Olvasónk két jófej buszvezetőnek köszönheti, hogy nem kellett fél órát a megállóban fagyoskodnia az éjszakai buszra várva. Történt, hogy a busz amire várt kimaradt, így a csatlakozást elméletileg nem érhette volna el. De mégis sikerült neki, ugyanis a buszvezető megemelte a tempót, rávillogott a 923-asra, ami megvárta az utasokat:

Kedves BKV-figyelő!

Épp most értem haza egy futsal-meccsről. Idegenben jártunk Szentesen, a Népligetnél lyukadtam ki éjfélkor. Az akkor esedékes 901-esnek nem akaródzott jönni, együtt fáztunk csodálkozva a 3  egyébként szokatlanul barátságos- biztonságival. 10 perc késéssel beérkezett a pótbusz (biztos, hogy az, csuklós 901-esként sosem jár). Ez a 10 perc épp elég lett volna, hogy a 0.30-kor Flóriánon járó 923-ast lekéssem Békásmegyer felé menet.

Feszengésemet észlelte "pótsofőrünk" is, aki érezhetően megemelte a tempót. Csodák csodájára 0.30-kor épp lefelé ereszkedtünk az Árpád hídról és keresztben elhúzott a 923-as. Vezetőnk villogott, és nyomta neki, ahogy kell, majd mögé kanyarodva ismét villantott vagy 20-at, az épp a megállót elhagyó kollégának, aki ezt észlelte, megállt, kinyitotta a hátsó ajtót, megspórolva nekem 30 perc fagyoskodást. Tudom, hogy sokaknak ez nem elég zaftos sztori, de nekem nagyon jólesett, és bánt, hogy nagy sietségemben nem tudtam megköszönni, mindkettejüknek, remélem valahogy visszajut hozzájuk.

901-es 2009. dec. 8. 0:00 Népliget, 923-as 0.30 Flórián tér, rendszám: BPO-868. Nagyon köszönöm, tényleg jól esett! :)

Üdv: Márk