Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pillanatképek a Gödöllői HÉV-ről

Tisztelt "BKV Figyelő"!

Szerintem sokan tudják, hogy mostanában cserélik a HÉV síneket. Ezzel kapcsolatban lenne (pár) szavam.Tudomásom szerint a RING Megállótól (az a megálló, amit csak a Forma 1 idején nyitnak meg, rögtön Szilasliget után) kezdték el a sínek cserélését, de ha nem is onnan, ez nem lényeges. Ahogy tovább haladunk a ring megállótól Gödöllő felé, jobbkézre van egy nagyon szép tanösvény, ami mellesleg más célokra is alkalmas. Kerékpáros barátaimmal gyakran járunk oda biciklizni, de már láttunk arrafelé futókat, geocachinges keresőket, túrázókat is. Most az általunk annyira szeretett BKV gondolt egyet és elkezdte feltúrni a tanösvény elejét (egyelőre csak az elejét túrták föl) és őrjöngve írtani az erdőt. Namost ez már eleve hülyeség volt számukról, mert mint később megtudtuk a r. megállóban járkáló úrtól, hogy megvolt a nyomós okuk rá: onnan könnyebb a gépeket felvinni. Ennyi. Mitne mondjak, k*rvára megérte. Aki nem tudná, annak elmondom hogy 2 oldalról lehet megközelíteni a megállót: gödöllő felőli oldalról és a pest felőli oldalról. Ezt még tovább tagolhatjuk, a gödöllői oldalról ugyan csak gyalog vagy kerékpárral lehet felmenni (ott a tanösvény vége) 2 úton, és a pesti oldaról pedig 3 féle módon: 1 tökéletes út gépeknek, ami levan szórva a maradék sínek-közötti-kövekkel, 1 gyalogos betonút és mégegy betonút, amin megintcsak simán felvihetnék a benga gépeiket. Namost a gépeket őrző bkv-droid vallomása szerint csak a síneket cserélik, habár nemtudom miért kell ehhez kb. 5 markoló és még egy adag zúzder szörny. Már nem azért, de a kedves droidunk csak találgatózott, hogy mi is a valódi céljuk, de azt kitudtuk szedni belőle, hogy "hát most szélesebb lesz a tanösvény". Ez kb. annyit jelent, hogy elb*sznak mindent, csupán azért hogy a szaros gépeiket felvigyék egy teljesen abszurd módon? Mennyire hülyék ezek?

Nah itt egy másik sztori, amit nemrég tudtam végighallgatni:
Adott egy gödöllő felé tartó HÉV, amin és és a barátom utazunk 2 skinhead "társaságában", habár úgygondoltam jobb lesz távolról nézni az eseményeket, miután egy idősebb fajtából származó nőnemű hibridkalauz felmászott a vagonba 2 őrrel [2 romával - azok voltak (hmm, mióta dolgoznak a romák?)] magamögött. Néztünk is haverral, hogy mi lesz a következő mozdulatsor, amiből csak annyi lett, hogy a 2 "őr" megállt a középső ajtónál (nyílván tudják kik azok a skinheadek) és hagyták a kalauzt tovább menni egyedül. Végül a kalauz csak pofázni tudott, mert természetesen jegy nélkül utazott a két férfi. Miután beszélgettek egyet a kalauz ment a következő vagonba, az őrök utána, később pedig a 2 férfi nyugodtan utazott tovább jegy nélkül. Valószínűleg hasonló harcigépekre költik a pénzt a bkv-sok, akik megvédik a kallert mindentől, és mindenáron behajtják a bírságot.
26 Tovább

Az ellenőrt épp csak a bérlet nem érdekli

Kedves BKV figyelő,

Két sztorit szertnék megosztani veled.

   1. Mint minden reggel, ma is felszálltam a 26-os buszra a Nyugati pályaudvari végállomáson. Mivel végállomás, a busz már bent áll, és az utasok felszállhatnak, mielőtt a sofőr megérkezik. Ma is így tettem két másik utassal egyetemben. Nyugodtan ülünk és várjuk az indulási időt, amikor hirtelen azt látjuk, hogy mögülünk elhúz mellettünk egy 26-os busz és elindul a Körút felé. Döbbenten néztük, ahogy kikanyarodik a híd irányába, majd leesett, hogy a busz, amin ülünk, valamiért nem indult, helyette a mögötte lévő buszt indították. Ez néha elő is fordul, de olyankor a sofőr beszól az elöl (indulási helyen!) álló buszban várakozó utasoknak, hogy szálljanak át, mert a mögötte lévő fog indulni. Ez a sofőr viszont nem tette meg ezt a minimális lépést. Emiatt többen is elkéstünk, hiszen a 26-os 15-20 percenként jár. Naivan megkérdezem: a sofőr azért vezeti a buszt, hogy hó végén megkapja a fizetését, vagy esetleg egy icipicit azért is, hogy az utasokat eljuttassa A-ból B-be??

   2. Ma ért véget a tudományos kísérletem, amely azt volt hivatott vizsgálni, hogy az újdonsült ellenőrnek felcsapott biztonsági őrök mennyire figyelik, hogy az ember mit mutat fel nekik. A Keletiből metrózom a Nyugatiba. A Keletinél minden reggel állnak ilyen őrök (általában négyen, teljesen eltorlaszolva a mozgólépcsőt), a Nyugatinál pedig 5 napból 3-szor voltak. Összesen tehát 8 alkalom. Hétfőtől péntekig mind a 8 alkalommal a vonatbérletemet mutattam fel BKV bérlet helyett (ugyanabban a tokban van a kettő, csak ezúttal a MÁV bérletes felét mutattam az őröknek). A vonatbérlet egy fehér cetli, rajta apró fekete betűkkel, tehát kinézetre köszönőviszonyban sincs a színes, kisebb, igazolványba tett BKV bérlettel. A vonatbérletet minden alkalommal tisztán láthatóan mutattam fel az őröknek, tehát nem csak elsuhantam mellettük. A 8 alkalomból egyetlenegyszer sem szóltak, hogy ez nem stimmel. Második naiv kérdésem tehát: minek fizetjük ezeket az embereket, hiszen nyilvánvaló, hogy nem végzik a munkájukat?

Üdvözlettel: Réka
63 Tovább

Biciklit dobáló ellenőr a HÉV-en

Tegnap d.u. indultam haza a három napos munkahelyen töltött etapomból. Amikor felértem a Szabadkikötő HÉV megálló Boráros tér irányú peronjára, ott egy Hajtás-Pajtás futárbiciklit találtam a kövön fekve. Úgy nézett ki, mintha a vonatból dobták volna ki. A bicaj teljes felszereléssel feküdz ott. (km-óra stb) Első kerék defektes volt, valszeg az ütéstől.

Felhívtam a táblán található telefonszámot, elmondtam a diszpécsernek. Közöltem vele, ha nem jelentkezik senki a következő vonatig a bicajért, elviszem magammal, és leadom a boráros téri végállomáson a biztonsági őröknek. Igérte, hogy addig utánanéz, kié lehet. Befutott a szerelvény, felszálltam a bicajjal. Lágymányosi híd megállóban láttam meg a futárt, nagyon leste a szerelvényt. Leadtam Neki a bicajt. Kérdeztem Tőle , mi történt?

Hát kérem: Ellenőrök voltak a vonaton. A srácnak nem volt jegye, erre kidobták a biciklijét, Őt nem engedték leszállni. Az volt a szerencséje, hogy ezt nem a Szent-Imre térnél tették, mert akkor már bicaja sem lenne. (meg az, hogy én találtam meg)

Magyarország- Budapest- 2007.10.16.-én 15.30'
 
Koller Andor
262 Tovább

Jó arc ellenőr

Sziasztok!

Ma este hazafelé sietvén a Hősök terén 21:52 környékén a következő történt:

Lemegyek, ellenőr sehol. Hamar kiszúrtam, hogy a térképnél áll két fiatallal, gondoltam, büntit kapnak, vagy nem tudom. Azonban kiderült, hogy azt mutatta meg a fiatal külföldi párnak, hogy melyik az Oktogon, majd a jegyautomatánál megmutatta, milyen jegy kell oda, aztán a forgalmi ügyelethez irányította őket, ahol mondta az ellenőr a hölgynek, hogy az Oktogonig mennek, majd onnan kezdve aranyos jelbeszéddel megállapodtak a két darab jegyben :) Ezután megmutattam neki a bérletemet, mire mosolyogva közölte, hogy ő nem olyan szigorú. Helyben közöltem vele, hogy öröm a normális ellenőröket látni, mert a többség sajnos nem az. Mire mondta, hogy ez így van de ő azért igyekszik, ma is jónéhány babakocsit hurcolt le a megállóba. Ezután kérdeztem meg az időt, ami ekkortájt volt 21:52. Szóval ha van jófejellenőr díjatok, akkor neki kérnék egyet, fene tudja, másokkal milyen volt, én ezt a 3 percet láttam a napjából, de már 3 perc is remek élmény, ha az emberhez normálisan állnak.

Csak az a kár, hogy az ilyesmi élményszámba megy :(

Szép estét!
Yumi
26 Tovább

Ellenőrök a mozgássérültek ellen

Tisztelt Figyelő!

Sokszor segítettem már BKV ellenőröknek, amikor pökhendi, durva, otrombán megnyilvánuló bliccelők igyekeztek előlük meglépni. 2007 szeptember 27-én 12.45-13.00 között azonban olyan undorító fellépést tapasztaltam a Deák téren egy ellenőr részéről, ami teljesen megváltoztatta a BKV ellenőrök iránt érzett lojalitásomat. A kis földalatti felől érkezett egy mozgássérült kislányt toló, külföldi (csak angolul kommunikálni tudó) anyuka. A kezében egy 20-as tömböt tartott, és hozzám fordult, hogy hol tudná érvényesíteni a jegyét. Még szólni sem tudtam, mert az esetet közben kibökte egy sasszemű ellenőr, és azonnal lecsapott rá. 5000 Ft-os pótdíjelismervényt adott át neki azonnal, és közölte, hogy amennyiben a helyszínen nem fizeti ki, rendőrt hív. Az elismervény száma 027439, a pótdíjazás oka és az aláírás olvashatatlan. Az anyukát a Pető Intézetig (Villányi út 67.) kísértem, természetesen mindenütt kezelte a jegyét. Útközben elmondta, hogy a nagy tömeg miatt kerülte el figyelmét a jegykezelő automata. (Ezt magam is megerősíthetem, a kis földalatti felől érkezve bizony ez könnyen előfordulhat, főleg, ha a lépcsőn lefelé gyerekkocsit is cipel az ember!) Közben a nevét is elárulta (W. J.) és elmondta, hogy nem is igazán az esett rosszul neki, hogy a helyszínen ki kellett fizetnie 5000 Ft-ot, hanem az, hogy megszégyenítették, rendőrrel fenyegették, amikor éppen azon volt, hogy kezelje a jegyét. Bűnözőként (le)kezelték, pedig csak segítségre lett volna szüksége. Tudom, hogy a BKV védi ellenőreit, és nincs olyan jogos panasz, amit elismernének, még akkor sem, ha közben az ellenőrt mégis kirúgják. Ezért - bár kevés pénzből, nyugdíjasként élek - viszek az anyukának 5000 Ft-ot, ugyanis az én magyar pofámról ég a bőr, hogy ilyen igazságtalanság történhet a kiszolgáltatott külföldivel. A bunkó ellenőr eközben talán még jutalmat is kap a jutaléka mellé (költsék a koporsójára). Azt is megfogadtam azonban, hogy egyetlen BKV ellenőrnek sem fogok többé segíteni, mert ahogy ők nem tettek különbséget bliccelő és tájékozatlan utas között, én sem teszek különbséget normális és idióta ellenőr között. Ráadásul vesztettek bennem egy állandó bérletest is, mert legalább 2 hónapig nem veszek se bérletet, se jegyet (kb. 6000 Ft). Nem gondolom, hogy kárpótlásul a BKV is eljuttat pl. 5000 Ft értékű jegyet a Pető Intézetbe a károsult részére. A BKV jogászai úgyis megmagyarázzák majd, hogy a büntetés teljesen jogos volt. Lehet, azt viszont én fogom bebizonyítani, hogy az ellenőr kulturálatlan fellépése több kárt okozott, mint amennyi a megtorlásul bezsebelt büntetésből befolyt összeg volt. A pótdíjelismervény egyébként megtekinthető a Pető Intézet (Villányi út 67) bejáratánál lévő faliújságon.
94 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek