Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elvette a firkáló fiatalok filceit, és lezavarta őket a villamosról

Olvasónk tegnap a 41-es villamoson utazott. A villamos vezetője két megál között kipattant a fülkéből, és a villamos közepe felé sietett, ahol öt, 15-16 év körüli srác épp az ablakot firkálta. Letöröltette velük a feliratokat, elvette a filceiket, majd lezavarta őket a villamosról:

Kedves BKV-figyelő!

Mai utazásom során (december 10.) egy pozitív élményben volt részem.

A Kamaraerdőből 18:22-kor induló 41-es villamoson utaztam hazafelé, amikor a villamos hirtelen fékezett és megállt a "puszta közepén" valahol a Fülőke utcai és a Kőérberki megálló körül (sötét volt, nem láttam hol vagyunk). A fiatal vezető gyorsan a villamos közepére sietett, ugyanis észrevette, hogy 5 tizenöt-hat év körüli srác firkálja az ablakot.

94 Tovább

Félórás fagyoskodástól mentette meg az utast a figyelmes buszvezető

Olvasónk két jófej buszvezetőnek köszönheti, hogy nem kellett fél órát a megállóban fagyoskodnia az éjszakai buszra várva. Történt, hogy a busz amire várt kimaradt, így a csatlakozást elméletileg nem érhette volna el. De mégis sikerült neki, ugyanis a buszvezető megemelte a tempót, rávillogott a 923-asra, ami megvárta az utasokat:

Kedves BKV-figyelő!

Épp most értem haza egy futsal-meccsről. Idegenben jártunk Szentesen, a Népligetnél lyukadtam ki éjfélkor. Az akkor esedékes 901-esnek nem akaródzott jönni, együtt fáztunk csodálkozva a 3 egyébként szokatlanul barátságos- biztonságival. 10 perc késéssel beérkezett a pótbusz (biztos, hogy az, csuklós 901-esként sosem jár). Ez a 10 perc épp elég lett volna, hogy a 0.30-kor Flóriánon járó 923-ast lekéssem Békásmegyer felé menet.

25 Tovább

Szaloncukrot osztogatott a Mikulásnak öltözött buszvezető


Illusztráció

Tisztelt BKV Zrt.!

Pozitív élményemet szeretném Önöknek leírni. Tegnap (2009. december 6.) este kimentem a Kelenföldi Pályaudvarra, hogy fogadjam oda érkező menyasszonyomat. Érkezése után a 7-es buszhoz baktattunk, ahol a parkoló buszok egyikében már bent volt a sofőr: maga a Mikulás! Már ez is mosolyra fakasztott minket, de még nincs vége! A busz beállt a megállóba, még volt pár perc indulásig, a sofőr pedig kiszállt fülkéjéből, és szaloncukrot osztogatott az utasoknak! Ráadásul marcipánosat, ami a kedvencem. Nagyon megörültünk, szívderítő jelenet volt, ezúton is szeretnék köszönetet mondani a sofőrnek.

Tisztelettel: Sz. B.

20 Tovább

Karácsonyi díszben a 2-es villamos

December 5-től ünnepi villamos jár a 2-es vonalon. Most először jár Budapesten is karácsonyi villamosjárat, melynek különböző változatait külföldön is élvezhetik kicsik és nagyok egyaránt. Az ünnepi villamos hétköznapokon 17.00 - 20.00 óráig közlekedik a Boráros tértől a Jászai Mari térig, 20.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig, hétvégén pedig szintén 17.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig. Olvasónk képeiért és élménybeszámolójáért olvass tovább!

55 Tovább

„Halkítsátok le azt a sz@rt!” -mondta a buszvezető

Jó látni, hogy vannak még olyan buszvezetők akik felemelik a hangjukat, ha a buszukon valaki nem az utazási feltételek szerint utazik. Olvasónk a 23E buszon találkozott egy jófej buszossal, aki a zenét bömböltető fiatalokat rendre utasította.

De jobban jártok, ha az olyan panaszokat, történeteket, amiben roma a főszereplő, legközelebb nem írjátok meg nekem. Jobb, ha csendben tűrtök minden megalázást. Ellenkező esetben ugyan olyan antiszemita, rasszista, nácik lesztek, mint én vagyok, a "168 Óra blogkör" egyik bloggere szerint, aki posztjában azt is részletezi, hogy a BKV-figyelő miként lett a szélsőjobb találkahelye.

Kedves BKV-figyelő!

Egy tegnapi (11.24.) pozitív véget érő történetet szeretnék megosztani Veletek. Járatszámot nem írok, lényeg, hogy a délutáni órákban egy 23E buszon utaztam. Már a Borároson felszállt négy cigány tizenéves (nem vagyok rasszista, egy tényt közöltem), és üvöltették telefonjukon a "zenét". Már a felszállás pillanatában kivágta a sofőr az ajtót, és olyan hangerővel, hogy a busz feléig (ott ültem) simán elhallatszott: "Halkítsátok le azt a sz@rt!" A fiatalok persze meghökkentek és le is halkították valamennyire, de azért így is élvezhette még a fél busz az előadást - körítve azzal, hogy ők jó hangosak voltak, azzal a tipikus zajos hanghordozással üvöltötték tele a buszt, amit a legtöbben már messziről megismerünk.

175 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek