Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megszívatta a civil ruhás rendőr a bliccelőket

Még jó, hogy volt civil ruhás rendőr a buszon -mondja olvasónk. Két fiatalt szeretett volna megbüntetni az ellenőr, de semmilyen irat nem volt náluk, mondták is, hogy "hívjon rendőrt" ha akar valamit. Ezt látva a rendőr odalépett, és egyből előkerültek az iratok. A bliccelő srác még akkor is a jogaival volt elfoglalva:

Kedves BKV-figyelő!

A minap a 20E járattal utaztam. A Hősök terénél felszállt 3 ellenőr a buszra, és azon a részen, ahol én ültem, rögtön kiderült, hogy 5 emberből 3(!)-nak nincs jegye. Egy fiatal srác és a barátnője rögtön kezdtek élni a jogaikkal, hogy márpedig náluk nincsen személyi, hívjanak rendőrt, de ők a következő megállóban úgyis leszállnak (ergó lehetetlen megbüntetni őket). Az ellenőr semmit nem tudott kezdeni velük. Szerencsére a busz egyik utasa egy civil ruhás rendőr volt, aki gyorsan előkapta a jelvényét, és akkor (micsoda meglepő) persze előkerültek az igazolványok és jöhettek a csekkek.

221 Tovább

Kiszállt a fülkéből, és segített feltenni a csomagokat

Olvasónk a 3-as villamos vonalán július 9-én egy szimpatikus villamosvezetővel találkozott. Amikor látta, hogy egy idősebb úr a villamosára nagy csomagokkal akar felszállni akkor kiszállt a fülkéjéből, elvette az úr csomagjait, és feltette a villamosra. Ilyen is van, az ilyen történeteket is tessék megírni:

Üdv!

Nem akartalak eddig a BKV szolgáltatásának minősíthetetlenségével vagy a biztonságiak visszaéléseivel fárasztani. Én mindkettő ellen a magam módján és lehetőségei szerint teszek, mert az, aki nem védi meg magát, nem is érdemli meg, hogy sértetlen maradjon. Ahelyett azonban, hogy unalmas lenne a BKV alkalmazottainak felkészültségéről vagy előzékenységéről olvasni, éppen ezek ellenkezői váltak szokásossá. Ezekért érzem kötelességemnek, hogy továbbítsak egy kellemes történetet.

15 Tovább

Vannak normális biztonsági őrök is

Rengeteg bejegyzés szólt az utóbbi hetekben a tapló, bunkó biztonsági őrökről és ellenőrökről. Olvasónk most egy pozitív észrevételt küldött velük kapcsolatban (mert ilyen is van):

Helló BKV-figyelő!

Tegnap (2009.07.08; 16:42-kor) a Moszkva téren a metróhoz (M2) tartottam, amikor a mozgólépcsőnél ellenőrizték a bérletem. Mutattam is az egyik biztonsági őrnek ( aki karszalagot viselt), de ő észrevette, hogy a bérletszelvényemen nem volt kitöltve a bérlet sorszáma. Büntetés helyett adott egy tollat és mondta, hogy írjam rá a számot, "mert holnaptól büntetik. 6000." Megköszöntem majd kitöltöttem a szelvényt. :)

Láttam, hogy sok utastársamnak sem volt kitöltve a szelvényük. Az ellenőrök kezében toll volt, úgy várták az utasokat. Sőt, még az Astoria állomásnál is ezt tapasztaltam.

Látszik, hogy a BKV egy kicsit fejlődött. Csak így tovább!

Üdv, HcPetrov

23 Tovább

Addig állt a villamos, míg le nem szállt a bliccelő

Néhány perce szálltam le a 41-es villamosról a Déli pályaudvarnál (kocsiszám: 1311), ahol 3 ellenőr dolgozott. Pontosabban 3 hölgy ellenőr. Ebben igazából semmi érdekes nincs, ami miatt említésre méltó, az az alábbi:

A hölgyek a Döbrentei térnél szálltak fel a villamosra, a Krisztina térig szinte mindenkit ellenőriztek. Egy ember volt a villamos közepén, aki akadékoskodott. Nem volt jegye, leszállni sem akart, és amikor az ellenőr beszélt hozzá, az ablakon kifelé bámult. Megszoktuk az ilyet. Az ellenőr egy kicsit vár majd továbbmegy. De most nem így történt. Az ellenőr előrekiabált, hogy "Kolléga, szóljon a villamosvezetőnek". Pont indult volna a villamos, záródtak az ajtók, amikor azok visszanyíltak, és tudata lett az utasokkal, hogy mi innen addig nem megyünk tovább, amíg az úr le nem száll vagy nem fizet.

89 Tovább

Újabb vonalon folytatódik az első ajtós felszállás

Az egy hónapja bevezetett első ajtós felszállás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért - tapasztalataink és utasaink pozitív visszajelzései alapján - a Társaság július 1-jétől a 40-es járatra is kiterjeszti.

Mint ismeretes, a BKV egy hónapja vezette be az első ajtós felszállást a kisebb utasforgalmú 87-87A, a 187-es illetve a 141-141A autóbusz járatokon, melynek lényege, hogy az érvényes jegyet vagy bérletet még az utazás megkezdése előtt fel kell mutatni az első ajtónál. A jegyekért és bérletekért becsületesen fizető utasok érdekeinek védelmét szolgáló utasbarát rendszer a babakocsival utazók és mozgáskorlátozottak számára azonban lehetőséget biztosít a 2. ajtón való felszállásra.


69 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek