Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Inzultáltak egy BKV-dolgozót, egy utas meghalt

Elkerülte a figyelmem egy múlt pénteken megjelent BKV-s közlemény. Ismét balhé volt egy buszon, most a 160-ason támadtak utasok a járművezetőre, a vezetőfülke ablakát is betörték. Az esetet egy idős úr is végignézte, aki hirtelen rosszul lett, és életét vesztette. A BKV továbbra is a járművek be kamerázásában látja a megoldást:

Ma este (szeptember 25.) a 160-as autóbuszon a Forrásliget lakópark utáni szakaszon két utas szóváltásba keveredett a járművezetővel. Ezt követően egyikük a vezetőfülke ajtajára ütött, ami ennek következtében betört. A rendkívüli esemény közben egy idősebb utas rosszul lett, majd életét vesztette. Jelenleg rendőri helyszínelés van folyamatban, az elkövetők elmenekültek.

Mivel mindezt nem kívánjuk tétlenül nézni, a BKV Zrt. vezetősége keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járműveink belsejében történteket rögzítené – természetesen szem előtt tartva minden vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírást. Társaságunk már két járművön felszerelte ezeket a kamerákat kísérleti jelleggel, ezen kívül sürgeti a hatékonyabb törvényi védelmet is. Mindebben számít az adatvédelmi biztos támogatására. Társaságunknak kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársakkal szembeni, egyre terjedő erőszak visszaszorítása, illetve annak megakadályozása, hogy esetleg komolyabb – a munkavállalók és az utasok testi épségét veszélyeztető – bűncselekmények következzenek be.

BKV Zrt.

50 Tovább

Vezetőfülkéhez csapta az ellenőr a BKV-t bojkottáló utast

Az utóbbi hetekben nagyon népszerű lett a bliccelés. A BKV szerint a válság miatt csökkent nagyot a bevétel, az interneten szerveződő kis társaságok szerint a bojkott miatt fogy kevesebb jegy és bérlet. Olvasónk is bérlet nélkül utazik mióta kiderült, a pénzét talicskán tolják ki az Akácfa utcából. Tegnap találkozott először ellenőrrel:

Tisztelt BKV-figyelő!

Körülbelül egy hónapja döntöttem úgy, hogy nem veszek se jegyet, se bérletet, bliccelni fogok a BKV-n. Elegem lett abból, hogy azt a pénzt, amit én költhetnék kajára, ruhára, akármire mások teljesen felesleges dolgokra költik el, nem láttam értelmét a bérletvásárlásnak, így a havi majd' 10 ezer forintot inkább magamra költöm.

457 Tovább

Majdnem leszakadt a lépe a megvert utasnak

A Barikád közvédelmi hírportálon még szombaton jelent meg a lentebb olvasható panasz. Mivel nem szeretnék a politikába belefolyni és ezt az elmúlt 2 évben sem tettem soha, kérem, hogy a lenti panaszt politikától függetlenül olvassátok. (Ha nem tudod miért írom ezt, annak csak örülök):

Tegnap (2009. 09. 25.) reggel hét órára kellett a Móricz Zsigmond körtérre érnem, ahol a munkaadómmal találkoztam volna. A 7-es, vagy 173-as volt a legközelebbi és legkézenfekvőbb megoldás.

Ritkán veszem igénybe a BKV járatait, ezért nincs bérletem. Általában gyűjtőjeggyel utazom. Ezen a reggelen azonban nem volt már egy darab sem. A megállóban sem volt lehetőségem venni, de mivel sietnem kellet felszálltam az első buszra ami jött, egy 173-asra.

6:30-kor még reménykedtem benne, hogy időben odaérek a Móriczra. Egy megállóval a célállomás előtt azonban felszállt két ellenőr. Durva hangnemben szólítottak meg. A jegyemet kérték. Mondtam, hogy nincs jegyem, de úgyis leszállok a következő megállóban. Erre teljesen kikeltek magukból. Minősíthetetlen hangnemben közölték, hogy nem szállhatok le, járőrt hívnak és azt ordították, hogy "most megszívod te kis geci, több száz ezret fogsz fizetni". Én ekkor szóltam, hogy márpedig a Móriczon le fogok szállni és mivel közeledett a megálló, elkezdtem készülődni, a táskámat felvenni és indultam volna az ajtó felé, de az egyik elém állt és két kapaszkodót megfogva feltartóztatott, azt mondta, nem mehetek sehová.

128 Tovább

A 166-os buszon ámokfutó veri az utasokat

Egyre többeket tölt el rémülettel a közbiztonság mind jobban tapasztalható hiánya. Különösen megdöbbentő az olyan eset, amely teljesen értelmetlennek tűnik. A 166-os buszjáraton nem először fordul elő, hogy egy ámokfutó ötletszerűen leüt egy utast, majd, mint aki jól végezte dolgát, távozik. A rendőrség egyelőre tehetetlen.

Szeptember elején egy 14 hónapos kisfiával utazó nőt ért támadás, aki miután hiába fordult esetével a rendőrséghez, Dámsa József képviselőt kereste meg az ügyben.

- Szeptember 2-án reggel 8.0 és 8.0 között a 166-os jelű buszon - miután az Ady Endre megállónál felszálltam 14 hónapos kisfiammal - egy ismeretlen, erős testalkatú férfi minden előzmény nélkül, teljes erőből fejbe vágott. A férfi a mögöttem lévő ülésen ült. Nagydarab, kicsit elhízott, bandzsa. Kisebb agyrázkódást kaptam, ami 8 napon belüli sérülésnek minősül. A buszon többen tanúi voltak az eseménynek. Sajnos, mivel egy rövid időre elvesztettem az eszméletemet, abban a pillanatban nem voltam abban az állapotban, hogy helyesen reagáljak. Kiabáltam, ám ezt a sofőr nem hallotta. Pedig be kellett volna záratni a busz ajtaját. Így az illető leszállt az alacskai megálló előtt.

152 Tovább

Eljárást indítottak a lyukasztóra támadó férfi ellen

A tegnapi "Hozzácsapta az utast a lyukasztóhoz a biztonsági őr" című poszt kapcsán azonnali vizsgálatot és reakciót kértem a BKV-tól, levelüket lent olvashatjátok. A válaszból kiderül, hogy nem is a biztonsági őr támadt az utasra, hanem fordítva, és nem csapták hozzá a lyukasztóhoz, hanem nekiesett magától. De vajon melyik verzió a valós? A független szemtanú leírása, vagy a munkahelyét védő biztonsági őré? Mindenki döntse el maga:

Tisztelt Gál Mihály Úr!

A BKV Zrt. az alábbiakról tájékoztatja:

Az olvasói bejegyzés alapján társaságunk azonnal vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására.

Szeptember 13-án, este hét óra tájban a Nyugati pályaudvari metróállomás Teréz körút felőli bejáratánál egy érezhetően ittas utastól a biztonsági szolgálat munkatársa kérte jegyét/bérletét. A férfi egy - a jegyellenőrzésben résztvevő biztonsági őröknek járó - céges kitűzőt mutatott fel, majd hirtelen rátámadt az egyik szolgálatban lévő őrre. Nekinyomta az üvegajtónak, és fojtogatni kezdte.

49 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek