Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megleckéztette a szabálytalankodó utast a villamosvezető

Olvasónk, Niki tegnap reggel a 2-es villamosra szeretett volna felszállni a Boráros téren, de ez nem sikerült neki. A villamoshoz a 4-es 6-os megállójából szaladt, és annak ellenére próbált meg felpattanni, hogy az indulásjelző már egy ideje szólt. Niki saját bevallása szerint rendszeresen így száll fel a villamosra, úgyhogy valószínűsíthető, hogy a villamosvezető így akarta megleckéztetni a szabálytalankodása miatt. Az odacsukást én személy szerint túlzásnak érzem, de ha a rendszeres szabálytalankodást figyelembe vesszük, talán jogos volt.

Tisztelt BKV-figyelő!

Szeretném Önökkel megosztani a mai napon történteket, ami mélységes felháborodást keltett bennem utólag. Ott, akkor csupán csak nagyon megijedtem. Időpont:2011.05.02-án reggel 8:25 Helyszín: 2-es villamos, Boráros téri megálló a Haller utca felé

Reggel a 4-6-os villamostól futottam le a 2-es villamoshoz amit láttam, hogy éppen jön. Szokásomhoz híven, az utolsó pillanatban a leghátsó ajtónál szerettem volna felszállni amikor a villamos már jelzett, hogy zárja ajtóit. (nem egyszer szálltam már fel a villamosra így, soha nem jelentett problémát a villamosvezetőnek 3 másodperccel tovább nyitva tartani az ajtót amíg beszállok) Sajnos ez ma nem így történt.

74 Tovább

Rádudált a vonatból kieső kerekesszékes utasra a metróvezető

Olvasónk, Denis egy nem mindennapi esetnek volt szemtanúja múlt pénteken a Deák Ferenc téren. A 3-as metróra egy kerekesszékkel közlekedő idősebb úr szeretett volna felszállni, aki a művelet közben az ajtóból visszaesett, és a biztonsági sávon landolt. Az utasok egyből a szerencsétlenül járt utas segítségére siettek. A metróvezetőnek látszólag nem tetszett, hogy a szent menetrend betartásában az utasok akadályozzák, úgyhogy gyorsan csengetett, becsapta az ajtókat, és kirobogott az állomásról:

Tisztelt BKV-figyelő!

Ma, azaz 2011. 04. 29-én reggel 7:00-kor a Deák Ferenc téri metró megállóban az Újpest központ felé tartó járatnál történt egy eset, amit szeretnék megosztani. Én a metrón ültem, közel az ajtóhoz, amikor is megérkezett a fentebb jelzett megállóba a szerelvény. Miközben lassan gurult be a megállóba, láttam, hogy egy kerekesszékes mozgássérült is van a felszálló utasok között.

25 Tovább

A kereszteződés közepén nyitott ajtót a türelmetlen buszvezető

Norbert a 23-as buszról a Soroksári úti Tesconál szállt le. Az M ("egybuszos") megállóban éppen egy 55-ös busz állt, emiatt a 23-as nem tudott a megállóba beállni. A busz vezetője nem várta meg, míg az előtte lévő jármű kiáll, a kereszteződés közepén nyitott ajtót:

Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon, 17:55 perckor történt, hogy a Boráros tér felé közlekedő 23 buszjárat a Tesco (Vágóhíd előtti) megállóhoz közeledett. A megállóban bent állt egy 55-ös busz, a 23-as sofőrje pedig nem óhajtotta megvárni míg kiáll, hanem mögötte, a kereszteződésben állva nyitotta ki a 3. ajtót az idejében tett jelzésemre.

16 Tovább

Re: Kiesett a 120-as busz kereke

Keddi „Kiesett a 120-as busz kereke” című bejegyzésünkben arról írtunk, hogy az érintett busz vezetőjét a BKV felelősségre akarta vonni. Ezt a buszvezető egy ismerősének mesélte, ő írta meg blogunknak. A BKV szerint erről szó sincs, írásos dicséretben részesítették a buszost, mert időben észlelte a problémát és példásan cselekedett. Emellett fokozottabb műszaki ellenőrzést is elrendeltek:

Kedves Gál Mihály!

A február 2-ai, Kiesett a 120-as busz kereke c. bejegyzésével kapcsolatban meg kívánjuk jegyezni, hogy a leírtakkal ellentében a BKV Zrt. nem kívánta felelősségre vonni a járművezetőt, sőt, éppen ellenkezőleg: felettese írásos dicséretben részesítette, amelyben megköszönte figyelmességét, amiért időben észlelte a problémát és példásan cselekedett.

A bejegyzésben leírt, és az ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében az eddigieknél fokozottabb műszaki ellenőrzést rendeltünk el, nagyobb figyelmet fordítva a kerékanyák meglétére, esetleges kilazulására.

Kérjük, reagálásunkat jelenítse meg a BKV figyelőn.
 
Üdvözlettel: BKV Zrt.

20 Tovább

Az utasok lábára fújja a havat a menetszél

Krisztián a képen látható busszal már fél éve, heti rendszerességgel utazik. Az alacsonypadlós Ikarus ajtaja már fél évvel ezelőtt is ilyen állapotú volt. Nyáron nem zavaró, télen viszont annál inkább, mert befúj a hideg menetszél és vele együtt a hó. A kép azért sötét, mert a lámpák sem világítanak. Mégsem javultak meg a buszok a sztrájk alatt?

62 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek