Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napon aszalódnak az ellenőrök!

Eddig szinte csak negatív észrevételt kaptunk a BKV ellenőrökkel kapcsolatban. Napokban érkezett egy levél, a napon aszalódott ellenőrök védelmében. A levél írója nem szeretné, ha kitennénk ide írását, ezért én magam fogalmazom meg azt, amit ma láttam.

A HÉV állomásokat senkinek nem kell bemutatni. 1-2 megálló van, ahol esetleg árnyékot lehet találni, egyébként minden tiszta napsütés a nap bármely szakában! Csak a HÉV végállomásain szoktak lenni ellenőrök általában itt is csak csúcsidőben. Ma a Ráckevei HÉV végállomásánál voltam (Közvágóhíd) és amit ott láttam, az emberfeletti. Na napsütésben vörös fejű ellenőröket láttam, akik árnyék hiányában kénytelen voltak a napon kérni a jegyeket és a bérleteket. Ezek után senki ne csodálkozzon, ha az ellenőrök úgy viselkednek ahogy, amikor a munkaadójuk így bánik velük. Itt hívnánk fel a BKV zRt. figyelmét arra, hogy az ellenőrök akik a HÉV vonalakon dolgoznak, emberfeletti képességgel tűrik a meleget és a napsütést. Megkérnénk a BKV-t és az illetékeseket, hogy mielőbb gondoskodjon arról, hogy az ellenőröknek ne kelljen a napon állni, hanem Ők is árnyékban dolgozhassanak mint a metrós kollégáik. Az árnyék egyszerűen elérhető, egy nagy, nyitható napernyővel, amelyet a végállomáson tárolhatnának és igény esetén elő lehet venni, és ki lehet állítani. Ezek alá az ellenőrök könnyen beférek, és nem aszalódnak a napon. A napernyőre praktikusan BKV logót vagy Controll feliratot lehetne nyomtatni, hogy tetszetősebb legyen, persze ez már csak részlet kérdése. Kitartást az ellenőröknek, megpróbálunk mindent megtenni, hogy a jelenlegi helyzet változzon. Kérnénk a BKV-t, hogy a fejleményekről levélben tájékoztasson minket! Köszönjük!

11 Tovább

"Jegyed az van? Jóvanakkó mennyé!"

Kedves BKV figyelő!

Most találtam rá az oldalra és olvasgatva a leveleket három dolgot szeretnék megosztani Veletek. Az első egy érdekes, nem számomra kellemetlen, de meghökkentő eset. Vasárnap este, fél nyolc felé utaztam a 11-es buszon. A második, vagy a harmadik megállónál várakoztak 5-en, 6-an, köztük két arab srác is. Még csak véletlenül sem néztek ki fanatikusoknak, mivel nem lehettek idősebbek 17 évnél.

Busz beáll, ajtó kinyit, a sofőr még csak nem is sietett sem ekkor, sem eddig. A két srác maradt a legvégére. Amikor azonban az egyik felszállt és a másik is nekilendült a lépcsőnek, a sofőr ugyan abban az időpillanatban, mely nem volt talán még egy másodperc sem, csengetett és becsukta az ajtót. Én ilyen gyorsan buszajtót becsapódni még nem láttam. A fiú épp csak be tudta préselni magát az ajtók közt. Nekem semmi közöm az emberek magánvéleményéhez, felőlem lehet bárki rasszista, antiszemita, vagy ami akar. De amikor dolgozni megy, főleg egy olyan munkakörbe, mely által emberek százaival találkozik naponta, nem biztos, hogy egészséges küzdeni az általa vélt ellenség ellen, főleg nem ilyen kicsinyes módon. A másik tulajdonképpen egy hozzászólás egy itteni cikk egy részéhez. A BKV kiképezte és munkába állította a biztonságiakat, akik már ellenőrként is funkcionálnak. Először meglepődtem, de mára megszoktam. Igaz, ami igaz, ha már mindenképpen meg kell állnom, akkor a hivatásos ellenőrhöz megyek, mert sajnos tapasztalatom szerint a securitysok kommunikációja megmaradt a "Jegyed az van? Jóvanakkó mennyé!" szinten. Persze először semmi nem tökéletes. A harmadik (és ígérem, mindjárt befejezem) egy aranyos történet. Lévén érettségizem, volt egy hetem, amikor öltönyben mozogtam a városban. Négyen mentünk hazafelé és a Batthyány téren a metró felé vettük az irányt. Becsületes utasok vagyunk, így hármunknak volt bérlete, a negyedik srác pedig lyukasztani akart. Mi, többiek megálltunk, hogy bevárjuk, de közvetlenül a lefelé menő lépcsőnél. Álldogáltunk ott öltönyben (automata kaputt), mikor is egy hölgy, orrunk előtt lengetve a kilyukasztott jegyét átviharzott közöttünk. Összenéztünk és már épp készültünk hahotában kitörni, mikor is egy idősebb úriember szintén kicsapta igazolványtartóját, megvillantva érvényes bérletét. Na ekkor sikerült az elindult hahotának felszínre érnie. Végül is, átérezhettük milyen is ellenőrnek lenni, ha csak egy percig is. Azt viszont jó volt látni, hogy az emberek egy része kérdés és kérés nélkül igazolja utazása jogosságát akkor is, ha nincs rá szükség.

Üdvözlettel: Lukács Ákos
4 Tovább

Éjszakai közlekedés II.

Kedves Figyelő!

Jó pár hónappal korábbi, téli "élményemet" osztanám meg Önökkel. Mátyásföldön lakom, éjszaka a 908-as busszal tudok hazajutni. A busz a Veres Péter úton megy végig -elvileg-, Cinkota felé. Azon az éjjel a sofőr újított, és a Veres Péter útról jobbra lekanyarodva az Újszász utca felé vette az irányt. Az utasok nagy része szó nélkül, kétségbeesve leszállt az első megállónál, 3-an maradtunk a buszon: egy kb velem egyidős lány, illetve egy illuminált alvó férfi. Megkérdeztük a sofőrt, h. mégis mikor kanyarodik vissza a rendes útvonalra, aki erre közölte, h. mi részeg hülye ....ák vagyunk (megjegyzem színjózanok voltunk mind a ketten) és hogy igenis ez a jó útvonal. Végül megállította a buszt, és mi megmutattuk neki a buszon lévő táblát,h. merre is kéne menni. A sofőr erre diadalittasan közölte, h. ő jó úton megy, mert érintjük a táblán feltüntetett utcákat. na persze, csak épp a túlsó végüket... Alvó barátunk is felébredt,azt sem tudta hol van, de ő is elküldött minket melegebb éghajlatra. A történet vége annyi, h. Cinkota előtt nem sokkal végre le tudtunk szállni a buszról, és sétálhattunk vissza Mátyásföldre-éjjel kettőkor, januárban.

Hogy valami pozitívumot is mondjak, a Mátyásföldön dolgozó ellenőrök kifejezetten kedvesek és türelmesek:)

Tisztelettel: Molnár Andrea
6 Tovább

Ellenőr és turista

Sziasztok!

Én azt tartom nagyon elkeserítőnek, hogy az ellenőrök teljesen tudatosan a turistákra mennek. Sokszor láttam sajnos, hogy a Vörösmarty téren, vagy mondjuk a Deákon már teljesen tudatosan szúrják ki a turistákat, akik talán elfelejtettek átszálláskor újra jegyet érvényesíteni.  Azt is észrevettem, hogy mikor külföldről nagy táskákkal felszerelkezve jöttem meg, olyankor mindig rámugrottak többen.

üdv: 42
6 Tovább

Búcsú a Mikiegeres nyakkendőtől!

Te láttál már Mikiegeres nyakkenőben ellenőrt? Még nem? Akkor siess, mert 2008. elejétől új ruhába öltöznek a BKV dolgozói. (fotó: index)
Mikiegér nem vicc, a Déli pályaudvarnál rendszeresen van egy ellenőr, aki a szekrény mélyéről előhalászott, talán még az ovis ballagáson viselt Mikiegeres nyakkendőben kéri a jegyeket. Bár nem tudni, hogy azért, mert a BKV-s nem tetszik, vagy azért mert eltűnt, erre talán sosem derül fény, viszont arra hamarosan igen, hogy milyenek lettek a Makány Márta divattervező által tervezett új formaruhák. Az index szavazásán a következő eredmény született:

 "Felvenne ilyen ruhát? | Igen, buszkén: 278szavazat | Nem, nem soha: 117szavazat | A Szigeten, karaokézni: 104szavazat | Csepelen: 28szavazat | Nyusziálarccal: 126szavazat | Nem tudom: 28szavazat" (2007. június 16. 22:10)

Szavazni még lehet. Az indexes cikket ITT megtalálod! A BKV figyelőnek tetszik az új ruha, kíváncsian várjuk a beiktatásukat!10 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek