Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért nem tájékoztat a garázsmenetekről a BKV?

Olvasónk barátnője nem érti, hogy a BKV miért nem tájékoztatja az utasokat a menetrendben arról, hogy az a busz, amire várnak, nem megy végig a teljes vonalon, hanem Gerázsmenetként jóval a végállomás előtt leteszi az utasokat. Nincs is annál kellenemesebb, mikor valaki felszáll, jegyet lyukaszt, majd menet közben leszállítják, mert a busz nem megy tovább.

Kedves BKV-figyelő!

Az utóbbi időben dühödtem fel annyira, hogy gondoltam mostmár veled/veletek is megosztom.

Sajnos sokadjára fordul elő. Éjszakára járok dolgozni, rendszerint a Törökbálint, Munkácsy Mihály utcai végállomásról 21:10-kor induló 272-es autóbusszal utazom be a városba. Több ízben fordult már elő, hogy sem a menetrendben, sem a busz járatszám-sávjában nem volt feltüntetve és az autóbuszvezető nem közölte azt, hogy a busz GARÁZSMENET, a Dayka Gábor utcai megállónál tovább nem közlekedik (utasokkal legalábbis).

28 Tovább

Átszállhatnak a 14 éve megszűnt 67-es villamosra

A BKV tábláit az utóbbi időben csak kritizálni lehet, ugyanis egy olyan remekmű sem született mostanában, amiben ne lett volna valami hiba. Gondoljunk csak arra a több tucat elrontott viszonylatjelző táblára, amikről az elmúlt hónapokban írtunk, vagy a sikeresen elrontott metró illetve HÉV matricákra, ahol nem csak állomásfelcserélések, de komoly elütések és helyesírási hibák is voltak.

Gondolom senkit sem lep meg, hogy a Kacsóh Pongrác úti aluljáróba évekkel ezelőtt kihelyezett tájékoztató táblát sem sikerült hiba nélkül elkészítenie a BKV-nak. Gyakorlatilag úgy szar az egész, ahogy van, hiszen azon kívül, hogy szép, semmire sem használható. Egyfelől a Mexikói útnál nem a 2-es metróra szállhatunk át, hanem a Földalattira, másfelől pedig a 67-es villamos 1997-ben megszűnt, tehát arra is nehezen tudunk felszállni, ahogy a gyors 25-ös és a 25A buszokra is, hiszen ezek is megszűntek. Arról, hogy miért nem egységesek a metró illetve jármű logók az ilyen táblákon, már ki sem térek… Nem csak az siralmas, hogy évekig kinthagynak egy elavult táblát, hanem az is, hogy évek óta hibásan van kint…

65 Tovább

Mikor rúgják ki végre a BKV táblagyárosát?

Még mindig a székében ül az a barom, aki sorra kiadja a kezei közül ezeket a hibásan megtervezett, majd hibásan kinyomtatott matricákat. Senkit sem érdekel, hogy a fizető utasok, és az adófizetők pénzét herdálja el a saját hülyeségei miatt, már hónapok óta. Majd gyártatnak új matricákat, a hülye utas pedig kussoljon és vegye a bérletet, hadd legyen miből elkészíteni ezeket a szuper tájékoztatókat. Sajnos addig nem lesz itt rend, amíg ezek a töküket vakargató osztályvezetők, irodisták felelősségre vonás nélkül ilyen szar munkát végeznek.

Nem hiszem el, hogy ezt a hibát a BKV-nál senki sem vette észre. Inkább arra tippelek, hogy látták, csak tojtak bele...

76 Tovább

BKV buhera: villamospótló buszok közlekednek


A fenti képet látva az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Egyfelől elképesztő, hogy a XXI. század Budapestjén ilyen utastájékoztató rendszer működik, másfelől pedig öröm, hogy egyes BKV-s kollégák vették a fáradtságot, és ahelyett, hogy tojtak volna az egészre, tájékoztató lapot készítettek a tanácstalanul bolyongó utasoknak. Persze lehet azt mondani, hogy nem lehet minden helyzetre előre táblát és matricát nyomtatni (nem is kell), de a nagyobb tereken már régóta üzemelhetnének különféle vizuális táblák, amik az ilyen esetekben tájékoztatják az utasokat a villamospótlásról.

23 Tovább

Igénylik az utasok az átláthatatlan tájékoztató táblákat?

Ez vajon a villamos áramátalakító berendezésének kapcsolási rajza? Akkor mit keres a villamoson, az ablaknál? - morfondírozott Juhász Ernő (27) az 50-es villamoson.

Azt szerette volna megtudni, hányadik megálló a Szarvas csárda tér, ezért kereste tekintetével a BKV járművein megszokott táblát, rajta a megállók nevével. Helyette ezt a színes, áramkörszerű dekorációt találta olyan villamosok megállóinak apró gyöngybetűkkel szedett nevével, amelyek egész máshol járnak.

Sehogy sem tudott eligazodni rajta, ezért inkább segítséget kért utastársaitól, akik eligazították, olvasható a Blikkben.

75 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek