Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az élet a németeknél sem fenékig tejfel

Tisztelt BKV-figyelő!
 
Sokan azt mondják, hogy a BKV színvonala Magyarország egyik legjelentősebb unikuma. Pedig a németeknek is van mi miatt szégyenkezniük.

Egy átlag 17 éves szolnoki srác vagyok, akinek volt szerencséje német barátnőjével eltölteni egy hetet Oberhausenben (Dortmundtól kb. 100 km-re lévő Debrecen méretű város). Ottartózkodásom idejére kaptam egy 4 napos gyűjtőjegyet, amit a városban elszórt automatákban lehet vásárolni. Az ára 20 euró körül volt ami még elfogadható a 2,10 eurós menetjegyekhez képest.

Egy étteremből utaztunk hazafelé egy helyi járaton, amikor kiszúrt engem 2 StoAG ellenőr (oberhauseni BKV). Jöttek a szokásos jegyeket bérleteket szöveggel, én pedig mit sem sejtően odaadtam nekik a gyűjtőjegyem, amit pont azon a napon érvényesíthettem utoljára. Kb. 10 percig nézegették, majd többszöri kérésre végre ki tudták nyögni, hogy "Rosszul érvényesítettem". Én erre azzal reagáltam, hogy hogy lehet egy gyűjtőjegyet rosszul érvényesíteni. Ők elmagyarázták nekem tőmondatokkal, hogy nem szabad a jegy ugyanazon a részén 2x érvényesíteni (náluk nem lyukasztó van, hanem egy dátumot a jegyre bélyegző szerkezet). A gyűjtőjegyen semmilyen tájékoztató jellegű szöveg nem volt, tehát erről én nem is tudhattam. Mondtam nekik, hogy külföldi vagyok, mire elvették a személyimet, majd 5 perc bogarászás után (nem tudták leolvasni a születési dátumomat) barátnőmét is. Majd azzal az indokkal, hogy a barátnőmnek ezt tudnia kellett volna, meg akartak bírságolni. Mellékesen megjegyezném, hogy barátnőm a diákigazolványa mellé éves buszbérletet kap, tehát neki is kb. annyi ismerete volt a jegyekről mint nekem. Ezt elmagyaráztam nekik, de őket ez teljesen hidegen hagyta. Látszott, hogy ezek direkt arra mentek, hogy meglegyen a napi kvóta, és látva az egyik ellenőr ellenséges fellépését velem szemben, rögtön meg is értettem. 10 perc pötyögés után kaptam egy cetlit arról, hogy hol kell fizetnem, illetve a végösszegről is kaptam egyet. 40 eurós bírságot kaptam (kb. 10k forint), amit legszívesebben az ellenőrök torkán dugtam volna le.
 
Ezek után vettem 4 darab menetjegyet, hogy legyen elég a maradék 2 napra. Persze arról nem szólt senki , hogy a menetjegyek 90 percig érvényesek a vétel után. A jegyen sem szerepelt semmi. Én pedig futhattam a 8 euróm után.
 
Megelégelve ezt az egészet megnéztem a StoAG honlapját, ahol SEMMI nem szerepelt a jegyeket illetően. 20 perc böngészés után még mindig csak az árakat tudtam meg. Egy szemernyi információt sem találtam a jegyek érvényességét, érvényesítését illetően! Egy mezei turista hogy a fenébe tudna egy ilyen honlapon a jegyekről tájékozódni?! Hát sehogy. Szinte Budapesten éreztem magam.
 
Történetem azzal végződött, hogy a barátnőm édesanyja elment a StoAG központjába, ahol udvariasan elküldték őt a jó francba, mondván hogy már megtörtént a dolog és semmit sem tudnak/akarnak tenni. Ennyit a turistákkal való jó bánásmódról.
 
Végezetül ha valaki Németországban a "drága jó" tömegközlekedést szeretné használni, tegye a következőt a "félreértések" elkerüléséért:

- vegyünk pályaudvaron jegyet, mert az információs pultoknál 2 agysejtnél többel rendelkező droidok posztolnak.

- ugyanitt érdemes a különböző árzónákról tájékozódni. A belvárosra érvényes jegyek rendszerint olcsóbbak mint az egész városra érvényesek.

- ha nem találunk információs pultot, és csak automata van, akkor inkább a buszvezetőnél vegyünk 1(!) darab jegyet. Az automaták komplexitása néha az egeket veri, és csak perfekt némettudással lehet őket kezelni.

- ha az automata nem működik érdemes arra hivatkozni és jobbik esetben kapunk egy ingyen menetet. Roszabbik esetben menetjegyet kell váltani.

- ha ellenőrbe botlunk érdemes odamenni hozzá, vagy a buszvezetőhöz és minimum háromszor megkérdezni a lehető legrosszabb németséggel, hogy jó-e a jegy
 
Üdvözlettel: H.Martin

75 Tovább

BKV-figyelő: Örökbefogadó nap az Illatos úton

Közel két éve járok minden nap a Soroksári úton, a Boráros tér és Perterzsébet között. Amikor eleinte erre jártam, és a busz elhaladt az Illatos út előtt, összeszorult a gyomrom. Tudtam, hogy odabent a menhelyen most is sok kutyus vár gazdára, szeretne egy második esélyt kapni, és sajnos nem kap mindegyikűk.

Az Illatos úti telepen most ismét teltház van. Ha nem sikerül a kutyák többségét örökbe adni, el kell altatni őket, helyhiány miatt. A telepen ezért örökbefogadó napot tartanak, augusztus 10-én, vasárnap.

Az örökbefogadott kutyák, a védőoltás és az országkódos mikrochip mellé a szponzorok jóvoltából nyakörvet, pórázt, ajándékcsomagot, ízesített féreghajtó tablettát, négyszeres védelmet nyújtó (bolha és kullancs ellen is védő) cseppet, az örökbefogadók pedig az Állati áruházba szóló ajándékutalványt kapnak ajándékba.

 

Ő is gazdát keres



Az Illatos úton (hivatalos nevén Ebrendészeti Telepen) jelenleg 94 férőhelyen helyezik el valamennyi, Budapest területén befogott vagy tulajdonosa által magára hagyott kutyát. Évente közel 3 000 állat kerül be a telepre ily módon. A befogott ebeket 2 hétig csak gazdáik vihetik haza, magukra hagyott társaik ellenben már leadásuk napján örökbe fogadhatók. Azokat az állatokat, akiket nem fogadnak örökbe és nem viszik további gondoskodásra állatvédő szervezetek, helyhiány miatt el kell altatni.

Az utóbbi néhány évben óriási munka indult a Telepen "raboskodó" kutyák örökbefogadási és ezzel életben maradási esélyeinek növelésére, melyben az Illatos úti dolgozók munkáját állatvédő szervezetek, állategészségügyi gyógyszereket forgalmazó vállalkozások segítették.

A BKV-figyelő is segíteni szeretne, ezért a népszerűségünket, és a blog látogatottságát kihasználva egy bannert helyzetük el a fejléc alatt, melyre rákattintva az ebtelep hivatalos weboldalára jutnak olvasóink. A weblapon minden fontos információt megtalálhattok az örökbefogadó napról, és a telepről.

Véleményünk szerint, ha egy kutyusnak sikerül családot találnunk, már megérte a banner kihelyezése. Az offtopicért minden olvasótól elnézést kérünk.

17 Tovább

„Gyorsabban, pontosabban, takarékosabban…”

Változások Budapest tömegközlekedésében

Naponta kapok leveleket, amikben leírjátok, hogy a BKV weboldalán elérhető, és a pénztárakban meg is szerezhető az a kis füzet, melyben nagyoltan leírja a BKV, hogy milyen változások várhatóak, és mikor.

A Paraméterkönyvet többszöri nekifutásra fogadta el a főváros. A változásokat két ütemben vezetik majd be, augusztus 21-én és szeptember 6-án. Szinte minden vonalat érint a változás, ezért aki BKV-val utazik, az olvasóim kb. 99%-a, annak megéri tájékozódni, hogy ne érje meglepetés.

 



Sokan kíváncsiak voltatok a saját véleményemre is, kérdeztétek, én mit gondolok a Paraméterkönyvről. Több napja lapozgatom a füzetet, nézem a nyilvános adatokat, de sajnos én sem látok még ebből többet, mint ti. Vannak benne jó ötletek, megvalósítható, megvalósításra váló kiváló ötletek, és nagy hülyeségek is. Erről majd csak akkor tudok részletesen nyilatkozni, és véleményt formálni, ha a saját bőrömön tapasztalom a változások következményeit. Gondolom abban egyetértünk, hogy ez a Paraméterkönyv sokkal elfogadhatóbb, mint az első, összecsapott változata.

Kommentek formájában írjátok le, hogy melyik általatok használt járat módosul, és írják le a véleményeteket is.

145 Tovább

Offtopic: BKV-figyelős pólók

A nyereményjátékot kihirdető postban jeleztem, hogy hamarosan nem csak nyerni, hanem venni is lehet Ikarusos pólót, üresen, és BKV-figyelős felirattal is. Akit érdekelnek a részletek, olvasson tovább.

Nyereménypólók

Előrelátó vagyok, és nem rendeltem meg 10 darab férfi fazonú XL-es barna pólót, mert valószínűleg nem mindenkinek tetszene. Továbbgondoltam a nyereményjátékot, és arra jutottam, hogy aki nyer, privátban fog kapni, egy hat számjegyű kódot. A kódot leírja egy lapra, és besétál vele a Pólópokolhoz, ahol elmondja, hogy nálunk nyert, szeretné átvenni a nyereményét. Bediktálja a nevét és a kódját. Ha helyes kódot adtál meg, választhatsz magadnak pólót. Akár milyen fazonút, színűt, méretűt, a lényeg, hogy neked tetsszen. A boltban az eladó 1 perc alatt ráteszi a mintát a pólóra. Ha igényt tartasz rá, a hátuljára egy kis Pólópokol logót is kapsz, a nyakához. (Nem kötelező, de szerintem jól mutat).

Reméljük így mindenki olyan pólót kap, ami tetszik neki, és hordani is fogja.

Vásárlás

Ha nem voltál szerencsés, de szeretnél pólót, akkor 2710 Ft-ért vehetsz magadnak az üzletben, vagy a rendelhetsz a neten (hamarosan). Választhatsz sima Ikarusosat, de ha szépen kéred, a blog címét is rávasalják neked.

A nyereményjáték jelenleg is zajlik, ha érdekelnek a részletek, szeretnél pólót ingyen, akkor a részletekért kattints ide!

15 Tovább

Most minden mozdulatoddal nyerhetsz!

Szeretünk titeket. Titeket, akik minden nap ellátogattok hozzánk, olvastok minket, észrevételt küldtök be, kommenteltek. Fontosak vagytok számunkra, ezért szeretnénk megjutalmazni titeket.

Most nem csak észrevétel beküldésével, hanem hozzászólással, és az új gyorsbejelentés opció használatával is nyerhettek, bérletet és BKV-figyelős pólót, melynek mintázatát itt, bal oldalon láthatjátok. Az e-mailben beérkezett, publikált észrevételek beküldői között két darab havibérletet, valamint három BKV-figyelős pólót, a kommentelők, és a bejelenés menüpont használói között 2-2 pólót sorsolunk ki. A játék 2008. július 12. és augusztus 15 között tart!

Tehát: Küldj észrevételt a bkvfigyelo@gmail.com címre, és ha publikáltuk, részt veszel a sorsoláson. Ha szerencsés vagy, nyerhetsz egy havibérletet, vagy egy BKV-figyelős pólót. Ha veled soha nem történik semmi, vagy nincs kedved e-mail írni, akkor sincs veszve semmi. Írj mások publikált észrevételeihez hozzászólást, kommentet, és vidd el a BKV-figyelős póló egyikét. Nem szeretsz kommentelni, mégis bosszantanak apróságok? Neked találtuk ki a bejelentés opciót. Most az új opciónk használatával is nyerhetsz egy pólót. (Ismerd meg a bejelentés menüpontunkat. Kattints ide!)

Annyira lusta vagy, hogy csak olvasol, de nem írsz semmit? Akkor te vegyél pólót a hivatalos forgalmazótól:) Bővebb információk hamarosan!

A sorsoláson csak a publikált észrevételek, nem moderált kommentek, és a BKV-nak továbbküldött hibabejelentések vesznek részt. Az előző havi nyertesek nevét hamarosan a jobb oldali boxban közzétesszük!

34 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek