Végre elkaphattak volna egy bérlethamisítót, aki a Március 15. téren turistáknak adott el „újrahasznosított” bérletet, de az utasok hiába hívták a rendőrséget, nem mentek ki, mondván „ez nem ügy”, ha akarnak valamit sétáljanak be ők, és tegyenek feljenetést:

Kedves BKV-figyelő!

Rendszeresen utazom BKV-val és olvasom a blogodat. Tegnap ami történt az inkább a BKV alkalmazottait dicséri és a rendőrséget marasztalja el. Tudom ez ritka de 3-an láttuk és megtörtént. Kb. 16 óra körül 3 külföldi szeretett volna a Metróba lemenni a Batthyány téren. De kiderült, hogy az egyikük bérlete hamis, vagyis újrahasznosított.

A BKV ellenőrök és a hév biztonsági őrei is vizsgálgatták, persze meglepően udvariasak és kedvesek voltak a turistákkal. Odavitték a bérletet a pénztárhoz is de ott is hamisnak találták. Akkor a srác elővette a számlát amit a bérlet mellé kapott és abból kiderült, hogy a Március 15. téren vette. Az ellenőrök végig kedvesen és tisztelettel beszéltek a srácokkal. A srácok mégis értették a helyzetet és kérték kérték, hogy hívjanak rendőrt. Ezt a BKV-sok meg is próbálták, csakhogy a rendőrség közölte, hogy ez nekik nem ügy, ezért ők ki nem mennek. Menjenek be a srácok és tegyenek feljelentést. Azt, hogy mi lett a vége nem igazán tudom mert időre kellett mennem és tovább nem értem rá. Bár a HÉV biztonsági őre odajött és kedvesen megkért, hogy bekísérném e a srácokat, a rendőrségre, de sajnos időcsúszásban voltam és nem értem rá. Természetesen utána láttam máshoz is odament. Szerintetek a rendőrségnek annyira jó a híre, hogy már egy biztos bűntény felgöngyölítés már nem is kell? Ugyanis a blokkon minden bizonyíték rajta volt. Vagy a turistákkal nem is kell foglalkozniuk?

Gábor