Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lámpák figyelmeztetnek a metróajtó csukódására

Az esélyegyenlőség érdekében olyan lámpákat szerelnek a metrókra, amelyek az ajtók záródására figyelmeztetik az utasokat – közölte a BKV.

A "vizuális indításjelző berendezések" tesztelése hétfőn a 3-as metró vonalán kezdődik, és egy hónap után az összes kocsiba beszerelik őket.

Összesen 1944 jelzőkészülékre lesz szükség, ezeket a járművek utastéri ajtói fölött helyezik majd el. A lámpák az ajtózáródásra figyelmeztető hangjelzéssel egyidejűleg kezdenek el villogni, és mindaddig fényjelzést adnak, amíg a szerelvény valamennyi ajtaja be nem záródott.

(MTI, Index)

37 Tovább

A lenőtt lombkoronától nem látni a le- és felszállókat a Karinthy Frigyes utcai megállóban

Úgy tűnik, hogy mostanában csak balesetveszélyes megállókkal, állomásokkal foglalkozunk. Tegnap veséztük ki a Kossuth Lajos téri balesetveszélyes mozgólépcsőt, ma pedig egy buszvezetőnek hála a 33-as és a 86-os autóbusz Karinthy Frigyes utcai buszmegálló balesetveszélyes fáit mutatjuk be nektek. Ahogy az a lenti levélben olvasható, a megállóban lévő fa lobkoronája annyira lenőtt, hogy a hátsó ajtóknál alig látható a le- és felszálló utas, illetve az ajtóhoz lenyúló ágak rosszabb esetben a leszálló utas szemét is kiszúrhatják. Ha vannak még ilyen balesetveszélyes, rosszul belátható buszmegállók, akkor fotózzátok le, küldjétek el bátran!

9 Tovább

Babakocsival szinte lehetetlen felszállni a trolira a Radnóti Miklós utcai megállóban

A fent látható képet olvasónk, Dávid készítette a 75-ös és 76-os trolibusz Radnóti Miklós utcai megállójában. Már önmagában az is botrányos, hogy a trolibusz megállóját ilyen szerencsétlenül alakították ki, hiszen a babakocsival közlekedők csak nagy nehézségek árán tudnak felszállni a járművekre. Az ajtó elé helyezett rács tovább nehezíti a helyzetet. Dávid panasza hajtás után olvasható.

21 Tovább

Egy levél megérhetett volna a BKV-nak félmilliárdot

Félmilliárd forintot költ a BKV Zrt. a 3-as metró saját különálló URH rádiórendszerének kiépítésére, pedig a cégvezetés egyetlen kérő levél megírásával beléptethetné az áprilisban tűzesetet is produkáló metróvonalat a tűzoltóság által is használt országos készenléti rádióhálózatba, az ugyanis már évek óta működik a Kőbánya-Kispest és Újpest közötti alagútban. A vonalon történt április 19-i szerelvénytüzet ráadásul éppen egy URH-készülék túlmelegedése okozta, -írja az Index.

A lap több mint három hete hiába várja a BKV Zrt. válaszát arra, hogy a cég miért épít ki ismét különálló kommunikációs rendszert a 3-as metró vonalán. A sajtóosztály szerint a cég több vezetőjének is engedélyeznie kell az URH-rádiók beszerzésével kapcsolatos információkat kiadásuk előtt, ezért húzódik az április 15-e óta a válaszadás.

27 Tovább

Nem jelzi semmi az ajtóhibát a busz műszerfalán?

A fent látható videót egyik olvasónk készítette a BPO-564-es rendszámú buszon. Mint az a felvételen is látható, az ajtó jobb szárnya nem záródik rendesen, emiatt az rendszeresen visszanyílik. Mivel az utóbbi években több tucat ajtóhibát bemutató videót publikáltunk már, kénytelen vagyok a blogot olvasó buszosoktól megkérdezni: nincs semmi visszajelzés a műszerfalon amiből kiderül, hogy az ajtó meghibásodott vagy rosszul záródik? A balesetveszélyes helyzeteket egy egyszerű visszajelző lámpával nem lenne jó elkerülni?

51 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek