Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Horogkereszt, piros csillag

Tisztelt BKV.figyelő.

Ma reggel a Deák téri aluljáróban mentünk lefelé a metróhoz a párommal, miközben mutattuk az érvényes bérletünket az ellenőröknek az egyik ellenőr utánunk kiabált hogy kéne még mellé egy horogkereszt!!! Először nem értettük hogy ez nekünk szól? Már a mozgólépcsőn voltunk így a fejünket fordítottuk vissza és láttuk hogy az ellenőr felénk bólint és a páromra mutat. Így visszamentünk a másik mozgólépcsőn és kérdőre vontuk hogy mit jelent az hogy "kéne még mellé egy horogkereszt". Mire az ellenőr a párom pólójára mutatva azt mondta tudnunk kéne hogy milyen jelvényt!! hord. Nos nem volt rajta jelvény a pólója a következőképpen néz ki egy sima divat póló rajta márka felirattal és öt darab egymás mellett elhelyezkedő ötágú s.piros csillaggal.

Szóval emiatt a póló miatt mondhatni a bkv.ellenőr az érvényes jeggyel utazó páromat lefasisztázta, és persze kommunistázta. Bementünk a forgalmi irodába hogy panaszt tegyünk ők felhívták az illető "főnökét" a párom beszélt vele hogy mi lesz a következménye az ellenőr részéről azt nem tudom. De azt érdekes volt hogy az ellenőr utánunk jött a forgalmi irodába és még ott is fennhangon hangoztatta hogy a pólón a sormintával van problémája. Mikor mondtuk neki hogy ezt majd a főnökével beszélje meg beleröhögött a képünkbe.

Természetesen a vonal túlsó végén az illető elnézést kért és ígérte hogy felelősségre vonják az ellenőrt , de én nem hiszem. Úgy látszik a verekedés után a le fasisztázás jön ha valakin az ellenőr szerint nem megfelelő póló van. Felháborítónak tartom hogy ilyen embereket alkalmaznak. És érdekes hogy megmerik ezt tenni hogy halál lazán beszólnak az utasoknak!

Üdvözlettel: Krivánszki Ildikó, egy utas.
97 Tovább

Utasverő ellenőrök

Tisztlet cim,

Kb. 2 hettel ezelott ( 2007.07.12 ) ezelott volt egy erdekes tortenet a homaron, amit nagyobb publicitast kapott mas mediaban is. ( Turista es utasvero ellenorok ) En mas ugyben leveleztem a BKV ugyfelszolgalataval ( bejarati ellenorzes, biztonsagi orok "ellenorkent" valo fellepese ) azonban mikor az utolso levelemben megemlitettem a Deak teren megutott utas esetet a kovetkezo valaszt kaptam toluk.

Gondoltam megosztom Onokkel, a BKV ellentamadasba ment at,szerintuk meg sem tortent a veres....

Tisztelettel, Vegh Imre

Tisztelt Végh Imre!

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat.

A bejárati ellenőrzéssel kapcsolatban, korábbi levelünkben leírtakat továbbra is fenntartjuk. A metróállomásokon történő utastájékoztatásra nincs szükség az éppen ott folyó bejárati jegyellenőrzésről. Azt ugyanis az utasok saját maguk is még időben láthatják és tudják hozzá előkészíteni a bérletüket felmutatásra illetve kezelni a jegyüket. Az utastorlódást nem a beszédszintetizátor, vagy a mikrofon használata, ill. a használatának mellőzése befolyásolja, hanem az utasok közlekedési kultúrája és az elhelyezkedésük a bejáratnál.

18 Tovább

Ellenőr és utas

Hali!

Egy bkv ellenőrös történetet szeretnék megosztani veletek. Ma a 2-es metró pótlón, volt két civil ruhás ellenőr. Teljesen korrektek voltak, köszöntek, szépen kérték a jegyeket-bérleteket. Ült előttem egy átlagos emberke, amikor kérte tőle az ellenőr rendesen, udvariasan a jegyet-bérletet, az emberke átnyújtott neki egy kezeletlen jegyet. Az ellenőr elmondta neki, hogy ezt felszállás után kezelni kell. Majd ezután kért egy személyit az emberkétől. Na, ő erre rögtön felkapta a vizet, hogy hát miért akarja megbüntetni mikor, van jegye...

Az ellenőr (továbbra is udvariasan) elmondta neki, hogy miért is akarja megbüntetni. Erre jött a szokásos válasz, 'nincs nálam semmilyen okirat'. Ekkor mondta az ellenőr, hogy akkor a következőnél szálljon le, és ezzel a lendülettel jelzett is. Az emberke felpattant, majd elkezdte melegebb éghajlatra küldeni az ellenőrt is, és a BKV-t is. Az ellenőrön látszott, hogy már ő is legszívesebben elküldené, de nem tette, hanem higgadtan előre ment a kollégájához. Ebből látszik, hogy nem csak az ellenőrök bunkók. Én már nem először tapasztalom, hogy a kedves bliccelőnek áll feljebb a dolog...

Üdv: neo
22 Tovább

Álellenőr a 73-as buszon

Egy komoly kis levelet kapott a homár, melyet Mi is megmutatunk nektek. Olvassátok el Ti is, hogy akarta speedet lehúzni egy gyanús „ellenőr”

Kedves Homár,

Nem tudom ez a levél befér-e hozzátok, hiszen kettőn áll a vásár minden esetben, de személy szerint a saját felelősségemen túl ezt egy hatalmas botránynak és pofátlanságnak tartom ami történt. Vasárnap délelőtt jöttünk haza a párommal a Keletitől (vonattal jöttünk), és felszálltunk egy 73-as buszra, mely épp akkor érkezett.

A Kazinczy utcánál felszállt az első ajtónál egy teljesen átlagos kinézetű fickó, mondhatnám nem éppen bizalomgerjesztő fejjel, argentin futballmezben (mi a busznak kb az első egyharmadánál álltunk). Simán elhaladt az első néhány szék mellett, majd hozzánk odalépve előhúzott egy karszalagot, és jegyeket bérleteket kért. Páromnak volt jegye, de nekem nem volt bérletem, (mivel azt inkább otthon hagytam a vidéki út előtt), és ezt közöltem is az ellenőrrel, mire ő rögtön rávágta, hogy akkor személyit. Közöltem vele, hogy az sincs, majd mondtam, hogy leszállunk a következőnél. Erre ő előhúzta a telefonját, majd a már a fülében lévő headsettel kombinálva elkezdett valamit nyomogatni rajta, és a következők hangzottak el: "Rendőri intézkedést kérek az Astoriához".

Én közben jeleztem,. és mondtam neki, hogy sietős a dolgunk, fáradtak vagyunk, és nem fogjuk megvárni a rendőrt. Erre ő elkezdett nagyobb hangon beszélni, hogy de igenis meg kell várnunk, és ötezer forint lesz, fejenként kettőfél (a párom nem mutatta a jegyét, megjegyzem tőle nem is kérte). Időközben a megállóba ért a busz, leszálltunk, és indultunk volna tovább, amikor is az "ellenőr" megragadta a karom, és közölte, hogy nem megyünk sehová, mert meg kell várni a rendőrt. Mivel magasságban én is ott voltam ahol ő (max szélességben nem), nem hatott rám a megfélemlítés eszköze, kihúztam a kezem, és mondtam, hogy ezt talán nem kéne, és párommal elindulva mentünk tovább. Ezek után már csak hátulról hallottuk az üvöltözést : "na mi van buzikám, ennyi sincs benned...?" Ennyi a történet, és ezek után a konklúziók, mert kétségem sincs azzal kapcsolatban, hogy egy állellenőr próbált megvágni minket.

1) Ellenőr manapság sosem jár egyedül (ő a töküres buszon egyedül szállt fel, és csak minket célzott meg), és főleg nem ilyen egyszerű ruhában, igazolvány, szám, stb nélkül

2) Rendőrt hív, oké, de kicsi a valószínűsége, hogy pont az adott megállóban ismeri a kolléga számát, illetve, hogy a központ küld neki villámgyorsan valakit, azonfelül, hogy egy sima ellenőr nem headsettel bedrótozva ellenőriz.

3) A "fejenként kettőfél lesz"-ből látszik, hogy eljutottunk a következő lépéshez, megpróbálja kicsinyíteni a dolgot, hogy hátha...

4) és mivel ettől sem estünk a falnak, jött a fizikai kontaktus, de jelen esetben ezzel sem jutott semmire... és ezt követte az ócsárólás, de már csak hátulról. A történetben az a félelmetes, hogy vajon hány ember dől be annak, hogy van egy ócska karszalagja, és azzal, plusz egy határozottabb kiállással, és erre utaló megfélemlítő testfelépítéssel emberek tömegeit (nőket, időseket, fiatalokat, akik megrémülnek tőle) húzza le sok-sok pénzzel (és nem is merek belegondolni, mi történhetett volna, ha előveszem az igazolványt, bérletet, stb, és kikapja a kezemből. Bunyó a visszaszerzéséért?).

Kíváncsi lennék, a BKV-nak mi az álláspontja ezzel kapcsolatban, mivel erős a sansz arra is, hogy egy szabadnapos/ex ellenőr próbálta egy kis mellékeshez juttatni magát.

Üdvözlettel, speed
20 Tovább

Hihetetlen!

Tudtad, hogy egy rózsáért meg egy kis sütiért cserébe belőled is lehet BKV ellenőr? Az ellenőr asszonyok kiadták a munkát a fiataloknak akik 1-2 utassal nem épp a megfelelően bántak el. Ez szerintem botrányos...

20 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek