Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szavaztak az olvasók, angolul beszél a Combino

Néhány hete a BKV kikérte a BKV-figyelő olvasóinak véleményét arról, hogy milyen legyen a turisták tájékoztatása, legyen-e angol nyelvű bemondás, és ha igen, akkor hol. Rengeteg hozzászólást írtatok akkor, amit a BKV illetékesei elolvastak, és ennek alapján megindult a fejlesztés. (Ezt a posztot ide kattintva újból elolvashatod). Több olvasó is jelezte a hétvégén, hogy angolul hallotta beszélni a körúti villamosokat. Ez is ennek a fejlesztésnek a része. Íme két levél, és egy kritika:

Hello!

Tudom, hogy sok levelet kapsz, így csak egy mondat: nem tudom, mióta, de tegnap már biztosan bemondták a színészek angolul is a metróátszálllós állomásokat. "The next stop is Blaha Lujza tér, you can change to metro line 2" jelleggel.

Üdv, TG

62 Tovább

Figyelmes villamosvezető

Olvasónk a 3-as villamossal utazott egy hete, ahol egy figyelmes villamosvezetővel találkozott, aki leszállt, és segített egy vak utasnak (várakozónak). Többit leírja az utas:

Kedves BKV-figyelő!

Egy rövid sztorit szeretnék csak megosztani veled. Mostanában sok bejegyzés volt a blogon, hogy a BKV sofőrök mennyire nem figyelnek oda kismamákra, öregekre, rokkantakra. Tegnap (08- 12.) viszont kellemes dolgot tapasztaltam a 3-as villamoson. Az Éles saroknál szálltam fel a járműre.

19 Tovább

Enni lehetett volna a padlóról

Olvasónk a Szentendrei HÉV vonalán olyan tiszta szerelvényre szállt fel, hogy egy pillanatra Európában érezte magát. Az egész vonat kosz és pormentes volt, egyedül az ablakok voltak összekaristolva, amivel a takarító sajnos nem tudott mit kezdeni. A padló olyan tiszta volt, hogy az utas lábnyoma is meglátszott. Tessék, lehet ezt így is:

30 Tovább

Nem állt ki a rossz villamossal, inkább megjavíttatta

-Mondja olvasónk, aki egy kellemes élménnyel gazdagodott a 47-es villamos vonalán. A villamossal nem volt minden rendben, de a vezető nem állt ki vele a forgalomból, hanem az albertfalvai kocsiszín mellett megállt, szerelőket hívott, és 2 perccel később tovább dolgozott, pedig ki is állhatott volna.

Pozitív sztori, de a Ganz villamosok nagyon rossz állapotára is rávilágít. Pár napja a Móricz Zsigmond körtér és a Kelenföldi pályaudvar között nekem kellett szinte minden megállóban becsukni a villamos ajtaját, hogy ne a villamosvezetőnek kelljen hátraszaladgálni. Az összes lámpát lekéstük volna.

Üdvözlet BKV figyelő!

A blogot rendszeres olvasása révén általában valamilyen problémára, hibára, balesetre koncentrálnak az írások, persze van egy két pozitív is. Most szeretném gyarapítani a pozitív tartalmat és remélhetőleg több lesz belőlük.

64 Tovább

Angolul is beszélt a segítőkész biztonsági őr

Amikor a biztonsági őrök bunkóságáról születik poszt néhányan azzal védik őket, hogy a nehéz, fárasztó munka miatt ilyenek. Valahol megértem, tényleg nem lehet könnyű 12 órát állni a huzatban, de saját problémánk miatt talán nem az utast kell cseszegetni. Olvasónk egy pozitív biztonsági őrös sztorit írt meg nekünk. Főszereplő egy barátságos, segítőkész, angol nyelvet beszélő őr:

Kedves BKV-figyelő!

Egy újabb kellemes meglepetésről szeretnék beszámolni Neked. Történt ugyanis, hogy a Népliget felé tartottam, a Nagyvárad téren szálltam fel a metróra. A bejáratnál annak ellenére ott voltak még az ellenőrök, hogy este 8 óra volt. Most viszont jól jött, hogy ott voltak.

25 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek