Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem fizet a BKV a cserbenhagyott utasnak

Olvasónk, Viki még márciusban szenvedett baleset a 33-as busz Lépcsős utca megállójában. Az utas leszállás közben rosszul lépett, emiatt szalagszakadással korházba került, ahonnan gipsszel a lábán távozott. Az eset érdekessége, hogy a buszvezető valószínűleg az ajtózárás közben nem látta az esetet, emiatt segítségnyújtás nélkül elhagyta a megállót. Olvasónk kártérítését fordult a BKV-hoz, de jegyzőkönyv hiányában nem tudja bizonyítani az esetet:

Kedves BKV-figyelő!

Az eset március 18-án, péntek este történt, amikor a 17:59-kor Október Huszonharmadika utcától induló 33E autóbuszról a Lépcsős utcánál leszállás közben (kb. fél 7-kor) félreléptem, a bokám félre ment. A mögöttem leszálló emberek felsegítettek, de nem maradt ott senki. A buszsofőr sem szállt le, elhajtott, így helyszíni jegyzőkönyv nem készült.

73 Tovább

Zárt fülkéből nézte végig a verekedést és a késes fenyegetést a buszvezető

Olvasónk, Alíz két gyermekével utazott kedd délután a 148-as buszon. A járművön vita bontakozott ki két részeg, illetve egy józan utas között. Először csak veszekedtek, ordítoztak, majd a két ittas férfi verekedni kezdett. Mivel a buszvezető az egészet a zárt fülkéből nézte végig (hiába kértek többen is segítséget), az utasok maguk próbálták meg rendezni a problémát, csakhogy az egyik részeg lerántgatta a buszról az egyik női utast, majd egy kés is előkerült. A részleteket és a folytatást megtudhatjátok olvasónk leveléből:

Tisztelt BKV!

Azzal a szándékkal írom a levelemet, hogy panaszt nyilvánítsak ki az Önök egyik alkalmazottja, az egyik buszvezetőjükkel szemben. A levél hosszúságát, a problémám megértése végett indokoltnak tartom.

2011. április 12-én délután ¼ 4 és ½ 4 közötti időpontban utaztam a 148-as (rendsz.: LOV-863) buszon Erzsébetről (XX.ker.) Kispest (XIX.ker) irányába. Az utazás során velem voltak a 3 és az 1 éves gyermekeim is. A buszon menet közben, nem mesze tőlünk, egy vita bontakozott ki két erősen ittas, középkorú férfi és egy vélhetően román állampolgárságú férfi között. Az elején csak hangosan veszekedtek, káromkodtak egymással, ami már alapból nagyon zavaró volt az utasok és az én számomra is. Odébb állni nem tudtam, mert adott helyen van a babakocsisok számára kijelölt hely, és az új típusú buszokon a közlekedő nem elég széles egy babakocsi számára.

47 Tovább

Megszívatta az átszállókat a 36-os busz vezetője

A lenti történet két főszereplője egy rendes és egy kevésbé rendes buszvezető. Utóbbi az Ipacsfa utcánál állt a megállóban a 36-os viszonylatszámmal közlekedő buszával, nyitott ajtókkal. A rendes buszvezető a 198-as buszt vezette, aki szintén beállt ebbe a megállóba és annak ellenére ajtót nyitott, hogy ezt nem tehette volna meg. Mindezt azért csinálta, hogy az utasai át tudjanak szállni a még mindig nyitott ajtókkal álló buszra. Hiába a jó szándék és az igyekezet, a 36-os busz vezetője az utasokat meglátva becsukta az ajtókat és kilőtt a megállóból:

Kedves BKV-figyelő!

Szeretném megosztani veletek, hogy milyen kalandosan jártam tegnap este szeretett BKV-nk jóvoltából. Köszönöm, ha kiteszed.

2011. április 8-án Rákoscsaba felől 18 óra 34 perckor érkeztünk a 198-as autóbusszal az Ipacsfa utcai megállóba. Jó néhány utastársammal együtt szerettünk volna az Ipacsfa utcánál átszállni a 36-os autóbuszra, ami azonos időpontban, tehát 18 óra 34 perckor meg is érkezett.

38 Tovább

Kiröhögték a biztonsági őrök a megállóban hagyott utast

Olvasónk április 3-án hajnalban szeretett volna felszállni a 973-as autóbuszra a Cházár András utcánál. Mivel a busz előbb odaért a megállóba, mint az utas, olvasónk futni kezdett. A buszvezető türelmesen várt, míg az utas odaért, majd az orra előtt becsukta az ajtót és a piros lámpához gurult. Az eseten a buszon lévő biztonsági őrök nagyon jól mulattak:

Tisztelt BKV Ügyfélszolgálat!

Alábbi levelemben éjszakai buszvezetőjük munkájával kapcsolatos elégedetlenségemnek szeretnék hangot adni.

Nem utazom gyakran az éjszakai járatokkal, ha igen, általában minden rendben megy, sokszor arra gondolok, miért nincsenek nappal is ilyen átfogó járatok, mint például a 973-as. Szerteágazó és jól kidolgozott az éjszakai hálózat, ezzel nincs is baj.

30 Tovább

A járművezetőknek továbbra is megengedett a dohányzás?

A lent látható képet olvasónk, Gertrúd készítette még múlthét pénteken a Stadionok buszvégállomáson. A felvételen nagyon jól látszik, ahogy a buszvezető trükkösen, ám szabálytalanul előre gurult a táblától, és szabálytalanul a busz ajtajában állva dohányzik. Az eset engem nem lep meg, ugyanis a 173 és a 173E buszok Nyírpalotai végállomásán a tiltás óta is a megállóban (a kávégép mellett) dohányoznak a buszvezetők, holott az is a megálló része. Nekik vajon miért lehet? Olvasónk levele a kép alatt olvasható.

203 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek