Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megpróbálják eltüntetni a hajléktalanokat

Sokszor éri támadás a járművezetőket, hogy nem foglalkoznak a buszon utazó hajléktalanokkal és részegekkel, még akkor sem, ha az utas szól nekik, hogy zavaróak. Szerencsére sok olyan buszvezető van, aki félti a "saját" buszát, és nem enged fel rá koszos, ápolatlan embereket (vagy legalább megpróbálják őket leszállítani). Íme két ilyen történet:

Szia!

Ma (06.04.) reggel utaztam a 7-es buszon, nagyjából 8:23-kor a Ferenciek terénél felszállt egy hajléktalan úriember, akinek mind ruházata, mind ápoltsága hagyott bőven kívánni valót maga után, a dolgokat pedig azzal tetézte hogy nagyjából 3 azbeszt szatyornyi cucc és egy nagyobb adag min. 1m x 1m kartonpapír csomagot is hurcolt.

A buszvezető kiszállt a fülkéjéből és hangsúlyosan, de kulturált módon jelezte, hogy így nem utazhat. Emberünk csak állt és nézett, először mintha nem hallana, aztán mintha nem értené. A buszvezető kb. 5-6. felszólítására sem szállt le, így továbbindultunk. Ekkor a hajléktalan elővett egy walkie-talkie-nak látszó tárgyat és mintha rádiós lenne egy "bejelentést" kezdett mormolni félhangosan, hogy a vezetőnek idegszanatóriumba kellene mennie.

102 Tovább

Bűzlött, köpködött, repült

Jó lenne végre a tömegközlekedési kultúrát megteremteni Budapesten. Jó lenne, ha a BKV-sok nem csesznének ki az utasokkal (tisztelet a kivételnek), az utas megköszönné, ha megvárja busz. Ha ez megvan, akkor akár össze is foghatnának, és együttes erővel léphetnének fel a hajléktalanok, a részegek, és a hangoskodók ellen, valahogy így:

Hello BKV-figyelő,
 
Két hete az általam egyébként ritkán használt 15-ös buszra szálltam fel a Boráros téren. Már amikor beléptek furcsa szagok csapták meg az orromat, nem kellett sok idő ahhoz, hogy konstatáljam, egy saturészeg fazon miatt van illatfelhő, aki ráadásként többször ürítette szájában lévő testnedvét, ergó köpködött. Mivel a busz még nem indult el, az egyik utas szólt a sofőrnek, hogy intézkedjen. A sofőr teljesen kulturáltan odalépett az illuminált utashoz és közölte vele, hogy mivel ittas, köpköd, feltehetően jegye és bérlete sincs szíveskedjen lefáradni a buszról. Habozott egy kicsit a kedves utas, de belátta, hogy ennek itt vége és leszállt.

Köszönet a busz vezetőjének a normális és hathatós intézkedésért.
 
Caisse d'Epargne

16 Tovább

Villámsebességgel intézkedett a BKV-s

A sok rossz mellé, most jöjjön egy kis jó: Olvasónk a táskáját véletlenül a villamoson felejtette, de ezt csak akkor vette észre, amikor a jármű már kiállt a megállóból. Felhívta a BKV ügyfélszolgálatát, ahol azonnal intézkedtek, és végül meglett a táska:

Szia BKV-figyelő!

Egy pozitív történetet szeretnék megosztani veletek. A mai napon délelőtt (2009. 05.16.) a párommal a 41-es villamoson utaztunk, majd a Gellért téren leszálltunk, hogy a 47-es villamossal folytassuk utunkat. A leszállás után vettük észre, hogy balga módon a villamos ülésén felejtettük az egyik fontos csomagunkat, a villamos pedig már elment. Egy pillanat alatt paffá lettünk, szinte biztosra vettük, hogy elvesztettük. A csomagban ruhák voltak, de a zsebeikben kb. 25eFt értékben pénz és utalvány volt.

20 Tovább

Sikerült megállítani az elszabadult buszt

Olvasónk a BKV BPI-365 frsz. autóbuszán utazott vasárnap délután. A busz menet közben meghibásodott, és teljes gázzal indult el a megállóból, pedig a buszvezető még csak a lábát sem rakta a pedálra. Szerencsére az elszabadult buszt sikerült megállítani:

Tisztelt BKV!
 
Köszönet a 240-es vezetőjének aki, 2009.05.10-én 13.20 körül Budaörsről induló (BPI-365) buszt sikerült megállítania ami magától elindult!

A vezér csöngetett, majd zárta az ajtókat, miközben a motor felbőgőtt, oldott a fék, és a busz teljes gázzal elindult! Mivel a buszon voltunk láttuk, hogy a vezér nem nyúlt a gázpedálhoz! Kézifékkel sikerült megállítani a buszt! Így az ijedségen kívül más bajunk nem lett!

Üdvözlettel: Farkas Péter

49 Tovább

Sütit osztogatott az ellenőr a Moszkva téren

Olvasónk tegnap a Moszkva téren a mozgólépcsőn felfelé haladt az ellenőrök felé. Amikor odaért hozzájuk, az egyik a bérlete felé nyúlt, amit az utas erősen szorított, nem akarta, hogy elvegye tőle. Akkor vette észre, hogy az ellenőr nem a bérletért nyúlt, hanem egy Flora reklámos sütit akart neki adni (képen), amit később elfogadott. Szilágyi Károly, a BKV szóvivője elmondta, hogy az utas az ellenőr egyéni akciójával találkozott, és ő is örült a pozitív visszajelzésnek.

Szervusz Kedves BKV-figyelő!

Tudom, sokan levelet kapsz melyek általában negatív hangvételűek. Tisztában vagyok én is a helyzettel, és szerintem nincs olyan BKV-t használó ember aki ne lenne. De nem is erről akarok írni. Rendszeres olvasód vagyok, habár eddig levelet még nem írtam, de a mai nap olyan történt amit úgy érzem közhírré kell tennem.

Rendszeresen használom a metrót de eddig egyetlen egyszer volt atrocitásom ellenőrökkel/biztonsági örökkel (orkokkal) amit akkor szépen le is rendeztünk. (persze ennek biztosan olyasmi oka lehet, hogy nem vagyok egy kis termetű ember, és persze férfi vagyok) De a mai nap az nagyon meglepett.

46 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek