Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Munkáltatói dícséret

Egyre közelebb kerülünk a vicces és udvarias sofőrökhöz. Kaptunk nemrég egy e-mailt benne egy fotóval és egy dicsérő levéllel, amit most Ti is megnézhettek. A sofőr fotója egyelőre nem publikus, reméljük azt is minél hamarabb megmutathatjuk nektek. Ő a 103 vonalon dolgozik és Én is sokszor találkoztam már vele. [A levél itt elolvasható!]

12 Tovább

Sablonos válasz

Gábor ugyan azt az e-mailt kapta meg, mint a többi panasszal élő utas. Felmerül bennem a kérdés, hogy lehet el sem olvassák az e-mailt csak beteszik a választ Ctrl + V-el? Azt sem értem a kedves BKV-s hölgy (ügyfélszolgálati vezető) honnan tudta, melyik sofőrnek kell szólni, hogy " na de Géza, meg kéne ám állni az összes megállóban ahol állnak" vagy csoportos fenekelés volt? Ezt talán egyszer megtudjuk! Gábor és a levelezés

3 Tovább

Buszos üldözés buszsávon kívül

Mick részese volt egy buszos üldözésnek, melyben nekünk is volt már részünk. Talán ilyenkor tényleg az történik, hogy a dugóban veszteglő sofőrt még jobban felidegesítik, aki erre már nem tud mit lépni és felforr az agyvize, utána így tombolja ki magát. Ebben addig semmi probléma nincs, míg senkinek nem esik baja, vagy míg a kisgyerekek nem egy ilyen út során tanulják meg az anyád és egyéb más szavakat…

Hello!

Egy rövid sztori:
Nem is tudom, hova tenni a dolgot. Elítéljem-e vagy sem. A lényeg: utazunk a buszon, hatalmas dugó, épp egy lejtőn jövünk lefelé, amikor a busz elé bevág egy kocsi, és a busz baromi nagyot kénytelen fékezni (ami lejtőn még durvább.) A buszsofőr azonnal bemondja, hogy ha megsérült valaki, jelezze neki az utazóközönség. Mázli, mindenki él.
Ennek örömére a sofőr az első adandó alkalommal kivágott a buszsávból, át egy hosszú, "kb. 200 méter múlva jobbra forduló" sávba, és  jobbról előzve utána tépett a kocsinak, amit a dugó miatt könnyen utolért. Fél percig ordított vele, mint a kutyával, majd továbbszáguldott egészen a kanyarig, és vissza tuszkolta magát a jó sávba.
Pozitív az első reakció, miszerint reflexből érdeklődik (még szép!)
A többit meg is értem, meg nem is... Felforrt az agyvize és levezette a maga módján. Szerintem - mivel nem csak ő ült a buszban - elég lett volna egy jelentőségteljes "ANYÁD!!!"-dudálás.
--
Üdv!
Mick

4 Tovább

Sofőr és a piros lámpa

Kozonithy írt nekünk egy levelet, amiben megfogalmazta a buszsofőr és a piros lámpa viszonyát. Mi is találkoztunk hasonló esettel, mikor a sofőr a sárgánál nem lassít, hanem rányomja a gázt, vagy amikor épp pirosra vált, padlógázt nyom a busznak. Természetesen nem minden sofőr ilyen, ne általánosítsunk, vannak rendes „sárgán lassító” sofőrök is, és szerintem belőlük van a több:)

Szia!

Megosztom rövid keddi élményemet. Délután busszal utaztam. Épp egy hatalmas kereszteződéshez érkeztünk (a mi 4+4 sávunkat 2+2 sáv keresztezi, kanyarodási lehetőség minden irányba adott), amikor pirosat kaptunk még a kereszteződés előtt, de a sofőrünk vagy elbambult, vagy úgy gondolta, hogy "ezen a sárgán még épp átérünk", ám azzal nem számolt, hogy viszonylag nagyobb dugó alakult ki, így a kereszteződés másik végében úgy feltorlódtak már az autók, hogy a busz nem tudta elhagyni a kereszteződést, és keresztbe elzárta az egész utat. Kb. 10 másodpercig álltunk így szerencsétlenül, de aztán csak-csak ki tudtunk csurogni, közben persze jobbról, balról kanyarodnának rá a mi utunkra, de vártak egy kicsit, nehogy elüssék a buszt...

Szóval elhiszem, hogy meleg van, és mindenki hibázik olykor, de ez azért veszélyes játék volt.

Üdv! Kozonithy
14 Tovább

"Nincs önök között buszvezető? Szívesen beállnék én is a tömegbe két csaj közé."

Helló!

Én a 103-ason ismerek egyet, szinte mindig poénkodik, bár amikor olyan vonalon fordul elő, ahol nincs automata bemondás, ott jobban ki tud bontakozni :) Például:

-Az első megálló után következik...a második. A Bártfai utca.
-A várva várt Kosztolányi Dezső tér következik.
-A következő megálló az adriai tengerpart. Helyett a Dombóvári út.
-A következő megálló a Niagara vízesés. Helyett az Etele út.
-Sajnos az ajtók nem nyílnak... Amíg ki nem nyitom!
-Sajnos itt a vég... állomás.
-Az Adonisz utca következik. Adonisszal ugyan nem szolgálhatok, de itt vagyok helyette én.
-Egyes ajtó nem nyílik, kettes elromlott, hármas nem működik, a négyeset meg nem akarom kinyitni.
-Móricz Zsigmond körtér végállomás következik. Átszállási lehetőség a szélrózsa minden irányába.
-Fővárosi Művelődési háznál: Fővárosi Házművek

A 22-esen is találkoztam már több vicces kedvű vezetővel is.

-Moszkva tér végállomás. Köszönjük, hogy szabadidejük jelentős részét ránk áldozták.
-A Ságvári liget következik. Átszállási lehetőség a Babavasútra.

A 18-as villamoson is van egy vezető, aki mindig elmondja az átszállási lehetőségeket, ő is szokott néha poénkodni.

-Lágyan ringó kishajóként folytatjuk utunkat a Bartók Béla úton, egészen a Szent Gellért térig.

A legviccesebb eset viszont akkor volt, mikor 21gy-ről átállt egy vezető 61-es villamost pótolni. Tömve volt a busz, és végig poénkodott a vezető. Nincs önök között buszvezető? Szívesen beállnék én is a tömegbe két csaj közé.

17 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek