Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Szerencsétlen egész nap ül a sötét alagútban"

Tisztelt Cim,
 
Egy korábbi incidensről szeretnék beszámolni. Sajnos eddig nem tudtam az oldal létezéséről, így nem volt módom leírni az alábbi történetet.
 
Napi rendszereséggel utazom a kék metróval és általában az első kocsiba szállok be, hogy a Lehel téri megállónál az elsők között szálljak le. Számos alkalommal előfordult, hogy dohányfüst szagot éreztem a metró kocsiban. Mivel én nem dohányzom és kifejezetten utálom a dohányfüstöt rögtön körül is néztem, hogy melyik az az elvetelmült utas, aki menetközben rágyújt. Hát nagyon megdöbbentem, amikor a Lehelnél leszálltam, és látom, hogy a metróvezető volt az, aki fújta a füstöt. Rögtön értesítettem a "biztonsági" szolgálatot és rámutattam, hogy melyik szerelvény az, amiben a vezető dohányzik.

További meglepetés és döbbenet ért, amikor az észkombájnnak nem nevezhető "biztonsági" alkalmazott egy vállrándítással elintézte az ügyet és azt mondta, hogy képzeljem el magamat a szerencsétlen helyébe egésznap ül a sötét alagútban, ennyi öröme már csak legyen. Erre én azt feleltem, hogy egy orvos sem dohányzik műtét közben, ez totál képtelenség. A "biztonsági" észkombájn csak annyit kérdezett, hogy talán én orvos vagyok.? Igen hát persze.
 
Csalódottan és kiábrándultam sétáltam hazafelé és azon tűnődtem, hogy vajon hova tart ez az ország, mert, hogy a vesztébe az biztos.
 
Ja és akkor nem is beszélek az 5-ös buszon rendszeresen IPOD-ot hallgató sofőrről. A sok büdös koszos jegy nélkül utazó hontalannak miért van joga felszállni a buszra? Rendszeresen utaznak az 5-ös busszal az utasok pedig ájuldoznak a szaguktól. Miért veszi fel a söfőr az ilyen embert?
 
Megveszem a jó drága BKV bérletet és cserébe csak annyit kérek, hogy biztonságban és kulturáltan utazhassak.
 
Üdv
K.B.
183 Tovább

Nyílt levél Kiss Péternek

Péter nyílt levéllel fordult a kancelláriaminiszterhez, melyben vizsgálat kezdeményezését kéri. Reméljük, hogy a levél egyszer eljut a címzettnek, és tényleg kiderül, hová folynak a BKV milliárdjai. Lászlónak külön köszönet, hogy megtisztel a bizalmával, és nekünk is továbbította a levelet.
Tisztelt Kiss Péter kancelláriaminiszter!

Ami a BKV háza táján folyik, az több mint elszomorító. Sajnálattal vettem ma tudomásul, hogy a közlekedési cég ismét százmillió forintnál többet fizetett ki az AAM Zrt. számára, tanácsokra. Olyan tanácsokra, melyekre nem volt szükség és melyet utólag nem tudnak megmutatni. Még elszomorítóbb, hogy ezek után az államtól próbálnak meg pénzt kuncsorogni. Kérem semmilyen formában ne adjanak plusz pénzt a BKV-nak!

Arra szeretném megkérni Önt, hogy kezdjenek vizsgálatba. Vizsgálják meg, hogy a Nógrád Volán (melynek vezérigazgatója Antal Attila volt) milyen körülmények között lehetett a BKV alvállalkozója, hogyan vásárolhatott Ő több Localo t. autóbuszt az Alfabusztól, ahol, mint kiderült, akkor a fia dolgozott. Vizsgálják meg az összes alvállalkozót (többet között automatákat működtető és karbantartó Prokon Kft és az ellenőröket foglalkoztató céget is). Vizsgálják meg, hogy a BKV kivel gyártatja a jegyeket, az autóbuszok oldalán és a megállókban lévő BKV-t hirdető matricákat, mindent!

Biztos vagyok benne, hogy a vizsgálatokat követően meg fogják találni a hiányzó pénzeket.

Köszönöm, hogy levelemet elolvasta, jó egészséget kívánok Önnek!

Üdvözlettel: Horvatics László
53 Tovább

A szakszervezet álljon ki az utasok mellett

Tisztelt Nemes Gábor!

A mai napon sajnálattal értesültem a médiából, hogy a szakszervezet átgondolja a BKV javaslatát, melyben a BKV a 300 fős létszámleépítéstől ideglegesen eltekint, azonban a járatritkítást véghezvinnék.

Az utasok is támogatják Önöket, hisz a sztrájk közös érdekünk. Nem engedhetjük meg, hogy a BKV a jelenlegi hálózatból vonalakat szüntessen meg, és követési időket növeljen. Ezért kérném Önt arra, hogy ne fogadjanak el egy olyan javaslatot sem, melyben a járatritkítás szerepel, még akkor sem, ha a ritkítás töredéke lenne a 10%-nak. Kérem, hogy álljanak ki az utasok mellett.

A járatritkítás kevesebb utast, kevesebb bevételt fog eredményezni, és ezt a járművezetők is meg fogják érezni.

Az oldal olvasóinak és szerkesztőinek nevében a hétfői sztrájkhoz sok sikert kívánok!

Üdvözlettel: BKV-figyelő
93 Tovább

Kis levelek, nagy szeretettel

Tisztelt Asszonyom!

