Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kigyulladt egy midi a 27-es busz vonalán (Képek)

Olvasónk, Miki készítette a lent látható képet ma valamivel 18 óra előtt a Kertészeti Egyetem mögött. Mint írja, épp internetezett, amikor feltűnt neki a füst és az égett szag, így figyelt fel a házuk közelében égő BPO-199-es forgalmi rendszámú buszra. Köszönjük a képeket!

19 Tovább

Tökéletesen megszervezte a Határ úti villamospótlást a BKV

Olvasónk, SzalaiA az alább olvasható levelében egy pozitív esetről számol be nektek. Mint az a szövegből kiderül, május 27-én műszaki hiba miatt leállt a villamosközlekedés a Határ úton, emiatt a 3-as, az 51-es és az 52-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekedtek. Olvasónk mégis pozitívan élte meg ezt a helyzetet, ugyanis kiváló utastájékoztatással, jól megszervezett pótlással és csak kedves és normális BKV-sokkal találkozott:

Kedves BKV-figyelő!

A BKV nagy hibái, hiányosságai ellenére most meg kell, hogy dicsérjem őket. Ma délután (05.27.) műszaki hiba miatt leállt a Határ úti villamosközlekedés. Tudni kell, hogy ez egy elég érzékeny rész, mert egy szakaszon közlekedik a 3-as, 52-es és 51-es villamos egyaránt, és ha itt gubanc van, akkor mindhárom villamosvonal megbénul. Ma is így történt, viszont a pótlást nagyon precízen megszervezték.

15 Tovább

Tengelytörés miatt kisiklott a Fogaskerekű egyik kocsija

Mint arról a BKV-figyelő a Facebook oldalán elsőként beszámolt, ma délután Gyöngyvirág utca állomáson tengelytörés miatt kisiklott a Fogaskerekű vasút 54-es motorkocsija. Személyi sérülés nem történt. A Budapesti Közlekedési Központ így kommentálta az esetet:

Súlyos műszaki zavar történt a Fogaskerekű vonalán, az előzetes szakmai vizsgálat szerint tengelytörés következtében. A BKV a következő napokban átvizsgálja a 38 éves szerelvények forgóvázait, addig korlátozás lesz a Fogas közlekedésében, pótlóbuszok közlekednek.

A szerelvények cseréje nem halasztható, a BKK hónapokkal ezelőtt projektjavaslatot nyújtott be a Fogas szerelvények cseréjére és a vonal Széll Kálmán térig való meghosszabbítására. Reményeink szerint kapunk támogatást a programhoz és ebben az ágazatban is ledolgozhatjuk az elmúlt évtized elmulasztott döntései miatt előállt lemaradást, -olvasható a BKK közleményben.

A BKV vezérigazgatója Tarlós István főpolgármesterrel konzultálva úgy döntött, hogy keddig valamennyi szerelvényt kivonják a forgalomból - közölte a Fővárosi Önkormányzat. A BKV ultrahangos felülvizsgálatot végeztet el mind a hét szerelvény összesen 14 kocsiján. A vizsgálatot a közlemény szerint az indokolja, hogy "feltételezhető, hogy a fogaskerekű szerelvények is nagyon elhasznált állapotban vannak".

A minimál szolgáltatás keddtől, a teljes szolgáltatás várhatóan a jövő hét végétől állhat helyre. Akkor dől el, hogy a szerelvények meddig használhatóak még - olvasható a közleményben.A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint a fogaskerekű teljes útvonalán lesz buszos pótlás. Svábhegyig a járatok a 21-es busz megállóiban, Svábhegy és a Széchenyi hegyi végállomás között pedig a fogaskerekű pótlójáratainak megállóiban állnak meg.

Kövesd a BKV-figyelőt a Facebookon, hogy elsőként értesülhess a BKV-t érintő változásokról, és az utasok által közzétett forgalmi zavarokról! Kattints ide!

27 Tovább

Kormos füstöt okádó BKV-buszok zavarják a Ráday utca nyugalmát

Szép nyári napokon nincs is jobb annál, mint kiülni valamelyik étterem teraszára egy jó ebédre vagy vacsorára. Pont az ilyen "kiülős" éttermek miatt olyan népszerű a Ráday utca. Itt retró kifőzdétől kezdve a legelegánsabb éttermekig minden megtalálható, a turisták és a környéken dolgozók nagy örömére. Ezt a szép képet csak a 10 perceként elhaladó BKV-buszok zavarják meg, amik fél méterre a vendégek tányérjától okádják a füstöt. Tényleg megéri néhány utas miatt tönkretenni ezt az utcaképet? Olvasónk levele hajtás után olvasható.

55 Tovább

Leülné vagy ledolgozná a pótdíj összegét a rossz jegykezelő miatt megbüntetett utas

Olvasónkat, Mátét azért büntette meg egy BKV ellenőr a Blaha Lujza téren a metrókijáratnál, mert kétszer kezelt jeggyel utazott. Persze ezt csak az ellenőrök látták, ugyanis a jegyen lévő másik számsor annyira halvány volt, hogy az utas hiába forgatta és nézegette a jegyet, sehol sem találta. Olvasónk nem ért egyet a büntetéssel, úgyhogy elhatározta, hogy vagy leüli vagy közmunkát vállal, de a BKV tőle ezentúl egy fillért sem lát. Hasonlóan jártam én is néhány napja, az akkori bejegyzésemet ide kattintva olvashatjátok.

Kedves BKV-figyelő!

Azért írok, mert április 21-én összeakadt a bajszom a BKV-val. Történt, hogy miután kitaxiztattam a családot a Stadionokhoz és feltettem őket a buszra, a hazaúthoz a metrót vettem igénybe. Magam kerékpárral járok, télen is, de az ilyen extrém esetekre van egy közös 10-es gyűjtőnk a feleségemmel, azt cserélgetjük egymás közt. Nos, még otthon letéptem róla a két használt jegyet, a következő jónak tűnt. Lukasztok a Stadionoknál, mutatom az biztonsági őrnek, szinte rá sem néz.

77 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek