Befejeződött a nyomozás a Széna téri verekedő BKV-ellenőrök ügyében, az ügy iratait a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre. Az ellenőrök 2008. december elején ledobtak egy utast az éjszakai buszról és megverték, megrugdosták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóirodája úgy tájékoztatott, hogy az ügyben a II. kerületi kapitányság tavaly indított eljárást csoportosan elkövetett garázdaság elkövetése miatt. A nyomozás befejeződött, a kerületi rendőrkapitányság az ügy iratait szerdán vádemelési javaslattal megküldte a II-III. kerületi Ügyészségre.

Mint arról az Index beszámolt, Sz. Z. budapesti lakos tavaly december elején hajnalban a 6-os éjszakai járaton vitába keveredett a buszon dolgozó ellenőrökkel-biztonsági őrökkel, akik nem fogadták el menetjegyként azt a csekket, amit 20 perccel azelőtt kapott bírságként.

Sz. Z. elmondta, hogy a Széna téri megállónál a biztonsági emberek megemelték és ledobták a buszról. Ezután ők is leszálltak, és ököllel verni, rugdosni kezdték a mellkasán, fején és egyéb testrészein.

Az inzultusnak egy fiatal pár is a tanúja volt, valamint egy férfi, akiről később kiderült, hogy rendőr. Közeledtére a biztonsági őrök felugráltak a buszra, és távoztak, de a sértett értesülése szerint egy megállóval később a közben kiérkező rendőrjárőr utolérte a buszt és felvette az adataikat.

Tavaly a BKV szóvivője azt nyilatkozta az ügyben az Indexnek, hogy az ellenőröket nem rúgják ki amíg rájuk nem bizonyosodik, hogy hibáztak. Megkérdeztük, mi most a BKV álláspontja, de egyelőre nem kaptunk választ.

A sértett egyébként az Indexnek elmondta, hogy nemrég találkozott a BKV egy járművén az egyik gyanusítottal, aki éppen dolgozott, és nem érezte nagy biztonságban magát.

Úgy tudjuk, hogy ez az első eset, amikor a BKV ellenőrei vagy biztonsági emberei bíróság elé állnak utasbántalmazás miatt.

(Tenczer Gábor - Index)