Tegnap, 2008. március 30-án este 20.32-kor volt szerencsém felszállni az FKU-912 forgalmi rendszámú 86-os autóbuszra a Clark Ádám téren északi irányban, azaz Óbuda felé. Azt nem tartanám említésre méltónak, hogy a Margit-híd megállóban kis híján átgázoltunk a szabálytalanul átkelőkön és majdnem beleszálltunk az előttünk megálló 60-asba.

Amiért írok, az az, hogy a következő, azaz a Császár-Komjádi uszoda megállónál a 60-as még mindig előttünk járván megállt (mivel a megállóban utazni vágyó emberek álldogáltak), a mi 86-osunk pedig - mivel nem volt leszálló - szépen elszáguldott a megálló mellett. Mármost kérdem tisztelettel: honnan tudta a 86-os vezetője azt, hogy a megállóban állók egészen biztosan nem a 86-osra akartak fölszállni? És mi van akkor, ha mégis?

Előrementem a buszban megtekinteni a vezető arcát, és azt láttam, hogy dohányzik. Egy légtérben az utasokkal. Nem vagyok feltétlen ellensége a dohányzásnak, ezért feltehetőleg jól értelmezem, hogy a továbbiakban én is dohányozhatom a 86-os viszonylaton. A Volvókon legalábbis, ahol a vezetőt az utasoktól csak szimbolikusan választja el az üvegfal. Ugye?

Értesítem egyúttal, hogy jelen levelet a http://bkvfigyelo.blog.hu/ lapon is megkísérlem közzétenni.

Szia BKV-figyelő!

Egy pozitív történetet szeretnék megosztani veled.

Vasárnap a János kórházba mentünk rokonlátogatóba. Vidékről, autóval és a 6 éves kisfiammal. Persze hogy amikor a gyerek meglátta a fogaskerekűt fel szeretett volna szállni rá. Oké, gondoltuk lesétálunk a fogaskerekű végállomásáig, ott biztos lehet jegyet kapni. Hát tévedtünk. Két jegyautomata szolgálta volna ezt a lehetőséget, de mindkettő rossz volt. Közben beérkezett a szerelvény, a tömeg felszállt, mi meg tanácstalanul bámultunk, mit csináljunk, mert a gyerek legörbült szájjal ácsorgott mellettünk, de jegy nélkül ugye...

És akkor kiszállt a fogaskerekű vezetője. Megkérdeztük tőle is, hogy jegyet hol lehet venni. Mondta, hogy sajnos itt sehol, de szálljunk föl nyugodtan, és ha véletlenül ellenőr jön küldjük hozzá előre.

Szeretnénk neki megköszönni a kedvességét, az utasbarát hozzáállást. Konkrét időpontot, járatszámot azért nem írok, mert nem szeretném, ha esetleg kellemetlensége támadna.

A Széchenyi-hegyen jó volt a jegyautomata.

Edömér

29 Tovább

Kizárja a BKV a punkokat

A humanoid beléptetőkapu egyik hibája, hogy azt enged be akit szeretne (kivétel ha 15 év alatti, vagy nő, mert velük szívózni kell). Punkok sem kivételek. Velük semmi baj nem volt az öltözékükön kívül.
Hali!

Ma este 8 körül (április 1.) a barátnőmmel együtt megérkeztünk vidékről a Keleti pályaudvarra, majd a metró felé vettük az irányt. A securitiysoknak mutattuk bérletemet ill. barátnőm szakaszjegyét, majd metróra szálltunk az Örs felé. Ugyanabba a kocsiba, ugyanannál az ajtónál velünk együtt beszállt egy „úr”, aki enyhén szólva szagos volt. Ezt szóval le se lehet írni, maradjunk annyiban, hogy inkább csak a számon keresztül vettem levegőt. Nem, az illető nem tűnt hajléktalannak, csak egyszerűen ápolatlannak, amit megerősített az átható vizelet szaga. Az arcáról le lehetett olvasni, hogy „csak” egy alkoholista, aki túl sokszor vizelhetett maga alá. Mondanom se kell, hogy a szerelvény tömve volt, így menekülésre nem volt túl sok esély. Még egyet meg nem fogunk várni este, csomagokkal és fáradtan. Ezzel nem csak mi voltunk így, az emberek inkább velünk együtt végig szenvedték az utat.
 
Nos, az illető úrnak elvileg volt jegye, mert különben nem szállhatott volna fel, így nem lehetett volna csak úgy kidobni a metróból. De nem lehetne valamit mégis tenni ellene? Mert ilyet az ember nem először él át, főleg a felszíni közlekedésnél találkozhat ilyen emberekkel. Persze, tudom, ők is emberek, és nekik is joguk van közlekedni, de ezzel a többi ember utazását keserítik meg. Azon kívül, én már láttam olyat, hogy a metróra a seuciritysek nem engedtek fel 2 punkot az öltözetük miatt (mivel jegyük az volt). Nem tudom, hogy ilyet tehetnek-e, valószínűleg nem, de ha akkor ezt meg merték csinálni, akkor most miért nem? Vagy, ha ezt nem lehet megtenni, akkor mi a megoldás? A többségnek kell szenvednie egy elég piciny kisebbség miatt?

A BKV-nak nem írtam, mert szerintem felesleges… Rendszeres olvasó vagyok :D

Purga
64 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek