégnél folyik. Lenne egy költői kérdésem. Hány utas orrát kell még betörni, hány utast kell lerúgni a járműről, hány utast kell még nyilvánosan megalázni hogy valami történjen? A BKV struccpolitikája egy cseppet sem fog változtatni a helyzeten, mivel levelek százaira egy egyszerű "no response" üzenet fogad az e-mail postafiókban. Az, hogy a BKV az utolsó mocsadék söpredéket alkalmazza ilyen munkára, az nem egy európai nagyvároshoz méltó viselkedés.

És mi még röhögtünk a Kontroll című filmen. Hát komolyan mondom azok a figurák sokkal különbek mint amik mostanában a mozgólépcsőknél és az éjszakai járatokon fellelhetők.



Egy egyszerű dologra szeretnék a levelemmel rávilágítani. Hallhattunk már több száz esetet a céggel kapcsolatban, és akárki jelent fel akárkit, akár bíróságra is viheti a dolgot , de a helyzet továbbra is változatlan. Egyszerűen mivel egy monopol cégről van szó, így nem tudunk vele mit kezdeni, pedig elsődleges megoldás a strukturális átalakítás lenne. Ha egy vezető képtelen ellátni a feladatát, és fogalma sincs arról ami az utcán történik, akkor erre a posztra nem alkalmas.

Persze a havi x milliót ugyanúgy felveszi, és meg lehet nézni azt hogy mi történik a cégen belül. Becsületükre váljék hogy a Combinora végre szereltek légkondit, legalábbis amin én utaztam volt hűtés. Viszont az ilyen apróságoktól eltekintve gyökeres változásokra lenne szükség a cég életében. Nem lehetne valahogy ezeket az eseteket felkarolni és valahogy olyan formában tálalni, hogy az hatással legye a BKV jövőbeli munkájára? Mert az embereknek véges a türelmük.

Köszönöm hogy kibontakozhattam.

Dombai András Bundi
99 Tovább

Miért rendes egyik-másik biztonsági őr?

Sokat írtunk már bunkó biztonsági őrökről. Visszaszólogatóról, kiabálóról, udvariatlanról, verekedőről, és figyelmetlenről is. Gondolkodtam és rájöttem, egyik miért bántalmaz utast, a másik miért dolgozik rendesen.

Metróztam

Múlt héten, szerdán délelőtt 11-12 körül metróztam és földalattiztam a Ferenciek tere – Deák tér – Oktogon vonalon. A Deákon a biztonsági őr elkérte a bérletem. Megmutattam neki, megnézte a dátumot, visszaadta, majd további kellemes utazást kívánt. Az Oktogonon (visszafelé) szintén rendes őr volt szolgálatban, barátságosan megnézte a bérletem, majd továbbengedett. Ferenciek terén a mozgólépcső tetején ellenőrzés volt. Előkaptam a bérletem (kicsit késve), majd megmutattam az őrnek. Válaszul azt kaptam: Hajrá Brazília. Csak a villamoshoz felfelé menet esett le, hogy a Barazil sapkám miatt mondta azt, amit. Rendes volt.

Tegnap is metróztam, de akkor nem jó kedélyű, idősebb őrök fogadtak, hanem fiatal, kopasz fejű, rágózó orkok. Köszönni azt nem tudnak, mert az édes anyukájuk nem tanította meg nekik, a BKV-nál pedig ez nem elvárás. Bunkón a képedbe böfögnek, támasztják a korlátot vagy a lyukasztót, és egymással beszélgetnek. Csajokról, fociról, ami éppen jön. A bérleteden kívül minden más érdekli őket. Miért viselkednek ők így? Elhiszem, hogy nem egy álommunka, de ha egy nála jóval idősebb normálisan el tudja végezni, akkor szerintem a fiatalokban van a hiba. Ekkor  jöttem rá, hogy ezzel az ellenőrzéssel nem is lenne semmi baj, ha nem az tanulatlan, senkinek nem kellő embereket vennék fel, hanem a fentebb említett kicsit idősebb, jó kedélyű urakat/hölgyeket.

Hogy miért?

Nekik már van felelősségérzetük. Nem úgy vannak ezzel a munkával, hogy tesznek rá, majd lesz másik. Talán már ez az utolsó munkahelyük. Őket érdekli az, hogy kapnak-e utaspanaszt, mert nem akarnak kevesebb fizetést kapni, főleg nem másik munkát keresni. Valószínűleg családjuk is van, és el kell tartani őket.

Persze lehet, hogy én vagyok a hülye. De szerintem van ebben valami összefüggés.

BKV-figyelő
49 Tovább

Takarít és jegyet ellenőriz a Discrate Security?

Budapesti Közlekedési Rt. tájékoztatója az eljárás eredményéről (3209)

1. a) Az ajánlatkérő neve és címe: Budapesti Közlekedési Rt. 1980 Budapest Akácfa u. 15.
   
b) A beszerzés tárgya és mennyisége:

a Budapesti Közlekedési Rt. Villamos Üzemigazgatóságnak a Kelenföld, Szépilona, Hungária, Száva, Angyalföld, Ferencváros, Zugló, Baross, valamint a Budafok kocsiszínekben villamosjárművek takarítása.

c) Eredményes volt-e az eljárás: igen.

3. Az eredményhirdetés időpontja: 2000. május 10.

6. A nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot tevő neve és címe:

Kelenföld kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.
Szépilona kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.

Hungária kocsiszín: BS Clean-Art Kft., 1025 Budapest, Kondor u. 5.
Angyalföld kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.
Baross kocsiszín: RENOMÉ Kft., 1070 Budapest, Péterffy Sándor u. 22.
Ferencváros kocsiszín: BS Clean-Art Kft., 1025 Budapest, Kondor u. 5.
Száva kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.
Zugló kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.

Budafok kocsiszín: BS Clean-Art Kft., 1025 Budapest, Kondor u. 5.
A könnyebb értelmezhetőség miatt a szerkesztő a szövegen rövidített és a fontosabb mondatokat kiemelte. A szöveg teljes, eredeti formájában itt érhető el!
43 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek