Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hasba vágta az ellenőr a segítőkész utast

Mindenféle dolog megeshet a BKV -szolgáltató(!) vállalat területén az emberrel , de azt hiszem ami tegnap este történt az több mint brutális és szomorú. Mindenki vonja le a tanulságot maga. Én a magam részéről feljelentést fogok tenni.

Tegnap este (2007.07.11) 23h-kor hazafelé mentem a Kossuth téri filmvetítésről (Trisztán és Izolda - akit érdekel) a Deák téren akartam felszállni az Újpest-Kőbánya metróra. Mikor leértem az ún. peronra, éppen beleütköztem 3 fiatal (16-18 körül)i külföldibe akik éppen -angolul- magyarázták, hogy nem nagyon értik amit az ellenőr ural mondanak nekik hunglish -ül, és különben is mi a baj? Nagyon úgy tűnt hogy nem tudnék érvényesbérletevagyjegyet felmutatni és ezzel úgy felbőszítették az ellenőr urakat, hogy rögtön körbeállták őket és nagyon hangosan ordítozni kezdtek, hogy "akkor I call Police now, I call Police now or 5000 Forint". Közelebb mentem hátha tudjuk közös erővel áthidalni ezt a problémát és akkor mindenki megelégedésére békésen mehetünk dolgunkra, ki merre lát, én speciel haza, hogy megetessem a papagájom végre, de még nem szóltam egy szót sem.

Még nagyban figyeltem hogy vajon mi lesz ebből mikor a srácoknak elegük lett a szemlátomást parttalan kommunikációs nehézségekből és inkább visszafordulnak. Na innen kezd érdekessé válni, mert az ellenőr uraknak ez nagyon nem volt ínyükre. Elállták az útjukat felfelé, majd mikor megpróbálták kikerülni őket, az ellenőr urak megfogták a a fiú karját húzni kezdték visszafelé és közben már 10 centiről ordítottak bele az arcukba,hogy "te szemét a kúrva anyád mit képzelsz hogy csak így megúszod, majd én megmutatom". Hát nekem kb itt szakadt el a cérna, végül is emberek vagyunk mind, meg különben is így nem fognak visszajönni soha pénzt költeni, sem az ismerőseik, sem a rokonaik, sem leendő üzletfeleik. Mondjuk én se tenném, ha velem történne ilyen. Úgy tűnik nem mindenki megelégedésére próbáltam segítni, mert az ellenőr urak még rángattak a srácot egy darabig -már a barátai is próbálták megoldani a helyzetet, de persze ők is csak angolul beszéltek- , de úgy döntöttek, hogy itt az idő alkalmasabb célpontot választani ,legalább azt aki beszél közös nyelvet.

Eleinte próbálkoztam beszélni velük, hogy így nem lehet viselkedni emberekkel sőt, külföldiekkel pláne, hiszen nem értik. Felajánlottam segítségem, hamár beszélem mindkét csoport nyelvét, hátha, de egy "mi közöd van hozzá paraszt" és "menjél innen gyorsan anyádba" után már sokkal inkább a srácokhoz beszéltem csak, hogy nemcsak nem érhetnek hozzájuk az ellenőr urak egy ujjal sem, de a marketing szerint ennél sokkal kedvesebben kellene történnie az egésznek. Hamár egyszer változások vannak végre a BKV -nál. Na és ekkor én kerültem a célpontba. Válogatott anyázások (cizellált) és fenyegetések, úgyis mint "jól bebaszok a szádba egyet mingyá, mi közöd van ehhez" és "szétverem a fejed, köcsög, gyere oldalra" (kreatív) közepette valahogy az én ruhám kezdték rángatni és nem kicsit. Ez még történt egy darabig, de úgy tűnik megunhatták a dolgot, mert ezek után egy egészen mesterien kivitelezett gyomorszáj ütéssel inkább otthagytak. Miután magamhoz tértem a meglepetésből, felmentem a ügyeleteshez és megkérdeztem , hogy most akkor mit lehetne tenni? Az amúgy nagyon kedves hölgy telefonálni kezdett, dehát éjszaka elég nehéz -ugye- elérni bárkit is a BKV - nál.Közben meghallgattam az Ő panaszaikat is, hogy rendszeresen tőlük telefonálnak és a kólát is náluk hagyják megőrzésre az ellenőr urak.

Na de végre sikerült találni valakit, aki felvette az adataim - név, telefonszám, email nyista- és megnyugtatott hogy majd ők kivizsgálják, menjek haza nyugodtan. Lefelé menet, persze sikerült újból találkozni az urakkal, de most jó hosszasan nézegették a jegyem -biztos kicsivel van rányomtatva az érvényesség- majd egy "gratulálok idióta paraszt" mondattal búcsút intettek. Itt én nem folytattam a dolgot, nyeltem és mentem tovább, így utólag vissza kellett volna mennem az ügyeleteshez és szólni ezért is, de most már mindegy.

Na, és akkor mai történet (2007.07.12). Verec László úr hívott a BKV -től, és tájékoztatott, hogy kivizsgálták az ügyet. Megnézték az ellenőr urak jelentéseit, de abban az állt, hogy szerintük semmise történt volna, ha én nem megyek oda és avatkozom bele.Azon felül megérdeklődte, hogy amennyiben szervnek érzem magam, miért nem mutattam fel az igazolványom, egyébként pedig teljesen jogtalanul tartózkodtam a közelükben és különben is mit képzelek. Tájékoztatott továbbá, hogy mindez a 802 és a 486 számú ellenőr urakkal történt, ellentétben az általam emlékezett 483 es 850 számra. Ez mondjuk rendes dolog, mert tényleg nehéz leolvasni bárki azonosítóját úgy, hogy közben hasba vágnak. Tájékoztatott továbbá, hogy eljuttatta felettesének az ügyet, innentől már az ő dolga, hogy tovább vizsgálja-e. Mint kezdtem az elején, nem szeretném, ha ez nem kerülne nagy nyilvánosságra, mert én azt hittem hogy ilyesmi nem történhet meg.

Gergely
34 Tovább

Szívóznak az ellenőrök

Sziasztok!

Az alábbi kedves kis történet tegnap esett meg velem Kőbánya-Kispesten amint a metróban próbáltam bejutni. Tudni kell hogy édesapám meghalt még amikor kisgyerek voltam (most 16 vagyok) így árvaellátásra vagyok jogosult ami mellé jár 1 kis kedvezményes lapocska (Nyugdíjasok Utazási Igazolványa).

Ezzel igényelhetek Nyugdíjas Bérletet illetve Bérletigazolványt. (A jogosultságomat ellenőrzik a bérletpénztárban évente, a lapocska s a személyim felmutatásával) Inkább ezt használom mert 1 évre megkapom s nem kell a matricával vesződni mint a diákigazolvánnynál. A kedves kallerek 99,99%-a felmutatásnál nyugtázza a meglétet és biccent mehetek tovább. Tegnap nem így történt. Felmutatás megtörténik.De.Álljon meg kérem!!!(Magamban kérdezem Veled meg mi a ... van???) Rendes gyerek vagyok megállok neki,kérdezem van vmi probléma?? Igen,adjam már oda neki mert meg szeretné vizsgálni.

Ezen ne múljon tessék.(2008.áprilisig jó mi baj lehet???) Na itt jött a pofáraesés... Hogy én mit hiszek hogy majd nyugdíjas bérlettel rohangálok s azt hiszem hogy átb***hatom őke(de így...) Eszembe sem jut,tájékoztatom hogy tán már ellenőrizték ha megkaphattam meg eddig nem volt gond akkor neki mi a baja??? Na most azonnal fogjam be s ne akadékoskodjak mert az ilyen hamísításért jól megb***nak majd... Mondom nem hiszem mert erre én jogosult vagyok... Mégis hogy vagy jogosult öcsém??? Édesapám meghalt úgy Te szerencsétlen... Kis csönd,kis gondolkodás (talán bevillant neki vmi az oktatásból ha már volt nekik olyan...) Nézz a tőle pár méterre álló kollegájára akik végig hallotta az egészet.

Te tényleg van ilyen???Miért ne lenne engedd már el... Bocsánatot kért,sajnálkozott de leszarom... Nem lehet felkészülni rendesen??? Miért kell szopatni???Legközelebb legyen nálam halotti anyakönyvi kivonat vagy mi ...t akarnak??? Rohadékok.

Üdv: Tomi
18 Tovább

Ellenőrös sztorik

gossip a bliccelők táborába tartozik, de szerencsére nem az olyan bliccelő, aki egy ellenőrzés során még az ellenőrrel kezd el veszekedni. Az ellenőrök rendesek vele és Ő is szeret nekik kedveskedni, ha van szabad 5perce. [gossip, vegyél bérletet:) jobban megéri!]

Sziasztok,

Néhány ellenőrös történetet szeretnék megosztani veletek, amik az elmúlt évek során történtek meg.

Én Azok közé az utasok közé tartozom, aki igen is bliccel, cserébe hajlandó vagyok vállalni a következményeket. Eleinte bérlettel, érvényes diák nélkül utaztam. Egyébként megérte, de egyszer csak elkaptak. Kedves természetű lány vagyok, mosolyogtam a metró ellenőrre, köszöntem, bérletet bemutattam. Mikor azonban rákérdezett a kényes diák- témára, beismertem, hogy ugye az pont nincs. Az ellenőr hölgy elengedett (!) mondván, hogy hetek óta én vagyok az első aki rámosolygott. Aztán diákom lett, de a bérlet maradt el. Szintén a metróban, a készséges hölgy csekk írása közben odasúgta, hogy ha elkérem egy barátomtól a bérletet és azt bemutatom, minden a legnagyobb rendben lesz:) Utolsóként pedig egy ellenőrpáros, akik a késői metrózókat csekkolták a Ferenciek terénél. Korábban értem oda, mint akikre vártam (akik szintén bliccelők). Elkaptak, csekk, aláírás, Ritkán jártak már a metrók, volt időm felmenni és hírtelen ötletből vezérelve vittem nekik két kávét.

El tudjátok képzelni, mennyire megrökönyödtek:) Majd mikor a barátaim megérkeztek, és együtt indultunk a mozgólépcsőhöz, egy mosoly kíséretében tovább engedtek mind a hatunkat.

További sikeres blogolást!

gossip
14 Tovább

Szigorított jegyellenőrzés

Sziasztok!

Én a mai napi tapasztalatom szeretném megosztani veletek. Reggel elindultam dolgozni, Rákoskeresztúrról, a 161E járattal. Mikor odaértem a buszhoz, természetesen egy nagy sz ám várt a kijelzőn, ami az indulásig lévő időt mutatta. Gondoltam, várok egy buszt ahogy szoktam, és lecsüccsenek. (ez a busz nem nagyon ál meg 20-30percig, dugótól függően, ezért érdemes ülni :) )

Mikor a megállóba értem, rengeteg ellenőr fogadott. Először azt hittem, hogy majd felszállnak és szokásos módon ellenőrzik az utasokat. De nem így tették. Jobban körbenéztem, és láttam hogy minden ajtónál ált két BKV ellenőr, és két biztonsági őr. 16 személy nézte meg minden egyes felszállni kívánó utas jegyét/bérletét. Mondom hát ha már itt vagyok az ajtóba megmutatom a bérletem és felszállok. Fel is szálltam, és láttam hogy még üres helyek tömege várt. Meglepődtem, mert ezen a járaton a csúcsidőbe az is nagy szó, ha felfér az ember a lépcsőn állva.

Úgy látszik a BKV tényleg bekeményít a jegyellenőrzésbe. Este hallottam a híradóba hogy ezen a járaton tesztelik ezt a felszállásnál jegyellenőrzés dolgot. Nekem tetszik, mert így sokkal kevesebb az utas :)

Kíváncsi vagyok hány napig működik ez reggelente.

Üdv: neo
25 Tovább

Úgy látszik képesek vagyunk fejlődni.

Ma is, mint majd' minden nap, Újpest felől támadtam koszos-vidám kis városkánkra. Borús, fáradt, stresszes arcok mellett elcsusszanva már a reggeli kötelező rosszra készülve várom a BKV ellenőreinek masszív sorát, a jól megszokott éppencsaknem csöves kinézetű drága ellenőreinket, akik közismerten teljesítménybér alapján szemétkednek, s facsaró-alpári stílusban számolnak minket futószalagon - ádáz és lelkes szemekkel lesve a "férges almákat". De mintha képesek lennénk változni és változtatni. Az elmúlt 2-3-4 hétben fel kellett tűnjön a változás: az ellenőrök mosolyognak, kedvesek, sőt mintha emberi vonásokat öltöttek volna (Újpest Központ, Ferenc körút), s hogy a csoda el ne maradjon az emberek is mintha mosolyognának rájuk. Mindenki köszön és udvarias. Én is megköszönöm, hogy jó reggelt kívánt, s azt is, hogy ellenőrizte a bérletem. [Attila]
2 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek