Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Még szerencse, hogy nem szabad biciklizni a Margit hídon

Pár napja lezárták a város egyik legforgalmasabb átkelőjét, a Margit hidat. Lezárták, mégis látni olyan autóst (nem taxist), aki engedély nélkül áthajt a hídon. Náluk már csak azok a biciklisek a bunkóbbak, akik az egyértelmű szöveg ellenére -miszerint a biciklit áttolhatják a járdán- száguldoznak a gyalogosok között, és még csöngetnek is, ha nem ugrassz egyből odébb.

 Megértem, hogy lassú és unalmas tolni a biciklit a hídon, de száguldozni akkor sem kellene, főleg nem pofátlanul csengetni, hisz ő szabálytalankodik és ő van útban, nem én.

Örülök, hogy egyre többen ülnek kerékpárra autó és tömegközlekedés helyett, én is szoktam kerekezni a városban, ha nincs kedvem BKV-zni, de a KRESZ szabályait mindig igyekszem betartani, mert azok egyaránt vonatkoznak buszokra, autókra, kerékpárokra és gyalogosokra is. 4-5 perc alatt ennyi bringással találkoztam a hídon:

Nem látod a képeket? Katt ide!

514 Tovább

Turisták tájékoztatása nálunk, és máshol Európában

Amikor a turisták lehúzásáról van szó mindig előkerül 1-2 hozzászóló, aki a hazánkba látogatókat hülyézi le, mert "mielőtt idejött a turista, miért nem tájékozódott az itteni dolgokról". Valószínűleg azért, mert a társaság nem tájékoztat megfelelően. Olvasónk megnézte, hol, milyen információt találnak a turisták és úgy látja, hogy Budapesthez hasonló nagyvárosok közlekedési cégei nagyon szép és használható weblapokat működtetnek. Van olyan, ahol a jegyérvényesítés menetét fényképeken mutatják be, de akad olyan is, ahol kikalkulálhatod, mennyit fogsz költeni, ha megadod mennyit fogsz utazni, és a legolcsóbb jegyeket ajánlják. Van még hová fejlődünk:

Szia!

Na ez hosszú lesz, 3 napi hideg élelem javasolt az olvasáshoz. Olvasgattam a blogon, hogy mennyire "okosak" az emberek (legalábbis velem együtt imádnak okoskodni), és a turisták mennyire ostobák, hogy nem tájékozódnak az utazási feltételekről, mielőtt nekiindulnak a BKV-val való katasztrófa-közlekedésnek. Kicsit összehasonlítottam 1-2 nagyváros közlekedési társaságának honlapját a mi szeretett és közkedvelt válllalatunk honlapjával, és a rajta megtalálható információ-tartalommal. Bevallom, nem voltam túl alapos, van nekem jobb dolgom is, de ez már annyira idegesített, hogy néhányat tanulmányoztam. Bár az igazat megvallva a BKV kicsit elszállt a feltételek taglalásánál, így már az elején nagyon elment a kedvem az olvasástól.

40 Tovább

Előbb elment az éjszakai busz

Talán a HÉV és a metró a két olyan jármű, ami még menetrend szerint közlekedik. Utóbbi is csak akkor, ha éppen nem kap lángra a vonat két megálló között, vagy nem futkorásznak utasok a síneken. Olvasónk éjszakai busszal szeretett volna utazni néhány napja, de lemaradt róla, ugyanis az a menetrendben kiírtaknál jóval előbb elment:

Helló!

Tegnap este(07.14) barátom legénybúcsúja után tartottunk hazafelé, és úgy terveztük, hogy a 931-es éjszakait az Arany János utcánál elkapva, azzal hazautazunk. A 931-esről érdemes tudni, hogy óránként közlekedik, és arra amerre én lakom, nincs más éjszakai busz, tehát ha ne adj'isten lekések egyet, vagy várok egy órát, vagy marad a kb. egy órás séta a Mechwarttól a 11-es busz vonalán, majdnem a végállomásig...

31 Tovább

Az anyuka és a babakocsi a buszon, a kisgyerek a megállóban maradt

Olvasónk és 1,5 éves kislánya néhány napja együtt utazott a bölcsőde felé. Útjukat majdnem külön-külön folytatták, mert leszállásnál az anyuka előbb a gyereket, majd a babakocsit tette le a buszról (így egyszerűbb), ám amikor a babakocsiért visszalépett, a busz ajtajai bezáródtak, így ő a buszon, a gyerek pedig a megállóban maradt:

Kedves BKV Figyelő!

Röviden összefoglalnám ami nejemmel és lányommal történt egy BKV utazás során:

Július 6-án feleségem a négyéves kislányommal utazott a 169E jelzésű régi kék buszon. Utazás célja a bölcsőde volt, ahonnan a 1,5 éves lányomat szándékozta a megszokott időben elhozni. Ebből kifolyólag magával vitte a babakocsit is.

124 Tovább

Leállították a mozgólépcsőt, kézben kellett vinni a babakocsit

Olvasónk időről-időre babakocsival közlekedik a fővárosban. Nem olyan kis "városi cirkávóval" -ahogy ő mondja, hanem egy igazi nagy túra-babakocsival, ami jól meg van pakolva csomagokkal, amikor vidékről feljön. Ritkán veszi igénybe a BKV szolgáltatásait, és azt tapasztalja, hogy sem a BKV-sok, sem az utasok nem segítik a közlekedésben. Pár hete épp a Batthyány téri metróállomásról tartott felfelé, amikor minden figyelmeztetés nélkül megállították a mozgólépcsőt és vissza sem kapcsolták. Egy élmény lehetett felcipelni a kocsit:

Tisztelt BKV-figyelő!

Szerencsére nem vagyok budapesti, így csak ritkán kell igénybe vennem a BKV szolgáltatásait. Időnként azért elvetődöm a fővárosba, ilyenkor féléves kislányomat is "kénytelen" vagyok magammal vinni ráadásul - vidéki lévén - nem egy "városi cirkálóval" hanem egy igazi túra-babakocsival. Azt, hogy nem mindenhol "akadálymentes" a metróállomás már mondhatni megszoktam, a lépcső tetején vagy alján egy-két segítségkérő pillantás - és pár perc - után segítenek - természetesen - az utasok. (Tudom, hogy ezért nem kapnak fizetést, de BKV-dolgozó még sosem ajánlotta fel segítségét.)

77 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek