Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Hát mi most szállunk le"

Kedves Figyelő!

Már egy ideje olvasó vagyok és gondoltam megírom a ma reggeli észrevételemet. Ma (2008.04.04) reggel felszálltam a Gödöllőre menő HÉV-re, majd 10 perc múlva felszállt kb. 4-5 "kisebbségi" egyén hográszbotokkal (nem akartam túlzottan végigmérni őket), akiket lehetetlen volt nem nem észrevenni, tekintve, hogy a felszállásuktól kezdődően hangosan tárgyalták meg a dolgaik. A dolguk az az volt, hogy egyikőjük a többi bajtársának ecsetelte, miképpen fogja (idézem) "megölni", "szétverni", "sz*rá ütni" a haragosát, majd áttért arrra, hogy de hát ő nem sz*rozik, megy és felgyújtja rá a házát. A többiek bőszen helyeseltek. Kerepes előtt 09:30-kor odaért hozzám az ellenőr, mindenki okés, majd odaért a társasághoz: - "Jegyeket, bérleteket" - "Hát mi most szá'unk le".-válaszolták- Majd tovasétált az ellenőr.

A kérdésem a következő: Én, mikor 14 éves voltam és előszőr utaztam le Gödöllőre, az ellenőrtől vettem jegyet, majd mikor Gödöllőről visszafelé is tőle akartam venni jegyet, miért mondta azt, hogy ilyet nem lehet? Miért mondta, hogy vagy fizessek 2000-et neki helyben vagy többet máskor csekken? Akkor nekem az ellenőr felvette az adataim és azt mondta menjek vissza Cinkota állomásra délután a pénzzel. Nekem miért nem lehetett leszállni? A gyerekekkel mernek keménykedni az ellenőrök és betartatni a törvényt (bár ki tudja hova ment az a 2000 forintom így visszagondolva), de másokkal nem. A 14 évest lehet megfuttatni, a kisebbséget nem. Az ellenőr kártyájának számán 04 volt feltűntetve.

Ui: Mindenkivel szemben tartsák be a törvényt vagy senkivel szemben sem. Köszönettel:

FallingStar
41 Tovább

Bérletet a Bicikliseknek

Tisztelt BKV Figyelő!

A BKV „szakember” gárdája miért nem azon töri a fejét, hogyan lehetne könnyíteni a Budapestre bejáró kerékpárosok életén? Miként lehetne elkerülni a sorokat a HÉV pénztáraknál? Vagy hogyan szoktassa rá őket HÉV használatára, ahelyett, hogy a járatok csökkentésén gondolkodnak.

Szerdán fél Budapest állt. Állt Csepel, állt a Soroksári út, a Petőfi híd, a Gellért tér környéke, a BAH csomópont környéke és a Déli pályaudvar környéke is. Legalább is itt biztos, mert erre jártam.



Szemeim előtt a kép, ha a BKV járatcsökkentést vezet be, naponta ilyen látvány fogad majd a városban, mert aki eddig kitartott a BKV mellett, az is autóba ül majd, mert ugyan olyan lassú lesz, de tisztább, és mégis csak a sajátja. Kényelmesebb lesz vele közlekedni. Persze lesz aki robogóra/motorra vagy biciklire ül, mindegy lesz, csak ne kelljen rá 30 percet várni.

Sok kerékpáros ismerősöm van, aki a HÉV-vel jár be Budapestre, vagy a fogaskerekűvel mennek fel a hegyre, majd gurulnak onnan le.  Ők is értetlenül néznek, mikor megkérdem: „Miért nincs kerékpár bérlet?”.

Nincs, pedig lehetne. Jó lenne a HÉV-en és a fogaskerekűn. Korlátlan utazásra, a vonalak teljes hosszán. És mennyibe kerülne? 3000-3500 forint. Szerintem ennyit minden biciklisnek megér, hogy nem kell minden reggel sorba állni. Kényelmesebb.

Az új bérlet bevezetésénél ilyen apróságokra miért nem gondolnak?

A BKV-Figyelő a levelet továbbította a BKV felé (Hagyó Miklós, Kiricsi Karola, Regőczi Miklós, Ügyfélszolgálat) És a Főváros felé (Demszky Gábor). A képen látható bérletszelvény kitaláció, egy jelenleg nem létező bérlettípus!

60 Tovább

Ellenőr: "Majd hülye leszek összeveretni magam!"

Tisztelt BKV!
 
Ezúton szeretném megköszönni Önöknek a tiszta, pontos járatokat, mellyeken naponta 2 órát utazhatok. Az udvarias ellenőrök pedig már csak a komfortfokozaton "dobnak".

Felhívnám figyelmüket, egy minden valószínüséggel ritkaságszámba menő esetre, mely a mai nap (2008.02.28.) 16.40kor Boráros térről induló hév szerelvényen esett meg velem. Volt bátorságom felhívni az ellenőr hölgy figyelmét arra, hogy 2 jegy nélkül utazó férfit elmulasztott megbírságolni, ellenben a mellettem helyet foglaló - láthatólag építőiparban dolgozó uraknak - szemrebbenés nélkül írta meg a csekket. Érdeklődő kérdésemre a következő udvarias válasz érkezett: " Majd hülye leszek összeveretni magam!"
Közöltem vele, hogy rengeteg foglalkozás közül választhatna, mire ő megemelve a hangját közölte , hogy akár az én munkámat is elláthatná. Kértem, azonosítsa magát, mire megkérdezte "Miért kellene?" "Mondjuk azért, mert megkértem rá." Khm. Na ekkor becsuktam a kezemben lévő könyvet és tudattam vele, hogy nehezen tudnám elképzelni azt a céget, ahol ő könyvel. Fel lettem világosítva, hogy " az inteligenciát nem diplomára mérik". Tény. Látva kolleganőjük "szorult" helyzetét másik két hölgyemény sietett oda, hogy közöljék inteligens munkatársukkal, ne ereszkedjen le a szintemre. Kikérem magamnak, hogy havi 8250.- forintért - ha merek szólni - még a "tanult" ellenőrök észt is osszanak. Gyanítom ez nincs is benne a bérlet árában.

Csepel végállomásom a forgalmi irodában kértem segítséget az azonosításhoz. Ott azt a választ kaptam, hogy tegyek panaszt.

Hát most megtenném. Ominózus ellenőr hölgyről - azonosításra alkalmas igazolvány felmutatásának hiányában - csak személyleírást tudok adni: erős testalkatú, kb. 180 cm magas, festett vörös, szemüveges, 35-40 év körüli. Kérem panaszom szíves kivizsgálását és tájékozatást a fejleményekről.
 
Tisztelettel:
Somogyvári Andrea
225 Tovább

Gödöllő közelebb van, mint gondolnád

A történet a következő. A minap a gödöllői okmányirodában volt dolgom, bár budapesti vagyok (ez is megérne a hosszabb posztot, de nem a BKV-figyelőn). Mátyásföldi lakosként Mátyásföld, repülőtér megállóban szálltam HÉVre. Éves BKV bérlettel rendelkezőként Kistarcsa megállónál az érkező kalauztól kiegészítő jegyet vásároltam, a célállomásom Gödöllő Szabadság tér volt (itt van az okmányiroda).

Dolgom végeztével indultam vissza Budapestre. A HÉV megállóban (Gödöllő, Szabadság tér) lévő jegyirodában kiegészítő jegyet vettem. Budapest városhatárig természtesen. És akkor ért a meglepetés. Budapestről Gödöllőre menet a kiegészítő jegy 15km-re szólt, és 250 HUF-t kért érte a kalauz. Ugyanez az út visszairányba már 20km-es és 300 HUF értékő lett (egy óra telt el a két utazás között). Nyilvánvalónak tartom, hogy az egész az univerzium rohamosan gyorsuló tágulásával magyarázható...

Üdvözlettel, Tóth Zoltán

A jegyről készült felvételek megtekinthetők itt és itt!
15 Tovább

Kijelzők a HÉV megállókban

Kedves BKV figyelo!

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki örül a szentendrei HÉV vonal megállóiban felszerelt új, jól látható tájékoztató monitoroknak. Persze hol az egyik nem működik, hol a másik, a rendszeres "FIGYELJE A MENETRENDET!" felirat is idegesítő, de ezek a gyermekbetegségek előbb-utóbb csak megoldódnak. Viszont alig egy hét kellett, hogy valamelyik "graffiti művész" lényegében olvashatatlanná tegye Békásmegyeren az egyik kijelzőt. Ha valaki esetleg felismeri a képen az illeto "kézjegyét" legyen szíves mondja meg neki, hogy sötét bunkó. De egyszerű szavakkal, hogy megértse...

Valahogy eszembe jutott az a szabály, amit az aquincumi elöljáróság hozott 2000 évvel ezelott, Aquincum tartományi központtá válása idején: "Ha valaki a város épületét firkálással rondítja el, tartozik azt saját nyelvével letakarítani" :-)))

Sziasztok,
Zoli
51 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek