Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kirabolták a turistát, és megverték az utast az ellenőrök (frissítve)

Megrúgták, megütötték olvasónkat tegnap a 47-es villamoson az ellenőrök azért, mert turisták védelmére kelt. A városunkat meglátogató külföldieknek nem volt jegyük ezért a csak magyarul beszélő ellenőrök meg akarták büntetni őket. A turisták együttműködőek voltak, kifizették volna a büntetést, de a BKV-sok kikapták a pénzt az egyikük kezéből, majd a bankkártyájukat is. Az utas ekkor ment oda, hogy tolmácsol és segít, de az ellenőrök nem örültek neki. Leköcsögözték, gerincen vágták, majd combon rúgták. Szerencsére látlelet is készült, így még feljelentés is lehet. Az esetről tájékoztattam a BKV-t, és azonnali intézkedést kértem.

Tisztelt BKV!

2009. 3. 31-én 11:30 körül a BKV 47-es (vagy 49-es?) villamosán utaztam a Szt. Gellért tértől a végállomásig, azaz a Deák térig. Rendelkezem érvényes bérletigazolvánnyal is, amit az Astoria körül felbukkanó ellenőrnek meg is mutattam. Majd ezután arra lettem figyelmes, hogy tőlem 5m-re egy fiatal pár próbál angolul magyarázni az őket körbefogó 3 ellenőrnek.

Leszálláshoz készülődve odasodródtam hozzájuk, mivel úgyis egy ajtó közelében álltak. A külföldi pár férfitagja -angol kiejtésükből kifolyólag franciák lehettek- közben pénzt vett elő, amit az egyik ellenőr (40-50 év közötti, 170 cm magas férfi) elvett tőle és még pénzt próbált követelni "Forint, euro", majd mikor a srác elővette a bankkártyáját, azt az ellenőr kivette a kezéből és jelezte a turisták felé, hogy merre találnak pénzkiadó automatát "ATM" szócska sűrű ismételgetésével. A pár tanácstalanul nézett egymásra, látszik nem értették, mi a probléma.

179 Tovább

Idős nőt ütött a sofőr

Mozgássérült idős asszonyt ütött le a BKV egyik buszsofőrje a fővárosi Naphegy téren, a 78-as busz végállomásánál. A kutyáját próbálta védelmezni a mankókkal közlekedő nő, ekkor ütötte meg őt a buszvezető úgy, hogy elesett, és elvesztette az eszméletét.

Mankókkal, néha a falnak is támaszkodva közlekedik lakásában is Simó W. Gézáné, annál fürgébb viszont Csutka, a másfél éves, játékos pumi. "Amióta az a tagbaszakadt ember megrugdosta, minden magas férfit megugat az utcán" - mondja az idős asszony, miközben kis játékot dob a kutyának, amelyik még a levegőben elkapja, és visszahozza. Nekünk. Az állatot ismerik a Naphegy téren, s mint Simóné mondja, Csutka maga szokott botot keresni, és a hozzá legközelebb lévőkhöz viszi oda, akik el is dobják neki. Nem bánja, mert ő nehezen tud csak lehajolni. "December 27-én reggel vittem sétálni a kutyát a Naphegy térre. Csutka nagyon szeret játszani, ha már a nyájat nem terelgetheti, legalább a botok után szaladgálhat. Egy idő után arra lettem figyelmes, hogy a kutya keservesen és hangosan nyüszít. Ahogy odanéztem, azt láttam, hogy egy férfi rugdossa Csutkát. Többször megkértem, hogy ne csinálja, de nem hallgatott rám. Ezután elé léptem, de ekkor sem hagyta abba, nekem pedig azt kiabálta, hogy büdös k…!"

26 Tovább

Ismét biztonságiak vertek utast

Biztonsági őrök vertek megy egy utast egy hete a Moszkva téren. Az esetről egy járükelő videófelvételt is készített. A videón látható, ahogy a biztonságiak megfogják, ütlegelik, majd rugdossák az utast. A rendőrség csak a verés után ért a helyszínre. A Független Hírügynökség szerint a férfi nem tett feljelentést!
 



Jobb minőségű videóért kattints ide!


A férfi cigarettával a szájában próbált lejutni a metró területére, ezért támadták rá a BKV biztonsági emberei. Az utas a verés után megpróbált visszamenni a metró területére, de ez nem sikerült neki.

Nem az első eset, hogy a BKV biztonsági őrei utasokat bántalmaztak. Mint arról a BKV-figyelő elsőként beszámolt, néhány hete utasokat raktak le, majd vertek meg a 950-es autóbusz megállójában.
 

209 Tovább

Késsel fenyegetnek a biztonságiak az éjszakai buszon

A BKV alvállalkozásában dolgozó verőlegények megint megmutatták magukat. Késsel fenyegetnek, orrot törnek be és pofozkodnak. Láthatja tehát mindenki, hogy a BKV új mélységeket fedez fel, még mindig van hová süllyedni.
Tisztelt BKV-figyelő!

A már oly sokat kifogásolt, cégnevükkel szöges ellentétben álló DISCREET SECURITY KFT. alkalmazottainak viselkedését, illettve szabályos eljárásnak semmiképpen sem nevezhető legújabb akcióját szeretném megosztani az utazóközönség minél szélesebb rétegével.

Helyszín: Budapest,  IX. Ecseri úti buszmegálló ill. a menetrend szerinti 950 Éjszakai járat Pestlőrinc felé. Időpont:2008.06.01. hajnali 3.20 Szereplők: 6 fő  igen aktív biztonsági formaruhát -/bár láthatósági mellényt nem/- viselő  biztonsági őr, és kb. 20 fő passzív biztonsági formaruhát viselő biztonsági őr. 0 fő BBKV ellenőr(!) a fennmaradó kevés helyen utasok próbálnak nyomorogni, köztük egy 5 fős baráti társaság. Tehetik mindezt 350 HUF-ért váltható jegyért illetve a több, mint 8000 HUF- ot kóstáló havibérletért cserébe. De kapnak ráadást is, grátisz:

Az egyik biztonsági beléjük köt. Ehhez nem kell megszegni az utazási feltételeket, inzultálni a többi utast, vagy netán a biztonságiakat, nem kell támadólag fellépni senki ellen sem .Az 5 fiatal a többi utassal egyetemben rendeltetésszerűen használja a járművet, iparkodván a tömegben néha levegőhöz is jutni. Elkövetnek azonban egy hibát: egymás közt beszélgetni mernek, nem hangosabban, mint ahogy szép fővárosunk éjszakai járatain dívik. Az egyik megjegyzést a biztonságiak magukra veszik. /Nem az ő fülüknek szánták, de ez van/ Jegyellenőrzés vagy bármilyen erre való felszólítás nélkül kezdik letaszigálni a fiatalokat,  akiket közben ordenáré szavakkal szidalmaznak. Az utasok döbbenten néznek, a fiatalok érvényes jegyüket mutatván kérdik a biztonságiaktól: Mi is a probléma? Vesztükre: a következő megállónál / Ecseri út/ lelökik őket a buszról.  Még fent a buszon. Az egyik biztonságiasnak nem nevezhető valaki késsel fenyegeti meg a fiatalok egyikét, majd  leszállás után a megállóban orrba vágja. Ő a helyszínen hagyja bizonyítékként a hétjegyű kóddal ellátott igazolványát, szolgálatban vannak ugyanis. (Később a Merényi kórház ügyeletes orvosa orrcsonttörés miatt  feljelentést tesz a IX.ker-i rendőröknél) Egy másik fiatalt mentő visz el a helyszínről, miután a biztonságisok már lent a buszmegállóban kb. 6- 8- an rámennek, és megrugdossák. A harmadik  fiatal egy pofonnal megússza azt, amit el sem követett, de másnapra azért ő is lila, viszont szerencsés, 8 napon belül gyógyul. A rendőrség azonnal jön, a mentő is . A BKV jegyzőkönyvet vesz föl  az esetről, tanúkat hallgatnak ki, a buszsofőrt is aki a tömött buszon "Nem látott semmit" sem a belső, sem a külső tükrökből.(!). Őt visszafelé tartván kapcsolják le az intézkedő rendőrök, hogy kihallgassák. Ismeretlen srác is ottmarad tanúskodni, köszönet érte, hogy ebben a helyzetben ember tudott maradni.

Az ügyben vizsgálatot indított a IX. kerületi rendőrkapitányság. Az eredményről tájékoztatni fogom Önöket, ha megengedik. A konzekvenciát addig is mindenki vonja le maga, akár még maguk az illetékesek is.

Tisztelettel, R. A.
290 Tovább

Verekedés az aluljáróban

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

2008. március 14-én 20:00 környékén történt esetről szeretnék beszámolni Önöknek. A Móricz Zsigmond Körtérről A Deák Ferenc térre utaztam a Nógrád Volán által üzemeltett 47-49V autóbuszon.

Az autóbuszról leszálltam, majd a Deák téri metróaluljáróba mentem, ahol az alábbi kép fogadott:

Két hajléktalan férfi veszekedik, rugdossák egymást, majd az egyik egy kb. 20 cm pengenagyságú kést ránt elő, és a lépcső felé tart a másik hajléktalan után. Én a többi utastársammal együtt ekkor voltunk a lépcső alján, igen közel a két hajléktalanhoz és a késhez.

A metró bejáratnál két szolgálatban lévő metróbiztonsági dohányzott, beszélgettek, és a verekedés egész menetét végigkísérték, anélkül, hogy beavatkoztak volna. A kérdésem az volna: A metróbiztonságiaknak a jegyellenőrzésen kívül, nem-e feladatuk az utasok biztonságának megőrzése, a hasonló esetek felszámolása?

A metró ezen területén ebben az időben 4 biztonsági őr dolgozott. 3 férfi és 1 nő. Az esetet két férfi nézte végig, a hölgy és a 300 359 sorszámú férfi biztonsági őr mindeközben a munkáját végezte.

Kérem, hogy az általam nem azonosított ellenőröket hallgassák ki, és azonnal vonják őket felelősségre.

Segítségüket előre is köszönjük.

BKV-figyelő
49 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek