Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Volán és a MÁV dolgozói nem tudnak a bérletkompenzációról?

A Budapest-bérletet az utasok egy része nem csak a BKV, hanem a Volán és a MÁV elővárosi járatain is használják. Bár a Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) tájékoztatta a két társaságot a sztrájk miatti kompenzációról, olvasóink szerint sok buszvezető és kalauz még mindig nem tud róla.

Többen azzal a kérdéssel fordultak hozzánk, hogy vajon a sztrájk miatti bérletkompenzáció a Volán és a MÁV járataira is érvényes-e. Telefonon kerestük fel a BKSZ-t, akik elmondták, hogy a három nap hosszabbítás mindhárom társaságra, így a MÁV-ra és a Volánra is érvényes, bár ezt nem kommunikálták megfelelően. Ebben olvasóinkkal együtt egyetértünk:

Sziasztok! Reggel mentem vonattal Kispestről. A BKV bérletem 2 napja lejárt, a kalauz meg akart büntetni. Mondtam neki, hogy még holnap is érvényes a sztrájk miatt. Csak vakarta a fejét és elment, nem tudott mit tenni.

49 Tovább

„Azt csak úgy kiraktam, nem találtam mást” –magyarázkodott a buszvezető

Utálok ismeretlen helyre BKV-val menni. Mindig jó előre felkészülök, térképekkel, menetrendekkel, hogy biztosan jó helyen szálljak le. A buszokon lévő táblák megbízhatatlanok, a buszvezetők sosem mondják be a megállók neveit, ezért minden információt magunknak kell megszerezni.

Olvasónk szilveszter éjszakáján kedvesével ment házibuliba. A buszt ,amivel utazni akartak nehezen, de megtalálták. Fel is szálltak rá, de arról már rossz helyen, rossz megállóban szálltak le, ugyanis a táblán ami a buszon volt, rossz megállónevek voltak feltüntetve. Én hiszem, hogy a buszvezető nem viccből vagy bunkóságból tett ki rossz táblát, sajnos nem talált mást, csak régit, és így legalább a külső tájékoztatást meg tudta oldani, de olvasónk álláspontját is megértem:

80 Tovább

Kevesebben tolakodnának, ha tudnák, mikor jön a következő metró?

Szinte nem telik el úgy hét, hogy valami miatt ne állna le a metró. Amikor újraindul a forgalom, az emberek tolakodnak, egymáson taposnak emiatt a metró is lassabban halad. A körúton, amikor forgalmi zavar után megindul a közlekedés időnként be szokták mondani, hogy a következő villamos 1 perc múlva jön. Az emberek így nem tolakodnak, gördülékenyebben megy minden. A metrónál ezt miért nem lehet? Ha nem tolakodnak, nem nyomorognak az utasok, sokkal előbb helyreáll a menetrend szerinti közlekedés.

Kedves BKV-figyelő!

Jelentem a BKV-nak van humorérzéke

Ma (12.03.) kb. du. 3/4 5-kor várakozunk (az utazó közönség és jómagam) a Batthyány téri metró megállóban (Örs fele). Ebben az időszakban 2-3 percenként kéne járnia a metrónak, ma majdnem 8 percet kellett várni, ami nem amiatt a néhány plusz perc miatt volt kellemetlen, hanem a hatalmas tömeg miatt ami nagyjából félig megtöltötte a megállót.

41 Tovább

A BKV szerint jár még a harminc éve megszűnt 15-ös villamos


A nagyításhoz kattints a képre!

A 133-as busz az Árpád híd és a Lehel tér között közlekedik, a város pesti oldalán. Ezt azért fontos kiemelni, mert a BKV szerint erről a buszról a Pannónia utcában átszállhatunk a Szentendrei HÉV-re, ami ugye a város budai oldalán jár. A Népfürdő és a Sporttelep megállóban (még mindig Pest) átszállhatunk a 118-as buszra, ami szintén Budán jár, nem érinti a pesti oldalt, így ezeket a megállókat se (ahogy a 218-as busz se). A 137-es és a 237-es buszok is Budán járnak, a BKV szerint mégis megállnak a Népfürdő utcánál, Pesten. A 86-os, a 109-es és a 206-os buszok közül egyik sem áll meg a Sporttelep megállónál, nem is érintik, messziről elkerülik, főleg a 86-os, ami kizárólag Budán jár. A Viza utcánál se a 118-as, se a 134-es nem áll meg. Előbbi még mindig budai busz, utóbbi pedig csak az Árpád hídig jár. Legviccesebb talán a Csanády utca, ahol a BKV közlekedési szakemberi szerint átszállhatunk a 15-ös villamosra is. Ezzel csak egy a baj: ez a villamos 1977. november 17-én megszűnt.

Olvasónk a képet tegnap reggel készítette. A képen az új típusú matricás tábla látható, melyet a 2008-as paraméterkönyvvel vezettek be. Ha te is láttál hasonló hibát, akkor fényképezd le, és küldd el nekünk, a bkvfigyelo@gmail.com címre!

37 Tovább

Hejjesírási versenyt nyert a BKV

A Flitatorigát után itt vannak a következő gyöngyszemek: Finnommechanikai Zrt és Egészégház, mindez egy viszonylattáblán:

127 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek