Olvasónk, Denis egy nem mindennapi esetnek volt szemtanúja múlt pénteken a Deák Ferenc téren. A 3-as metróra egy kerekesszékkel közlekedő idősebb úr szeretett volna felszállni, aki a művelet közben az ajtóból visszaesett, és a biztonsági sávon landolt. Az utasok egyből a szerencsétlenül járt utas segítségére siettek. A metróvezetőnek látszólag nem tetszett, hogy a szent menetrend betartásában az utasok akadályozzák, úgyhogy gyorsan csengetett, becsapta az ajtókat, és kirobogott az állomásról:

Tisztelt BKV-figyelő!

Ma, azaz 2011. 04. 29-én reggel 7:00-kor a Deák Ferenc téri metró megállóban az Újpest központ felé tartó járatnál történt egy eset, amit szeretnék megosztani. Én a metrón ültem, közel az ajtóhoz, amikor is megérkezett a fentebb jelzett megállóba a szerelvény. Miközben lassan gurult be a megállóba, láttam, hogy egy kerekesszékes mozgássérült is van a felszálló utasok között.

Miután megállt a megállóban a metró, pont annál az ajtónál szeretett volna felszállni(gurulni) a mozgássérült öreg bácsi. Egy nagy puffanásra lettem figyelmes. A kerekesszékes bácsi hanyatt esett a tolókocsijával, úgy hogy a szék a biztonsági sávon maradt, a bácsi szerencsére biztonságos helyre esett. Kis hatásszünet után, fel akartam állni segíteni, miközben láttam, hogy a két megálló közt sétáló emberek, máris szaladtak a bácsi segítésére. Gondoltam ilyen helyzetben minden segítségre szükség lesz, ezért céltudatosan hajoltam volna le, hogy felhúzzam. A baj csak az volt, hogy a szignál megszólalt (Tessék vigyázni...) A kerekesszéktől ugye nem fértem ki az ajtón, mert pont ott volt eldőlve. Nagy csattanással az ajtók bezáródtak, amivel baj nem is lett volna, hisz gondoltam, így nem láthatta a vezető az esetet, de ezt a gondolatot hamar megszakította az a tény, hogy a vezető ráfeküdt a dudára, kvázi hogy miért fekszik valaki a biztonsági sávon. Miután jól kidudálta magát, nem hogy lassan, hanem nagy sebességgel elindult.

Gusztustalannak tartom ezt a magatartást, amit a BKV járművezetői megengednek maguknak.

Tisztelettel: egy utas...