Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Re: Vakokat csesztetnek az ellenőrök

Tegnap tettünk közzé két képet, BKV ellenőrökről és két vak fiatalról. A képeken az látszott, hogy a fiatalokat nem engedték le a metróba, mert nem volt a szájkosár a kutyájukon. Tegnap este az egyik fiatal, Péter keresett meg, és az alábbi levelet küldte:
Tisztelt olvasók!
 
Mivel a honlap legkevésbé sem vakbarát módon kép alapján enged kommentet hozzáfűzni egy témához, így kérem, hogy ezt az e-mailt tegyétek közzé.
 
Sulyok Péter vagyok, feleségem és én voltunk a 09.19-ei Ferenciek terénél lejátszódott történet szereplői:

a 2004-es Eu rendelkezések alapján (pontos rendeletszámot most nem tudok, de meg fogom keresni), a vakvezető kutyára a szájkosár tömegközlekedési ezközön nem kötelező, ennek tudatában haladtunk a metró felé, amikor a biztonságiőrök feltartóztattak, mondván, nem mehetünk le, mert nincs szájkosár a kutyán. Mondtuk nekik a vonatkozó rendeletet, erre az volt a válasz: 2007.01.01-től Bkv rendelkezés kötelezővé teszi a vakvezető kutyák számára is a szájkosarat. Erre megkérdeztem az őr urat, hogy az állam, vagy a Bkv a nagyobb hatalom? Erre nem kaptam választ, ahogy az alábbi 3 kérdésemre sem:

Mi a szolgálati száma az úrnak, mi a rendelet száma a Bkv-nál, valamint, hogy Ki a rendeletet kibocsátó szerv, hova kell jogharmonizációs panasszal élnem. Ezekre a kérdésekre nem volt hajlandó/képes válaszolni, csak a magájét fújta egyfolytában. A mellettünk felbukkanó úr valóban segítő szándékkal állt a dologhoz, elmondta, hogy ő jogász, pontos rendeletek alapján megpróbálta tudatosítani az őrben, hogy miért is van igazunk, akinek  erre csak az volt a válasza, hogy "én rendőr vagyok", amint a képekről is kiderül, ez nem fedi a valóságot, hiszen egy gazdasági szervezet alkalmazásában álló őr-))).
Az úr végül távozott, s,  kivételes kegyet gyakorolva leengedett bennünket a biztonsági őr, azzal a valóban létező Bkv rendelettel mit sem törődve, hogy a vakvezető kutyával történő metróhasználathoz meg kell állítania egy mozgólépcsőt, hogy le tudjunk jutni, "old meg bazze, ahogy akarod, ha már téget sem lehet szívatni"-))). Végső soron néhány  utastárs segítségével sikerült a mozgólépcsőre  ráemelni/leemelni a kutyákat, mert az természetes az őrök számára, hogy a várandós feleségem majd emelgetni fogja a 35 kilós kutyáját, még a keménycsávók és "úriemberek" nézik. Természetesen mivel szolgálati számot nem tudunk, így az eljárás módja ellen nincs módunk panaszt benyújtani, valamint mivel a rendelet számát sem tudtuk meg, így nem tudunk utánanézni, valóban létezik-e.

Ennyit a BKV ellenőrök képzettségéről, amiről nem feltétlen ők tehetnek. A történet  ennyi volt, most mindenki ítélje meg maga, ahogy szeretné.
Csak még egy hozzászólás: Mivel a kutya folyamatosan mellettem van, a szájkosár használata nem feltétlen indokolt, de kompromisszumképesek vagyunk, ha bárki odajön azzal, hogy "bocs, de féle k a kutyától, jó lenne...", akkor rá fogom tenni.
 
Üdvözlettel : Sulyok Péter
60 Tovább

"Mit pofázol te paraszt, gyere ide szétkaplak"

Amíg a BKV magukat megvédő utasokat jelent fel rágalmazásért, addig itt egy új ellenőrös történet. Flimo részese volt egy olyan ellenőrzésnek, aminek a vége csaknem anyázásba fajult. A dolog egyik legbosszantóbb része, hogy a kedves ellenőrök már az azonosítójukat is rejtegetik, nehogy bejelentést lehessen tenni ellenük. Annyira jó lenne, ha a BKV járatain is lenne már kamera, ami nem csak figyel, hanem rögzít is. Talán is az kiderülne, hogy Mi történt a Deák téren azon a bizonyos napon. (Ha esetleg valaki arra járt és látott valamit, jelentkezzen!)

Sziasztok! Vasárnap 12:00 körül voltam tanúja az alábbi esetnek a 173-as buszon Kelenföld és a Körtér közt:

Első megálló után felszállnak az ellenőrök (mielőtt még jönne a szokásos szöveg nekem rendben volt a bérletem), eljutnak egy fiatal sráchoz, akinek nincs jegye. Szó nélkül átadja az igazolványát, szóval teljesen korrektül viselkedett. A szemben ülő idős hölgy azonban elkezdett beszélni az ellenőrnek, hogy micsoda dolog, hogy nem lehet ilyenkor jegyet venni a buszon, miért nem tesznek automatát a buszra (pl 4-esen van). Majd a sráchoz fordult, hogy sose adja oda az igazolványát, mert nem kérhetik el, satöbbi. A másik, mellettem álló bkv-s nő ezt megelégelte, és elkezdett elég durván, de azért nem trágárul visszaszólni az idős nőnek. Mikor ránéztem egyből elrakta az igazolványát. Naivan megkérdeztem, hogy csak nem azért tette-e el, hogy ne lehessen leolvasni a számát? A válasz az volt, hogy nem, csak mindjárt leszállnak. Úgy tűnik eljutott az ellenőrökhöz a blog híre :)

146 Tovább

Gyors IQ teszt

Már látom magam előtt, hogy a kommentek fele arról fog szólni, hogy megint a kedves utasnak nem volt jegye se bérlete és még Ő panaszkodik. Nem az ellenőr hozzáállásával volt a probléma, nem a jegyellenőrzés menetével, csapán azzal, hogy az ellenőr nem volt vele tisztában, hogy Komárom Magyarország területén van. Olvassátok el, megéri.

Kedves BKV figyelő.

Nekem is van egy történetem,nálam egy BKV ellenőr váltotta ki a "minnnyá magam alá hugyozok" érzést. Vizsgaidőszak utolsó napjaiban füzetemet lázasan olvasgatva tartottam 49-esemmel délután a Fővám tér fele a Kosztolányiról. Teljesen belemélyedtem az anyagba,s eszembe se jutott,hogy szégyenszemre a heti2re csökkent BKV-ra szállás miatt nem vettem a hónapban bérletet, és lyukasztani sem lyukasztottam(pedig a táskám zsebében mindig lapul egy vonaljegy)...Egyszer csak egy roma emberke toppan elém, s szól a szignál "jegyeket bérleteket" .Első ijedtségemen túllépve próbáltam felmérni,hogy ő tényleg ellenőr-e vagy csak nagyon vicces kedvében van. Összevont szemöldökét konstatálva heves "keresésbe" kezdtem, hogy hihetően előadhassam neki a "otthon hagytam a bérletem,írjon csekket,befizetem a 750-et" sztorit. Némi kotorászás után elkezdtem mesélni hogy nincs itt a bérletem,sőt személyes irat sincs nálam (ami igaz volt, mert otthon hagytam balga mód,hisz az index is elég a vizsgán,az meg ott volt a tanszéknél),de bizisten van nekem bérletem. Kételkedő fejet vág, kéri, hogy kotorásszak azért még. Mindhiába,mondom nincs itt semmi. Jó,megkért,hogy akkor kezdjem mondani a személyes adataimat, ő megírja a büntit. Mondom nevem, és lakcímem (nagy káromra az igazit ).

-X.Y., 2900, Komárom...
-Hogy mondta? Megismételtem. A villamos épp megállt. Szálljunk le- mondja. Megáll bennem az ütő, leszállunk.

-Maga tényleg Komáromban lakik?

-Igen,tényleg- mondom neki, s végig fut az agyamon,hogy 750 Ft-os bérletbemutatásos dolog csak Pestiekre vonatkozna,vagy mi a baja?

-Akkor ez nemzetközi ügy, hívom a rendőrséget! Hirtelen nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek...Ő nekiállt tárcsázni.Már láttam lelki szemeim előtt, ahogy lekésem az utolsó vizsgalehetőséget az oly' imádott tantárgyból, csak mert az agyoniskolázott hapi nem tudja,hogy Komárom magyar földön van...(Híres Komárom...) Utolsó lélekjelenlétemmel megpróbáltam vázolni neki a topográfiát.

-Komárom az magyar föld, a mellette elhelyezkedő Komárno van Szlovákia területén.

-Lenyomta a ,már füléhez tartott telefont.

-Biztos ebben?

-Igen,ott lakom,csak tudom...Magyar vagyok,Komárom magyar város.a Duna választja el őket.

-Azért felhívom a központot hogy megerősítsék....

Erre már muszáj volt elmosolyodnom.

-MAGYAR város Komárom - nyomatékosítom neki még egyszer ,utoljára .

Letette a telefont, és otthagyott. Felszállt a következő villamosra. Én inkább a pótló busszal mentem tovább...Tényleg blicceltem, de ez nem mentség az ő hiányosságaira.

Hogy milyen agyoniskolázott emberek dolgoznak a BKV-nál...hihetetlen...Jobban megizzasztott,mint a vizsga...

üdv:kiskicsicsiga
31 Tovább

BKV-s élmények

Lentebb 2 beérkezett BKV-s észrevételt olvashattok. Többek között szó lesz ellenőrről és a kocsiszínbe közlekedő villamosokról. Az észrevétel írói és Mi is várjuk a hozzászólásokat, valamint a hasonló történeteket a

bkvfigyelo@index.hu

címre!

Kedves BKV figyelő!

Szeretném megosztani veled az alábbi kis szösszenetemet. Ha arra érdemesnek találod, tedd ki kérlek.

Érdekes anomáliaszenvedő alanya voltam ma éjjel. Kedvesem Szentendrén lakik, és az utolsó (23:10) hévvel járok haza, a másnapi munka miatt. Árpád-hídnál leszállok, majd az 1-es villamossal megyek, ami eddig vagy Baross kocsiszínbe közlekedett, és akkor az számomra csak Lehel útig jó, vagy Angyalföld kocsiszínbe, és akkor tudok vele teljesen hazáig menni, mivel olyankor lefordul a 14-es vonalára, és szállít utast is.

Ma volt "szerencsém" megismerni a 3. változatot, ami Angyalföld kocsiszínbe közlekedik, de nem szállít utasokat. A helyzet úgy alakult, hogy mint eddig százszor, leszálltam Lehel útnál, átballagtam a 14-es megállójába, várom szépen a villamost, olvasgatom könyvecskémet, villamos jön, szépen, lassan, meggondoltan, majd ugyanígy megállás nélkül továbbhalad. Kérdem én miért? Nehezére esett volna felvenni engem? Megjegyzem a következő megállóban szintén volt egy várakozó, ő tehát ugyanúgy lemaradt, mint én. Ennyit a szolidaritásról:( Mert, ha másért nem, legalább azért elvihetett volna, hogy éjjel ne gyalogoljak.

Mai élményemet elküldöm a BKV ügyfélszolgálatának, és a BKV figyelő! blognak is, hátha kiderül, miért is jó ez egyes villamosvezetőknek.

Egy másik "élmény":

28 Tovább

Re: Horogkereszt, piros csillag

A fiúnak – aki a pólót hordta – a barátnője küldött képet a pólóról, illetve arról, hogy Magyarországon forgalmaznak különböző ruhára varrható csillagokat is, köztük vörös csillagot is.. Ezek után mindenki jobban el tudja képzelni a helyzetet. Aki esetleg nem olvasta a történetet, az még most tegye meg.

9 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek